Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori | Stranica <1 1314151617 26> |
Korisnik | |
jani
Odrastao grm Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sanja - U galeriji slika imaš temu kako postaviti slike, upute postavio administrator!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Tatjana_bg
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sanja 1734
Pustio korijenje Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 302 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure vi ste nevjerojatne, bjelanjak??????????? svašta nećete izmisliti. Ali recite mi Tatjana da li može umisto laka za čamce auto lak u spreyu ??????
|
|
Tatjana_bg
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
goce1
Nedavno posijan Pridružen: 09 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tatjana_bg
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
goce1 boca je super!!imamo mi da isprobamo sve variancije
|
|
SandraST
Nedavno posijan Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Gabon Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uobičajeni nazivi za crackleove su crakle medij jednokomponentni i 2K. Međutim na tržištu postoji glazura koja se zove 2K i nema veze sa dvokomponentnim crackleom, pa pazi da se ne zabuniš kod kupovine. Mislim da je Chemaco prodaje. Jednokomponentni crakle je onaj koji se premazuje između dvije kontrastne boje i imaj na umu da se raspucava ona boja koja je gornja, a ona koju si stavila kao podlogu će u konačnici biti boja pukotina. Ova tehnika ti daje dojam popucale boje na drvu. Moraš znati da se raspucavaju samo akrilne boje koje ne smiju biti metalik boje. Za razliku od jednokomponentnog, dvokomponentini crackle ti daje dojam popucalog laka. On se nanosi kao završni sloj. Prva komponenta ti služi kao podloga i zaštita pa pazi da je pažljivo naneseš. Kad se sasvim osuši nanosiš drugu komponentu i ne smiješ prelaziti rubove one donje jer će ti "pojesti" boju. Sačekaš da se i ova druga dobro osuši i za vrijeme sušenja će se pojaviti pukotine. U pukotine utrljaš uljanu boju ili patinu ili prah kako bi se istakle. Po mom iskustvu jako dobri su Stamperijini crakleovi.
|
|
lilith
Nedavno posijan Pridružen: 19 Svibanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 47 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Curke moje drage ... GENIJALNE STE! Totalno sam nova i u decoupageu a i ovdje na forumu, ali vec danima pregledavam vase radove i savjete. Kako sam nova u ovoj tehnici, svaki vas savjet mi je od neprocijenjive vaznosti, a vasi radovi poticaj
Ova tema je odlicna! Kada sam tek pocela raditi decoupage, kupila sam si originalni materijal, onaj najosnovniji ... salvetno ljepilo, akrilne boje i sl., a onda sam pronasla ovu temu i uvidjela da koristite mnogo jeftiniji zamjenski materijal! Stoga sam se odmah sremila i otisla u obliznju trgovinu boja i lakova, kupila drvofix, akrilne boje za pigmentiranje ... boja je odlicna!!! Cak mi se cini i boljom od "originalne" akrilne koja je mnogo skuplja, a sto se tice drvofixa, e tu sada imam jedno pitanjce za vas Naime, da li se vama desava da su vam salvetice u procesu ljepljenja podloznije cijepanju kada premazujete drvofixom? Pokusala sam i sa drvofixom razrijedjenim s vodom, no, ipak mi se cini da je i dalje "preagresivan" za ljepljenje salvetica ... ili samo ja imam ovo lose iskustvo? Molim vas, pomagajte :) Sorry za ovolikacki text, malo sam se zanijela :) Veeeeliki pozdrav iz Bosne |
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lilith - dobro nam došla!
Moje iskustvo s drvofixom je ovakvo: koristim ga malo razrijeđenog i za veće predmete, više kao zaštitni premaz. Lijepila sam i salvete ali sam primjetila da i između njih ima lošije kvalitete pa se možda zbog toga cijepaju..... kod onih malo skupljih, tipa IHR salveta mi se to nije događalo... Međutim, ipak je lakše s originalnim ljepilom. Ja ipak one "važnije" predmete lijepim s njim a onda nakon toga premazujem drvofixom. Ne znam da li sam ti pomogla svojim savjetima jer sam i ja još uvijek relativno nova u svemu ovome
|
|
lilith
Nedavno posijan Pridružen: 19 Svibanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 47 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
*jani - HVALA MNOGO! Da, pomogla si mi, jer upravo je to ono sto me zanimalo, dakle "osjeti" se ta losija kvaliteta drvofixa, ja sam mislila da je do mene . Tako cu i ja raditi, vaznije predmete originalnim, a ove ostale razrijedjenim drvofixom! Hvala, jani!
Ja imam tako mnogo pitanja, da ne znam ni otkuda da pocnem :) Evo, mene zanima (a totalni sam laik, vec sam istakla), kako dobijate reljefnu strukturu na posudama/predmetima? Jel' postoji neka konkretna smjesa/masa za to (mislim na ove alternativne hehe), i uopce, ako biste mi mogle to malo pribliziti. Hvala vam, cure ... da nema vas i ovog foruma, zaista bih se namucila! |
|
kuštrava
Već proklijao Pridružen: 11 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 161 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za reljefnu strukturu izmješaj boju za beton, sodu bikarbonu i drvofix..i zatim dodaš boju koju želiš
probaj i sa pijeskom.. imaš onaj mačji pijesak sitniji i krupniji pa robaj sa tim. ma već ćeš sa vremenom sama vidjeti... ja također više volim ljepiti sa originalnim ljepilom za salvete nego sa drvofixom |
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kuštrava - molim te možeš li mi reći u kojem otprilike omjeru stavljaš boju, sodu i drvofix?
|
|
lilith
Opcije poruke
Hvala(0)
|
*kuštrava - hvala puuuuno! Odlican prijedlog, sve to vec imam, i budem probala! Mislila sam da je mnogo slozenije, da ce mi trebati nekakve posebne mase, ali ovo je upravo genijalno i dostupno! Sta sve necete smisliti, svala vam cast!
|
|
Tatjana_bg
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam teksturu pravila sa grizom)))))na lepak nanesem(posipim)griz...i posle samo fiksiram lakom u spreju
|
|
kuštrava
Već proklijao Pridružen: 11 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 161 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svaki puta mi ispade drugačije... to moraš isprobavati.. malo više boje za beton nekada mi ispadne kao žvakaća guma.. nikada isto, tako da ti ne mogu reći točno koje omjere stavljam |
|
kuštrava
Opcije poruke
Hvala(0)
|
odlična ideja... ja sam probala i sa pijeskom i sa šećerom... sa šećerom ne valja... topi se na promjeni temperature hehehe |
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure - vi ste fakat genijalke! Ideje su vam fenomenalne, moram to sve isprobati!
|
|
kuštrava
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kontam pijesak za mačke... njega ima i sitnijeg i krupnijeg i bijele je boje pa se može bojati
|
|
antonija M
Novo sjeme Pridružen: 23 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ejjjjjj
Pozdrav svima sve što sam naučila o dekupaž tehnici naučila sam od vas Skup je ovo hobi Sad imam priliku nešto i prodati a nemam pojma o cijenama U Hercegovini toga još nema Dajte savjet Radim na bocama i vazama sa krakom i radovi su zaista lijepi Ne znam ubaciti slike ,ali budem naučila |
|
Zmaja
Novo sjeme Pridružen: 21 Rujan 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok svima .. evo i mene nove ... isčitavam sve već par dana i puuuno sam skužila ... hvala svima na velikodušnim savjetima ... Imam za sada samo volju i tubicu ljepila za salvete i paketić salveta iz DM-a za vježbu :)
Ali imam želju jaaaaku :))) |
|
Odgovori | Stranica <1 1314151617 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |