Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 78>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 20:58
J a sam posadila samo zato jer sam dobila velike pelcere i nisam znala kod s njima,danas su pokriveni s paučinom,nadam se da će preživjeti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 22:15
Nadam se preživljavanju svojih presađenih rajčica, a što drugo kad se nikako ne mogu naučiti strpljivosti smile42! Imam još nešto rezervnih. Hvala, Cimi!
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 10:14
Imam jedno pitanje, hitno mi je da se ne proširi na druge biljke, na listovim rajčica, s donje strane, ima nekih narančastih jajasca, kako da ih se riješim...pozdrav...
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 14:33
Antunu na žalost ne mogu pomoći - ne znam ništa o tome. Cimi bila si u pravu, pola rajčica je riknulo, a ostale jedva da su žive. Pričekat ću tjedan i sadim nove.smile162
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 14:44
Ja mislim da su to na Antunovim rajčicama jajašca krompirove zlatice jer krompirova zlatica isti napada rajčiccu.Ako nema puno zgnječi ih ako ima puno trebaš uništiti kao i zlaticu nekim pripravkom, pitaj u poljop. ljekarni.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 16:22
yna li neko da li smije puzomor protiv puzeva stavljati ored same sadnice,jer sam primijetila da iz kuce gdje je posadjena sadnica puz izadje i nocu jede sadnice.isto trecina mi je uginula mozda zbog hladnoceDisapprove
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 19:41
Ok, hvala...
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 19:54
...Pustolov,  puzevi  su  mi  se  naselili  na  2  katu  na  taraci  i  brste  mi  rasad, cak  i  daturu  koja  je  otrovna....kad  padne  mrak  sa  lampom ih  lovim,  vec  sam ih  skoro  sredila,  bilo  ih  je  sigurno  preko  100   svih  velicina,  kao  da  su  mi  se  razmnozili  u  djardinjerama    ....     
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 21:16
SmilePustolov. nemoj  si trovati zemlju sa time, posipaj sve uokolo i po puževima sa solju to ih uništava i ne vole sol, bar prvo to pokušaj pa ako je tolika invazija , truj zemlju.Big%20smile
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 21:43
bas cu i tom solju nasolit svu zemlju pa ne onda probaju dirat moju rasad Big%20smile
solim ja njih kad ih vidim,ali nisam tako solila svugdje po zemlji.jesu bas napast ko da nam nije dovoljno posla oko biljaka pa i njih hajd tamani smile207
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 21:48
Big%20smileA sirota moja, osta ti bez rasada, ajd na vrebanje, moje su rajčice još uvijek u čašicama i neidu van Tonguedo 15.5 .
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 21:59
hehe,jos kod nas mrazevi pali nocu pa i tako rasada smrzaje.ja sam mozda i pozurila sa rasadom,gotovo je sada Big%20smile srecom ima viska rasade pa namirujem gdje treba.vizardice bit ce ti malo potesko sadit jer nadolaze vrucine,ja evo sada kad sadim i dobro zalijem moram prekrit travom da preko dana ne ugine od sunca.Smile
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 22:01
hehe,jos kod nas mrazevi pali nocu pa i tako rasada smrzaje.ja sam mozda i pozurila sa rasadom,gotovo je sada Big%20smile srecom ima viska rasade pa namirujem gdje treba.vizardice bit ce ti malo potesko sadit jer nadolaze vrucine,ja evo sada kad sadim i dobro zalijem moram prekrit travom da preko dana ne ugine od sunca.Smile
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 22:09
SmileZnam da če biti, al tak mi je već 8 godina  jer mi je grunt u brdima i tamo su jš noču mrazevi, nije mi za riskirati njer sam posijala 35 starih i rijetkih sorti i 150 sadnica.Moram ih paziti i maziti da ih razmnožim,I onako su mi neki još zeru nedorasli.LOLLOL
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 21:41
Ja sam protiv puževa posipala po vrtu Ferramol - dozvoljen za ekološko vrtlarenje. Čini mi se da ih ipak ove godine ima puno manje ( okolica Duga Rese) . Našla sam ih malo i sve su bili mali cca 1cm. Imam hoste oko kuće i već dvije godine ih oglođu čim niknu. Međutim ove hoste rastu u miru, hvala Bogu!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 22:00
ja pokrila travom posadjene pelcere paradajza i danas otisla da vidim i podignem travu kad.. imam sta da viidm Ouch puzevi se dovukli i puno mi biljaka pojeli.aj Boze koje iskusenje su ta stvorenja.probat cu neko spomenu ovdje lugom od drva zagradit da ne pridju biljkama.ne znam odakle ovi puzevi se dovukose nama po Balkanu znam kao dijete se sjecam toga nije bilo prije.garant su nam ih nametnuli da im mozemo puzomor kupovati LOL
vizardice sta nam ovo rade Big%20smile
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 22:06
Još me nešto zanima, kada, nakon što se presadnice posade u vrt, se počne preventivno prskati mlijkom ili preslicom? Prošle godine sam to radila tek negdje u srpnju i nije baš bilo uspjeha.smile157
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 22:44
jadranka jel srpanj-jun,ja Bosanka pa ne razumijem izvini?
ako si mislila na jun,a sadnice posadila u maju pokasno si prskala.ja kako sam shvatila ove uspjesne forumase sa rajcicama da oni prscu veoma rano po sadnji.vizardica kaze kad dobiju dva kata listova.ja kako sma shvatila to ti dodje prije neg sto cvjetaju.kod mene ovdje postoji uvrijezeno misljenje od staraca da se fol prsce kad pocnu plodovi,e grdo su s eprevarili prosle godine  svima se ubilo na onim kisama sem meni Big%20smile ja pratila forum i na vrijeme prskala.jest d ami se ubilo na jendom mjestu,ali tu sma kriva sama jer sam hodala puno oko paradajza dok su tlo i biljke jos bile mokre.a to s ene smije uopste.
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 22:58
SmilePustolov. ako špricaš po rajčicama isto trba i okolo potlu jer bolest dolazi od tla kad kiša pada , odbijajučse kapljice s tla po rajčici.Dobro je napraviti miješavinu od češnjaka,luka, preslice, pelina,  gaveza prokuhaj, ocijedi i ohlađeno razrijedi vodom i špricaj pobiljci i okolo po tlu. Ovo treba činiti svaki tjedan od trena kad posadite rajčice van.Vidjeti čete rezultate, barem sam ja.WinkOve biljke osim što štite od bolesti, hrane biljku.Probajtesmile106
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 22:58
Originalno poslano od člana wizardica wizardica napisao:

SmilePustolov. ako špricaš po rajčicama isto treba i okolo potlu jer bolest dolazi od tla kad kiša pada , odbijajučse kapljice s tla po rajčici.Dobro je napraviti miješavinu od češnjaka,luka, preslice, pelina,  gaveza prokuhaj, ocijedi i ohlađeno razrijedi vodom i špricaj pobiljci i okolo po tlu. Ovo treba činiti svaki tjedan od trena kad posadite rajčice van.Vidjeti čete rezultate, barem sam ja.WinkOve biljke osim što štite od bolesti, hrane biljku.Probajtesmile106
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.