Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 149150151152153 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 19:21
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

baby-da ti ipak odeš malo od kuće (nemoj zatvoriti prozor)
Može, možesmile156 evo idemTongue
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 19:22
Citiranje =bebolina

Dođem ti ja stražaritiLOL
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 19:48
koliki je cvijet tome ljubičastom?
"Chi pianta un giardino semina la felicità"

Amelia,It
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 19:48
Očekivala sam da će biti posebno lijep, ali je još ljepši od očekivanog. Eto, jesam ti rekla da ćeš u srpnju i kolovozu imati eksploziju cvjetova. Uživaj, imaš u čemu! I hvala ti što to dijeliš s nama.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 20:16
Originalno poslano od člana Tea Tea napisao:

Citiranje =bebolina

Dođem ti ja stražaritiLOL
Čekam teLOL
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 20:17
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

koliki je cvijet tome ljubičastom?
I on je velikiLOLTongue
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 20:22
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Očekivala sam da će biti posebno lijep, ali je još ljepši od očekivanog. Eto, jesam ti rekla da ćeš u srpnju i kolovozu imati eksploziju cvjetova. Uživaj, imaš u čemu! I hvala ti što to dijeliš s nama.
Hvala Andinasmile73
Uživat ću u cvjetovima dok god budu htjeli cvasti, tad idu pod nož, a reznice poštomLOLTongue svima vama koji budete htjeli isprobat kalemiti svoje maleneWink
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 08:41
Predivni su uf <3<3<3<3<3
Per aspera ad astra.

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 11:00
Moj debeljuca je cvetao u decembru prošle godine sa nekoliko cvetova, sada nema cvetove, ali se deblja i dalje...

život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 11:09
Voki tako dugo dok te ne pretekne u kilaži dobro je ;) ... a ne fali mu još puno .... i moram ti kupiti neki metar pa da s njim mjeriš jer ovo na kutije i nije mjerodavno Wink 
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 13:22
Voki baš je pravi debeljuco. Divno izgleda.
belica,zagreb
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 13:24
evo meni ipak nikle dvije bebe od 6 posijanih, raduju me i nadam se da će i oni biti jednog dana divne debeljuce.

a do tad me i dalje uveseljava ovaj

belica,zagreb
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 15:12
evo mojih stari su tri mjeseca

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 15:15
ovaj se malo izdužio
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 15:17
@bebolina
prekrasan je ljubicasti, kako se zove kultivar ako znas? vidjala sam slike purple rain-a, ali uvijek je tesko procijeniti kada netko stavi ovako normalne slike, oni svi pojacaju boje da ljepse izgleda.

@voki
haha kako dobro mu izgleda caudex, bila bi prosta da kazem na sto me podjseca :D

@belica
cestitke na bebacima, sada imas iskustva za iducu turu!

ja sam se jucer pocastila sa tri adeniumceka iz baumaxa, jesu iz reznice i caudex im nije bas nesto, ali bit ce dobri kao back-up za nacijepiti ako koji od mojih pocne krepavat.
odmah sam ih presadila u posteni supstrat, ono sto oni stavljaju mi se nikako nije svidjalo. usput obavila inspekciju korijena, jedan ima prekrasan masivan korijen koji vec vidim kako cu formirati, kada se podeblja jos malo i podigne biti ce izvrstan. drugi je ok, ali treci je imao nesto trulezi na korijenu. to sam sve orezala, potopila u previcur i stimulator, i kad se osusilo posadila u anorganski supstrat. gore su zdravi skroz, jedino su im se osusili cvjetni pupovi kako ih ovi tamo ne znaju odrzavati ocito.

malo prije dobila i sretnu vijest od doma da mi je stigao odrasli adenium izvana, jedva cekam vidjeti ga :) onda ih poslikam sve skupa
velika gorica
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 15:20
ovaj je buckastiji

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 15:25
Ajama lijepo su puni listica, bas mi je drago vidjeti da netko sadi u vece posude malce! mislim da puno bolje napreduju kad imaju mjesta!
velika gorica
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 15:54
ajama baš su ti šećerci. Ma da moji budu takvi, ja zadovoljna. 
belica,zagreb
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:09
Bebolina, ne znam što bi rekla osim da mjenjem 20 bebača za tog ljubičastog :):)

Voki,predivan ti je adenium. Da li je kupovni ili iz sjemena? Koliko je star?

Belica, krasni malci, to su najdraže faze kad niknu.

Ajama, krasni malci. Sad baš vidim to na tvojim malcima a ja baš krenula stavljat sliku. Naime, presađivala sam neke malce i vidi se ovo:

Pretpostavljam da je to normalno. Taj dio gdje izgleda kao zamazano je bio u zemlji i očito sam prilikom presađivanja ga malo izdigla. To je ok?? Vidim na Ajaminim malcima isto.

Wolfsbane, da li je cijena iz baumaxa oko 90-100kn kako je okvirno bila prije 2 mjeseca??
Da li ti kupovni ako su blizu malaca može im nešto biti?
Ok, znam da su pitanja li la :)
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:18
moji neki isto imaju to bijelo oko caudexa, poprskala sam ih previcurom jer poludim na gljivice, ali nis se nije promijenilo pa valjda nisu gljive.

u baumaxu je cijena 40 kn, vidjela sam zadnji put i po 34 al tad nisam kupila. imaju sad neka snizenja,pa je skoro sav asortiman na 40-50% snizen ;)

kupovne je pametno staviti u karantenu, da ne dovuku kakve bolestine sa sobom, ja sam ih okupala u previcuru a zemlju sa korijena sam ionaku svu makla. buba nemaju koliko vidim. mislim da je to vise problem kad su u zatvorenom prostoru, sad vani su ionako svi zajedno izlozeni bubama i gljivicama pa nek se snalaze, sunce im pomaze u tome. novi su mi par metara od malih, al velim mislim da dok su vani i nije toliko bitno.
velika gorica
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 149150151152153 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.