Hortenzija - Hydrangea |
Odgovori | Stranica <1 1314151617 38> |
Korisnik | |
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi ih zalijevamo sa tekućim željezom i sad ćemo vidjet rezultate.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li znate koje je najbolje vrijeme za presađivanje hortenzije?
Naime jedna mala je pokraj velike i jorgovana, pa bi ju premjestili |
|
Neka se sve zeleni
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija, prekrasne su.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su!! Imaju izgleda puno sunca, jel naše još nisu počele cvasti iako su pune pupova.
Naravno, na jesen ćemo je premjestiti. Hvala na savjetu. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko sam upućena hortenzije su biljke sjene, sunce im spali lišće. Cvjetanje ovisi o vrsti i starosti biljke.
|
|
magnolija
Mladi grm Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uh antonija jesu prelijepe, a posebno crvena.i ja volim kad su tamnije, ne sviđaju mi kad ih poplavljuju
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija predivne su. Jedna moja velika ima više hladovine i puno je ljepša od one koja ima više sunca, čak mislim da ima malo spaljene listove, kako kaže baka Bea.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima 1001 primjer po Zagrebu hortenzija koje su na suncu i predivno cvatu već sada. Niti su im spaljeni listovi niti ništa. Naša je opet malo manje na suncu pa će tek sada cvasti. Tako da po meni ta tvrdnja ne stoji! Barem po viđenom. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima 1001 primjer po Zagrebu hortenzija koje su na suncu i predivno cvatu već sada. Niti su im spaljeni listovi niti ništa. Naša je opet malo manje na suncu pa će tek sada cvasti. Tako da po meni ta tvrdnja ne stoji! Barem po viđenom. Klimatis. Zar ti 15 stranica ispisanih od vlasnika hortenzija i njihovo iskustvo ništa ne znači? Upiši u tražilicu, naći ćeš prekrasne kultivare koji postoje u svijetu, pa čitaj. Posadi ti svoje biljke gdje hoćeš, može i na suncu i uživaj u isprano ružičastoj boji obješenih cvjetova. Mene takve ne privlače. Ako od hortenzije očekujem ono najbolje što ona može dati, čemu otkrivati Ameriku, mnogo veći stručnjaci su to napravili. |
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma sve uredu. Sigurno je tako najbolje.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je moja najstarija, naravski na debelom suncu... jer kad smo ih sadili postojala je zaštitna konstrukcija s divljom lozom, koju je snijeg srušio.I sad se skupa s aukubama, koje su također za poluhlad, peku..Naprosto ih jako zalijevamo, ljeti ako treba i dva put.
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje tri hortenzije stare su 20 godina. Posađene su u sjeni, dvije su u dubokoj hladovini, a do jedne ipak dopire sunce. I ta jedna se objesi ako ne zalijem baš svaki dan, one druge dvije se puno bolje drže. Taqko da ja glasam za hladovinu.
A ova je novija, ima 3 godine, kupljena je kao plava i još je uvijek plava. Nisam joj ništa dodavala, a posađena je u tegli, u mješavini vrtne i kupovne zemlje |
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi smo svoju od 3 mj zalijevali tekućim željezom i nekim sredstvom za hortenzije. Ali nažalost ništa. Možda bi u tegli poplavila, ali u vrtu nikako,
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Klimatis,moj susjed ima hortenzije plave boje ,ništa im nije radio posebno a poplavile su,jedino tu di su posađene sumnjam zbog oskudnosti tla da bi išta htjelo rasti,tvrdo tlo kremenc i ilovaća,vrući položaj i siromašno hranjivim tvarima,a hortenzije san snova .Slikat ću ih kad procvatu iako mislim da su lani bile naj bujnije,a ova moja mala hortenzija koju sad vidite je iz njegovog grma,ali je kod mene mažena i pažena ,pa je roza ,ovo joj je prvi cvjet.Ja bih pak htjela potpuno crvene ,pa ako znate kako to postići napišite mi.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
silvestra baš ti je slatka hortenzija,
dok se cvjetne glave skroz otvore cvjetovi će poprimiti samo 1 boju - sudeći po ovoj slici baš tu crvenkastu nijansu kakvi su im rubovi znači, ovo u sredini cvijetašto je sada žuto-zeleno će promjeniti boju ne mogu vjerovati da susjedu rastu divne hortenzije u tim uvjetima... ma bilo kakve, one su baš osjetljive na nedostatak vlage, siromašno tlo a pogotovo kad su izložene jakom suncu bar su moje takve |
|
Odgovori | Stranica <1 1314151617 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |