Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 140141142143144 184> |
Korisnik | |
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baš je lijep anthurium, ima prekrasne zdrave listove..moj nema baš neke listove, jer mu dosta smeta centralno grijanje i suh zrak..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Smrcko šetala sam tvojim vrtom od 1. do 142. str., žao mi je da to nisam prije napravila ali ipak nikad nije kasno. Nemam ništa drugo za reći a da to nisu rekle ostale cure pa tako potpisujem njihove rići.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Drago mi je da je u tvojim rukama - kod mene bi umro, a kod tebe je ljepotan!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
I to kakav ljepotan
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Smrčkić, bit će tebi lijepo i u planinama.. Imat ćeš puno kućnog cvijeća, izrađivati ukrase, razglednice, poklone, čitati knjige, uređivati dom, kuhati mužu, pisati nama... A u projeće i ljeto radit ćeš u vrtu. To je moj plan za tebe
![]() A sad, ((da ipak ostanem u crvenim okvirima koji su nam propisani)), lijepe slikice si nam stavila!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
I bit ću berač gliva
![]() ![]() I ti si dobila ovaj prstić kaktus, porijeklom od Hoje. Hvala Hojčeka, još su ga 4 osobe dobile ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Šmrcko nemoj se ti ništa žalostiti, budeš se već navikla na novu klimu i nove uvjete. A osim toga tamo je taaaako lijepo da ćeš ti Rijeku brzo zaboraviti.
A i kaktusi su ti preslatki.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Šmrcko, vidiš koliko se veselim
![]() ![]() Tillandsia ima bebu........čestitamo "mami" a i strašni bodljikavac se požurio,već dva podmladka
![]() Samo da ti šapnem da ja ovoga koji ti je sitno procvao nemam....
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Kaktuse su ti odlični,ali onaj anthurium mi izazvao ljubomoru
![]() ![]() |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Pa tvoja kolekcija cvijeca, postaje sve veca i veca.
Kaktusi u cvijetu su ti prekrasni, kod mene nikada nisu htjeli cvjetati, vidi se da si postala pravi ekspert sto se tice kaktusa, a i ostalog cvijeca naravno. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Kako je super onaj kaktusić u cvatu, a anturium je kralj.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Danas sam morala ići te se nisam svima javila
![]() Stefkaja hvala na pohvalama za anthurium. Tek je svježe donesen tako da je lijep , a do kada to ćemo vidjeti. Dosta mi je cvijeća propadalo, ložimo te zrak bude suhlji. Zbog skučenog prostora i nekada lošeg vremena roba se suši di je cvijeće,te se iznenadna poveća vlaga. Temperatura u sobi bude i do 35 stepeni, pa onda pravim propuh da rashladim. Vanjica baš si namučila i duga je šetnja, znam kad tražim nešto nikada naći. I naravno nikad nije kasno za šetnju, samo nemoj zbrisati zbog mog nereda. Ne stignemo sve, i ograničeni smo samo na radove ljeti i mjesece oko ljeta. Objema veliki pozdrav za šetnju ![]() |
|
![]() |
|
Lantanica hvala na pohvalama, i nadam se da će moj kralj dugo kraljevati kućom.
Fuksijica sve se pitam što sam krivo napravila da procvjeta, to kod kaktusa tako ide. Jednog nisam 6 mjeseci zaljevala, pa je prvi put u devet godina procvjtao. Svaka biljka ima neke svoje skrivene želje. Znaš što Alisa, i ja sam antharijum gledala svaki put kad bi prošla i glava mi je ostajala zavirujuć se u cvjećare. Kad je MM vidio da radim ovo ![]() ![]() ![]() ![]() I nasmijala me tvoja eksplozija octa. Imam neki domaći , da i kod mene ne eksplodira ![]() Korjenčice baš me zabrinuo ovaj što se suši. Mislila sam da će osnovna biljka propasti , a ostati mladi kaktusi. Dobro si me utješila. Moram biti revnija u lovu na sunce ![]() ![]() ![]() ![]() Hvala Proljećence, riječi tvijih usta nek odu iz u Božije uši. ![]() Hvala vam cure na posjeti mojih biljčica. ![]() |
|
![]() |
|
A Flavijica da kod tete nije slučajno bio u prostoriji di se kuha ili na neki način vlažnost je povećana? Pročitala sam da ne smije biti na nižoj temperaturi od 15 stepeni. To zaljevanje na podložak ide i kod ljubičica, zar ne?
Hvala na savjetima ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evo neki savjeti za fleminga.
![]() Temperatura prostorije ne smije pasti ispod 15stepeni. Nikad ne koristiti sjajila za listove, samo ih brisati. Zaljevati je bolje češće ali ne obilno, po malo. Ljeti 3 puta , a zimi jedanput tjedno. Možemo ga držati na glinenim kuglicama u vlažnim tacnama, zbog očuvanja vlažnosti zemlje. Dohrana svaki drugi tjedan u vrijeme cvatnje i intenzivne cvatnje. Presađivanje se radi svake druge godine u veljači, da bi se odstranile nakupljene štetne tvari iz zemlje. Presaditi ga u miks treseta, usitnjene mahovine i malo drvenog ugljena. Korijenje je osjetljivo i prilikom sadnje kao zaštitu od pljesni možemo ga poprašiti drvenim ugljem. Da bi biljka imala ispravnu drenažu na dno staviti krhotine terakotnih posuda ili glinenog crijepa, ili glinene kuglice. Ako biljci žute listovi pati zbog prezaljevanja i pustite je da se dobro isuši zemlja i korijen. Ako se pojave tamne flekice napale su biljku gljivice, nabaviti fungicid i odstraniti bolesne dijelove. Vole ga i vunaste uši. |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
NIsam dugo bila. Jer sam i mislila da je onaj snijeg učinio svoje...
![]() Ali su ti zato "kućne" biljke krasne. Od kaktusa, preko sukulenata do anturiuma!
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
smrcko anturium je predivan(pupu),a mene odusevljavaju i kaktusi
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
HVALA na savjetima o uzgoju Anturiuma, prepisani su i pohranjeni ( gdje da nabavim prah drvenog ugljena?)
|
|
![]() |
|
Hvala vam na pohvalama i što šetate, sad već mojom kućom
![]() Sigurno bi mogao poslužiti medicinski ugalj, ako ga možemo piti možemo i za korijenje biljke. Mada mislim da bi se mogao koristiti drveni ugalj za grilanje, ako nema primjesa znači najobičniji( ako možemo jesti hranu nakon njega nije otrovan). Mogao bi se nekako smrviti , staviti ga u 2 vrećice te ga stući sa nečim. ![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Prošetala sam malo...... kućno cvijeće ti je lijepo, kaktusići bajni .... pogotovo onaj mališa u cvatu....tako je skladak, ali flamingo - cvijet ljubavi je kralj i ndamase da će takav i ostati. Moj je na žalost ostao bez listova, sada je na ignore.... pa čemo vidjeti......
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 140141142143144 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |