Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - enrikove none povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

enrikove none povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 27>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 22:14
luk kozjak
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 01:31
Hvala, baš je slikica fora
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 19:11
Zelena salata mljac,mljac a paradajzici vec ih vidim u tanjiru
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2013 u 23:26
EN, jel ti ova salata vani raste, kad si je sijala? A vidim da kod tebe već i maslačak cvate. Tu na mom bregu je još prava zima. Još ima pokoja flekica snijega, a kiša pada i pada tako da još ništa niti raste niti cvate. Pardon, samo češnjak raste u dnu gredice s jagodama, ostale su gredice gole.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2013 u 22:13
šetate vi meni po povrtnjaku, a da znate kako je mokro, danas sam puno čupala korova po cvijeću, povrtnjak ne diram dok se ne osuši, onda će mm pofrezat, kasnit će ove godine sve ali možda bude i dobro, to nikad neznamo
anabistrica salata je jesenska, nikla sama , naime ostavim par gredica da se osjemene i onda ih onako razbacam pa gdje niknu, jedan red uz cijelu dužinu sam presadila, a ostale rastu gdje su nikle, treba im samo par toplih dana i bit će krasne glavice, mladog luka imam cijelo vrijeme, mrkve i peršina u zemlji isto tako, malo ju grickaju crvi ali ne smeta ostane i za nas,nikle su mi po cijelom vrtu pepeljuge, prekrasne su boje , blitve ima, a špinat i grašak još nisam ni posijala, a Tara počela papat kašice ....
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 22:29
Draga EN, sve što si nabrojala da ti raste od jeseni u vrtu, da raste kod mene, srne bi mi bile jako zahvalne. Očito ti takvih posjetilaca u svom vrtu nemaš. Ove zime su mi pojele i euonimus tak da su ostale samo gole grane pa sam sve otpilila do zemlje.  
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 09:08
anabistrica moj povrtnjak je ograđen ,  u centru sela a i šuma je daleko kod mene najveću štetu još uvijek rade Boa i Rea
popodne planiramo frezat, sadit i sijat ako nas opet nešto ne sprijeći, evo moje rabarbare

Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 15:23
Draga nonice ova rabarbara ti je prekrasna, volila bi da napišeš malo više o njoj, kako si ju nabavila, za što ju koristiš, da li se može uzgojiti iz sjemena. Vrt ti je stvarno vau, a i posla sigurno ima puno u tako velikom vrtu.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2013 u 10:24
Smail Hugposlala mi prije godinu dana naša draga lorica10 korjen i sjeme , primio se korjen, lane je imala male listove i nisam ih za ništa koristila a nisam nikad ni probala ništa od nje, pročitala sam da se ovaj cvijetni pup može pirjat kao brokula ili ga treba odrezati da ne crpi snagu biljci jer se teško uzgaja iz sjemena, bolje ju je razmnožiti dijeljenjem korjena, stabljike se sitno narežu i   mogu se pripremati kao kompot, marmelada recimo sa jagodama se dobro slažu jer imaju voćne kiseline u sebi, a možemo ih sa jabukama pomješati i praviti pitu.
Rabarbara raste kao trajni grm zato treba paziti gdje ju saditi razmak između biljaka oko 1 m , treba ju dosta gnojiti, prilikom berbe ne odrezati sve listove jer su oni najmlađi potrebni biljci za daljnji rast.
Rabarbara je bogata voćnim kiselinama, vitaminima i mikroelementima.
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2013 u 10:55
Hvala ti nona na iscrpnom odgovoru koji me nije baš utješio jer se već par godina bavim mišlju kako imati rabarbaru, ako je teško iz sjemena uzgojiti.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2013 u 23:04
vidim da moja tjera sa strane mladi izboj Wink
danima se mm i ja borimo sa povrtnjakom, zatravnio, zapekao, sva sreča pa imamo i traktor i frezu pa smo ga savladali

salata , luk i češnjak od jesenas, pored njih mrkva, peršin, cikla , grašak po savjetu vrtlarice držala u vodi pa je dobrano nabubrio , salata kristalka nikla za 5 dana, posađeno 1 kg crvenog luka, 1 kg srebrenca, moj kozjak, smeđi krupni grah, 1 red kukuruza za kuhanje, 5 redova krompira
rasada mi je još mala, susjeda preko ceste prodaje i mm otišao kupiti 5 krastavaca i 12 paradajza, ja sam protiv je siju profesionalno sjeme, ali pametniji popušta pa smo posadili i njega , sva sreča pa imam dovoljno prostoraWink

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2013 u 23:17
iza mog povrtnjaka je mai brežuljak i danas baš lijep prizor polja, druga parcela tek posijana je naša

od voća ovih dana najljepše cvjetaju jabuke

Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 09:59
Draga nona kod tebe prava raskoš od vrta, a koliko tek prostora imaš, nakada davno dok sam još sa roditeljima živila u Slavoniji imali smo ovakav prekrasan prostor za vrt i polja ama baš za sve, a sada se moj vrt svodi na par gredica, svejedno pokušavam što bolje iskoristiti zemlju i na malom što više toga posaditi.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 10:14
može se i na malo prostora imati svega, moja sestra je udana u Delnicama i u malom vrtu ima svega i voća i povrća i cvijeća, mi smo od malena rasle s tim pa nam ništa nije teško a volimo i imati svega
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 19:45
Volim doći u tvoj povrtnjak   
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 21:02
mogu si misliti kako će tvoj povrtnjak biti raskošan i to ubrzo
okružena si lijepom prirodom
Lipik
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 23:26
I ja se slazem da su jabuke prenapupale ove godine to se bjeli i rozi ma milina.Kako ti ej velik povrtnjak E.Nono blago ti se.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2013 u 07:47
Nono, citam ovo sa hibridima,,, ja sam znala imati (kupace)? Koji su trazili iskljucivo hibride, a ja ih nisam nikada niti sijala, imam obicno sijeme i starinske vrste mislim da se ljudi sa tim jako zavaravaju...
Skroman covijek sve umnozi svojom skromnoscu, veseljem i zahvalnoscu.
Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 14:47
Ti to bas domacinski radis,svaka ti cast povrtnjak cist,uredan i sve pod konac.Voca neka bude sto vise...koliko god da ga ima uvek je bolje jos
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2013 u 12:08
cure moje drage evo par slika da vam pokažem trenutno stanje, krastavcima smo stavili žicu to sam pročitala u jednoj knjizi i čini mi se super ideja

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 27>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.