Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage uputstva i savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamjenski materijali za decoupage
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamjenski materijali za decoupage

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 26>
Korisnik
Poruka
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2011 u 10:03
Sanja - U galeriji slika imaš temu kako postaviti slike, upute postavio administrator!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tatjana_bg View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 268
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2011 u 18:56
Na vrh
sanja 1734 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 302
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja 1734 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2011 u 14:27
Cure vi ste nevjerojatne, bjelanjak??????????? svašta nećete izmisliti. Ali recite mi Tatjana da li može umisto laka za čamce auto lak u spreyu ??????smile184
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2011 u 17:30
Originalno poslano od člana sanja 1734 sanja 1734 napisao:

Cure vi ste nevjerojatne, bjelanjak??????????? svašta nećete izmisliti. Ali recite mi Tatjana da li može umisto laka za čamce auto lak u spreyu ??????[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/emot64.gif" height="50" width="50" align="absmiddle" alt="smile184" />
a sto nebih moglo lak ca zamas se koristi kod nas jer ga i ima, i on najbolje za koriscenje ako stvari vani, ja koristim i avtolak
Na vrh
goce1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 37
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goce1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 07:29
Ovu bocu sam napravila po uputama za cracle s drvofixom. Možda sam trebala malo manji sloj boje da se još više raspuca?
Uglavnom , koristila sam drvofix kao cracle, zatim boju za beton, te sam sliku lijepila opet drvofixom!
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 10:26
goce1 boca je super!!imamo mi da isprobamo sve variancije
Na vrh
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 09:14
uobičajeni nazivi za crackleove su crakle medij jednokomponentni i 2K. Međutim na tržištu postoji glazura koja se zove 2K i nema veze sa dvokomponentnim crackleom, pa pazi da se ne zabuniš kod kupovine. Mislim da je Chemaco prodaje. Jednokomponentni crakle je onaj koji se premazuje između dvije kontrastne boje i imaj na umu da se raspucava ona boja koja je gornja, a ona koju si stavila kao podlogu će u konačnici biti boja pukotina. Ova tehnika ti daje dojam popucale boje na drvu. Moraš znati da se raspucavaju samo akrilne boje koje ne smiju biti metalik boje. Za razliku od jednokomponentnog, dvokomponentini crackle ti daje dojam popucalog laka. On se nanosi kao završni sloj. Prva komponenta ti služi kao podloga i zaštita pa pazi da je pažljivo naneseš. Kad se sasvim osuši nanosiš drugu komponentu i ne smiješ prelaziti rubove one donje jer će ti "pojesti" boju. Sačekaš da se i ova druga dobro osuši i za vrijeme sušenja će se pojaviti pukotine. U pukotine utrljaš uljanu boju ili patinu ili prah kako bi se istakle. Po mom iskustvu jako dobri su Stamperijini crakleovi.
Na vrh
lilith View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 47
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilith Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 16:58
Curke moje drage ... GENIJALNE STE! Totalno sam nova i u decoupageu a i ovdje na forumu, ali vec danima pregledavam vase radove i savjete. Kako sam nova u ovoj tehnici, svaki vas savjet mi je od neprocijenjive vaznosti, a vasi radovi poticaj
Ova tema je odlicna! Kada sam tek pocela raditi decoupage, kupila sam si originalni materijal, onaj najosnovniji ... salvetno ljepilo, akrilne boje i sl., a onda sam pronasla ovu temu i uvidjela da koristite mnogo jeftiniji zamjenski materijal! Stoga sam se odmah sremila i otisla u obliznju trgovinu boja i lakova, kupila drvofix, akrilne boje za pigmentiranje ... boja je odlicna!!! Cak mi se cini i boljom od "originalne" akrilne koja je mnogo skuplja, a sto se tice drvofixa, e tu sada imam jedno pitanjce za vas
Naime, da li se vama desava da su vam salvetice u procesu ljepljenja podloznije cijepanju kada premazujete drvofixom? Pokusala sam i sa drvofixom razrijedjenim s vodom, no, ipak mi se cini da je i dalje "preagresivan" za ljepljenje salvetica ... ili samo ja imam ovo lose iskustvo? Molim vas, pomagajte :)
Sorry za ovolikacki text, malo sam se zanijela :)
Veeeeliki pozdrav iz Bosne
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 09:11
Lilith - dobro nam došla!
Moje iskustvo s drvofixom je ovakvo: koristim ga malo razrijeđenog i za veće predmete, više kao zaštitni premaz. Lijepila sam i salvete ali sam primjetila da i između njih ima lošije kvalitete pa se možda zbog toga cijepaju..... kod onih malo skupljih, tipa IHR salveta mi se to nije događalo... Međutim, ipak je lakše s originalnim ljepilom. Ja ipak one "važnije" predmete lijepim s njim a onda nakon toga premazujem drvofixom. Ne znam da li sam ti pomogla svojim savjetima jer sam i ja još uvijek relativno nova u svemu ovomeWink
Na vrh
lilith View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilith Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 13:01
*jani - HVALA MNOGO! Da, pomogla si mi, jer upravo je to ono sto me zanimalo, dakle "osjeti" se ta losija kvaliteta drvofixa, ja sam mislila da je do mene . Tako cu i ja raditi, vaznije predmete originalnim, a ove ostale razrijedjenim drvofixom! Hvala, jani!
Ja imam tako mnogo pitanja, da ne znam ni otkuda da pocnem :)
Evo, mene zanima (a totalni sam laik, vec sam istakla), kako dobijate reljefnu strukturu na posudama/predmetima? Jel' postoji neka konkretna smjesa/masa za to (mislim na ove alternativne hehe), i uopce, ako biste mi mogle to malo pribliziti. Hvala vam, cure ... da nema vas i ovog foruma, zaista bih se namucila!
Na vrh
kuštrava View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 161
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kuštrava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 10:40
za reljefnu strukturu izmješaj boju za beton, sodu bikarbonu i drvofix..i zatim dodaš boju koju želiš
probaj i sa pijeskom.. imaš onaj mačji pijesak sitniji i krupniji pa robaj sa tim. ma već ćeš sa vremenom sama vidjeti...

ja također više volim ljepiti sa originalnim ljepilom za salvete nego  sa drvofixom
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 12:52
Kuštrava - molim te možeš li mi reći u kojem otprilike omjeru stavljaš boju, sodu i drvofix?
Na vrh
lilith View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilith Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 17:24
*kuštrava - hvala puuuuno! Odlican prijedlog, sve to vec imam, i budem probala! Mislila sam da je mnogo slozenije, da ce mi trebati nekakve posebne mase, ali ovo je upravo genijalno i dostupno! Sta sve necete smisliti, svala vam cast!
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2011 u 08:48
ja sam teksturu pravila sa grizom)))))na lepak nanesem(posipim)griz...i posle samo fiksiram lakom u spreju
Na vrh
kuštrava View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kuštrava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2011 u 17:41
Originalno poslano od člana jani jani napisao:

Kuštrava - molim te možeš li mi reći u kojem otprilike omjeru stavljaš boju, sodu i drvofix?

svaki puta mi ispade drugačije...
to moraš isprobavati.. malo više boje za beton
nekada mi ispadne kao žvakaća guma.. nikada isto, tako da ti ne mogu reći točno koje omjere stavljam
Na vrh
kuštrava View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kuštrava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2011 u 17:43
Originalno poslano od člana Tatjana_bg Tatjana_bg napisao:

ja sam teksturu pravila sa grizom)))))na lepak nanesem(posipim)griz...i posle samo fiksiram lakom u spreju

odlična ideja...
ja sam probala i sa pijeskom i sa šećerom... sa šećerom ne valja... topi se na promjeni temperature hehehe
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2011 u 21:57
Cure - vi ste fakat genijalke! Ideje su vam fenomenalne, moram to sve isprobati!
Na vrh
kuštrava View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kuštrava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 12:35
kontam pijesak za mačke... njega ima i sitnijeg i krupnijeg i bijele je boje pa se može bojati
Na vrh
antonija M View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija M Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 13:15
Ejjjjjj
Pozdrav svima
sve što sam naučila o dekupaž tehnici naučila sam od  vas
Skup je ovo hobi Wink
Sad imam priliku nešto i prodati a nemam pojma o cijenama
U Hercegovini toga još nema
Dajte savjet
Radim na bocama i vazama sa krakom i radovi su zaista lijepi
Ne znam ubaciti slike ,ali budem naučila

Na vrh
Zmaja View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zmaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2011 u 21:26
Bok svima .. evo i mene nove ... isčitavam sve već par dana i puuuno sam skužila ... hvala svima na velikodušnim savjetima ... Imam za sada samo volju i tubicu ljepila za salvete i paketić salveta iz DM-a za vježbu :)
Ali imam želju jaaaaku :)))
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.