enrikove none povrtnjak |
Odgovori | Stranica <1 1314151617 27> |
Korisnik | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
luk kozjak
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, baš je slikica fora
|
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
Betty Boop
Odrastao grm Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zelena salata mljac,mljac a paradajzici vec ih vidim u tanjiru
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
EN, jel ti ova salata vani raste, kad si je sijala? A vidim da kod tebe već i maslačak cvate. Tu na mom bregu je još prava zima. Još ima pokoja flekica snijega, a kiša pada i pada tako da još ništa niti raste niti cvate. Pardon, samo češnjak raste u dnu gredice s jagodama, ostale su gredice gole.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
šetate vi meni po povrtnjaku, a da znate kako je mokro, danas sam puno čupala korova po cvijeću, povrtnjak ne diram dok se ne osuši, onda će mm pofrezat, kasnit će ove godine sve ali možda bude i dobro, to nikad neznamo
anabistrica salata je jesenska, nikla sama , naime ostavim par gredica da se osjemene i onda ih onako razbacam pa gdje niknu, jedan red uz cijelu dužinu sam presadila, a ostale rastu gdje su nikle, treba im samo par toplih dana i bit će krasne glavice, mladog luka imam cijelo vrijeme, mrkve i peršina u zemlji isto tako, malo ju grickaju crvi ali ne smeta ostane i za nas,nikle su mi po cijelom vrtu pepeljuge, prekrasne su boje , blitve ima, a špinat i grašak još nisam ni posijala, a Tara počela papat kašice .... |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga EN, sve što si nabrojala da ti raste od jeseni u vrtu, da raste kod mene, srne bi mi bile jako zahvalne. Očito ti takvih posjetilaca u svom vrtu nemaš. Ove zime su mi pojele i euonimus tak da su ostale samo gole grane pa sam sve otpilila do zemlje.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Smail
Trajnica Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga nonice ova rabarbara ti je prekrasna, volila bi da napišeš malo više o njoj, kako si ju nabavila, za što ju koristiš, da li se može uzgojiti iz sjemena. Vrt ti je stvarno vau, a i posla sigurno ima puno u tako velikom vrtu.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smail poslala mi prije godinu dana naša draga lorica10 korjen i sjeme , primio se korjen, lane je imala male listove i nisam ih za ništa koristila a nisam nikad ni probala ništa od nje, pročitala sam da se ovaj cvijetni pup može pirjat kao brokula ili ga treba odrezati da ne crpi snagu biljci jer se teško uzgaja iz sjemena, bolje ju je razmnožiti dijeljenjem korjena, stabljike se sitno narežu i mogu se pripremati kao kompot, marmelada recimo sa jagodama se dobro slažu jer imaju voćne kiseline u sebi, a možemo ih sa jabukama pomješati i praviti pitu.
Rabarbara raste kao trajni grm zato treba paziti gdje ju saditi razmak između biljaka oko 1 m , treba ju dosta gnojiti, prilikom berbe ne odrezati sve listove jer su oni najmlađi potrebni biljci za daljnji rast. Rabarbara je bogata voćnim kiselinama, vitaminima i mikroelementima. |
|
|
|
Smail
Trajnica Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti nona na iscrpnom odgovoru koji me nije baš utješio jer se već par godina bavim mišlju kako imati rabarbaru, ako je teško iz sjemena uzgojiti.
|
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidim da moja tjera sa strane mladi izboj
danima se mm i ja borimo sa povrtnjakom, zatravnio, zapekao, sva sreča pa imamo i traktor i frezu pa smo ga savladali salata , luk i češnjak od jesenas, pored njih mrkva, peršin, cikla , grašak po savjetu vrtlarice držala u vodi pa je dobrano nabubrio , salata kristalka nikla za 5 dana, posađeno 1 kg crvenog luka, 1 kg srebrenca, moj kozjak, smeđi krupni grah, 1 red kukuruza za kuhanje, 5 redova krompira rasada mi je još mala, susjeda preko ceste prodaje i mm otišao kupiti 5 krastavaca i 12 paradajza, ja sam protiv je siju profesionalno sjeme, ali pametniji popušta pa smo posadili i njega , sva sreča pa imam dovoljno prostora |
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Smail
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga nona kod tebe prava raskoš od vrta, a koliko tek prostora imaš, nakada davno dok sam još sa roditeljima živila u Slavoniji imali smo ovakav prekrasan prostor za vrt i polja ama baš za sve, a sada se moj vrt svodi na par gredica, svejedno pokušavam što bolje iskoristiti zemlju i na malom što više toga posaditi.
|
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može se i na malo prostora imati svega, moja sestra je udana u Delnicama i u malom vrtu ima svega i voća i povrća i cvijeća, mi smo od malena rasle s tim pa nam ništa nije teško a volimo i imati svega
|
|
|
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Volim doći u tvoj povrtnjak
|
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
ljiljus
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mogu si misliti kako će tvoj povrtnjak biti raskošan i to ubrzo
okružena si lijepom prirodom |
|
Lipik
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja se slazem da su jabuke prenapupale ove godine to se bjeli i rozi ma milina.Kako ti ej velik povrtnjak E.Nono blago ti se.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
lela.h
Mladi grm Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nono, citam ovo sa hibridima,,, ja sam znala imati (kupace)? Koji su trazili iskljucivo hibride, a ja ih nisam nikada niti sijala, imam obicno sijeme i starinske vrste mislim da se ljudi sa tim jako zavaravaju...
|
|
Skroman covijek sve umnozi svojom skromnoscu, veseljem i zahvalnoscu.
|
|
Betty Boop
Odrastao grm Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ti to bas domacinski radis,svaka ti cast povrtnjak cist,uredan i sve pod konac.Voca neka bude sto vise...koliko god da ga ima uvek je bolje jos
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 1314151617 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |