Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 145146147148149 243>
Korisnik
Poruka
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 19:45
Originalno poslano od člana Fiorella Fiorella napisao:

Ova ljepotica mi je baš slatka

carex evergold
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 19:48
Originalno poslano od člana Fiorella Fiorella napisao:

A ove su posađene nedavno, isto ne znam naziv. Ja sam još početnik, ali trudim se

prvo bi mogle biti neke heuchere, a drugo sedum reflexum

odličan izbor biljaka trajnica Clap
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 19:49
Originalno poslano od člana sandra_sa sandra_sa napisao:

oprostite, ja ne znam sta je ovo, sigurno nije cvijet haha ali jeste neki kao grm koji je nikao sam od sebe ovo ljeto i raste poprilicno brzo, pa mozete li mi reci sta je?

sandra mirišu li listovi na lovor?
Na vrh
sandra_sa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandra_sa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 20:28
jao sad sam googlala lovor i meni se cini da je to, hvala punooooooooooooooooooooooooooooooooo
Na vrh
Hawkeye View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hawkeye Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 20:40
Originalno poslano od člana Hawkeye Hawkeye napisao:

Vrtni hibiskus (hibiscus siriacus)?

(link do fotografije)

Da, to je hibiscus siriacus, provjerila sam! Ima ih bijelih (kao na prethodnoj fotografiji) i nježno ljubičastih. Hvala još jednom!
Na vrh
Hawkeye View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hawkeye Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 20:50
Ovaj zanimljivi "cvijet u cvijetu" (link do fotografije) sam prvi put vidjela u Siracusi na Siciliji, a kasnije i u Dalmaciji. Zna li netko kako se zove?
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 21:05
natalija, hvala ti puno
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 22:10
Samonikla biljčica visine desetak centimetara, cvijet traje već par dana.

“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 22:32
Hawkeye, mislim da je to bugenvila.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 23:41
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Bugenvilija formosa
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 23:42
Andina...liči na neku anemonu
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 23:53
Naraslo mi je u vrtu, biljka je niska???

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 23:56
Smrcko malo liči na crni sljez
Na vrh
Hawkeye View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hawkeye Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 07:00
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Bugenvilija formosa

Google se slaže: "bougainvillea formosa"!
Na vrh
Hawkeye View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hawkeye Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 07:19
Šumski cvijet (link do fotografije), slikala sam ga prije pet godina na Plitvičkim jezerima i više ga nikad nisam vidjela... prepoznaje li ga netko? Hvala!!!
Na vrh
Hawkeye View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hawkeye Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 07:25

Šumski cvijet (link do fotografije), slikala sam ga prije pet godina na Plitvičkim jezerima i više ga nikad nisam vidjela... prepoznaje li ga netko? Hvala!!! [IMG]smileys/smiley25.gif" align="middle" />

Isti dan na Plitvicama sam slikala i ovog, meni nepoznatog "malca" (link do fotografije)... kako je njemu ime?
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 10:26
Mislim da je na prvoj slici neka vrsta ljiljana  a na drugoj divlja ruža od koje se dobije plod šipak koji se koristi za čaj. Možda netko zna bolje.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 10:27

Isti dan na Plitvicama sam slikala i ovog, meni nepoznatog "malca" (link do fotografije)... kako je njemu ime?

Hawkeye da nije možda pasja ruža-rosa canina
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 11:39
Kupila sam ovog ljepotana, međutim na deklaraciji i na računu piše samo "Succulenten dia 12". Zna li netko o kakvoj je vrsti i nazivu riječ?

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 11:58
aloa je, možda ferox...
a to dia 12 je oznaka u k trgovinama, 12 je veličina teglice
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 145146147148149 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,766 sekundi.