Franjicine kopanjice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 51> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobro došla nazad
![]() ![]() Vidim da su ti se razrasle kopanjice
![]() Aj sad još malo slikica i popratnog teksta da uživamo(trebaš sad sve to kaj te nije bilo nadoknaditi
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Pozdrav Franjice, bilo je već i vrijeme čuti nešto od tebe...Jedva čekam nastavak putopisa.
![]() |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
...vec je bilo krajnje vrijeme za detaljnu
![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Izgleda da se bute načekali. Ovo čudo zeza do beskraja. Danas sam SilveK bila tvoje "dijete". Presađivala sam carsko oko, malo sam biljčica (visine su mi puna 3 cm, do zime buju valjda procvale da vidim kak izgledaju) stavila između ruža uz zid na mojoj livadi (nisam mogla pročitati gdje što posaditi, a jasno da nisam zapamtila) pa kak im bu, bu.
Jasno da su neveni kraj moje glave (mislim kad legnem na moju žutu ležaljku a izgleda da danas od toga neće biti ništa jer se nešto tmuri i popuhuje sve jače. Roza trubice su dobile mjesto pored božura, nadam se da ne traže previše sunca jer ih magnolija čuva, crnjika je stavljena kraj klinčeka u velikoj kopanjici, nemam pojma koliko će biti visoka (sad to izgleda sve kao patuljaste biljčice. Bolje bi mi bilo da sam ostala doma i njegovala, uostalom, ako ove godine ne uspijem, bit će bolje druge, kaj ne SilveK!
Malo sam poplijevila kopanjice, pročli sam tjedan skoro nacrtala sunčeko jer svi pupovi samo što ne puknu no danas m je sunčeko procvjetalo u kopanjici.
![]() Raznježilo se svih mojih 100 i nešto kila a srčeko mi je tuklo kao blesavo. Jasno da sam fotkala ali sličice bum slala sa kompa u firmi je ovaj zeza beskrajno. Mali iriseki su takaj pred cvatnjom, ima puuuuuuuuuuno glavica visoko dignutih, koja bu to kombinacija kad se i božur - onaj prelijepi nježno rozi sa žutom sredinom - rascvijeta.
Kamenjar se popunjava, "kupsekima" očito paše jer je sve prepuno bebica
![]() preselila sam i onu stijenu iz Istre u bušovu kopanjicu, ljepše će joj biti u društvu a i dobila je za ukras stari panja iz šupe.
Takoma se lijepo vere po dalmatinskoj lozi ![]() Ovaj se tren javila MPK, sa dečkom je u Dalmaciji, jasno da već gledaju gdje ima koja agavica i neki lijepi kamičak za purgerski kamenjar. Moram pohvaliti i veeeeeliki kaktus (onaj kaj sam ga zaboravila u špajzi), počeo je cvijetati i ima preko 100 pupova. Danas sam mu nasula zemljice da lakše otvara cvjeteke.
![]() Jedva čekam da ga opet vidim u punoj ljepoti.
Sad da vidim hoće li se ovo nalijepiti u dnevnik!
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Sad vi meni recite da nisam u pravu, neki puta treba glasno izreči svoje pretnje, nakon što mu je Šeflera nalijepila sličicu kako će letjeti kroz prozor sav razbijen čekićem, moj PC raducka po malo. Nije baš idealno ali ipak radi.
Bolje mu je da se potrudi i da me iz Niskozemske vrati, inače ću stvano kupiti drugi. Upravo traju dogovori za sklapanje novog pa ak se ovaj malo ne sredi ide skroz u smeće a ne samo netjaku za igru. Sad PC sve zna pa nek se po tomu ravna. One koji bi eventualno sad mogli prokomentirati da strojevi ne razumiju uopće ne slušam jer moja Julka (mašina za pranje veša) jako dobro zna što je čeka ako me još samo jedanput zezne.
Dok sam vas izdaleka čituckala otkrih da se netko zeza sa meni najdražom knjigom iz djetinjstva - HEIDI. Molim da se pod hitno uozbiljite i da vam više nikada ne padaju na pamet komentari nekih neprovjerenih glasina da je u Ulici crvenih svjetiljki u Amsterdamu. Nisam provjeravala jer je tako nešto apsolutno nemoguće a ja sam prošli puta u Niskozemskoj ponovno pročitala tu knjigu jer me je na to potaknulo moje spavanje u potkrovlju sa prozorom točno iznad glave pa mi je tako svaku noć mjesec namigivao
![]() a jutreka su vrlo često bila ovako kičasto cifrasta
![]() Nakon protezanja, izvijanja i savijanja pogled na zadnje dvorišče
![]() pa na prednju stranu kuće, ulicu i veeeeeliku rascvjetanu hortenziju
![]() Ponovno krećemo na putovanje, jedno malo kratko, do mlađe prijateljičine kćeri. Normalno, oko nas tek propupala polja tulipana, već ocvalih zumbula
a mene opet privlače neobične građevine
![]() pa onda opet nešto malo novije, no ništa manje čudno
![]() Prijateljičina kćer se uselila u svoju prvu kući i jasno je da je odmah nabavila kućne ljubimce - vrlo čudan par
![]() Prekrasna zlatna retriverica, stara godinu dana, umiljata, draga, pametna ... (ma znate sve što treba još tu napisati) i jedan zločesti, stari, diktatorski raspoloženi mini zec. Luna - kujica, razigrana stalno traži društvo a namrgođeni zec je odmah kazni čim mu priđe njuškici, grize, grize do kosti jer ne podnaša dijeljenje ljubavi svoje gazdarice sa tu nekom ogromnom dotepenkom. Mogla bih ih gledati satima.
Imam još jednu fascinaciju a to su ogromni prozori u prizemlju - širinom gotovo cijele kuhinje - predivan pogled ispred i iza stakla:
![]() otvoren prostor blagavaonice i dnevnog boravka, te staklena stijena prema zadnjem dvorištu.
Obiteljske kuće od donjeg srednjeg, pa sve do srednjeg dijela gornjeg društvenog sloja imaju isti raspored. Tu se stvarno ono što se pokazalo dobrim ne mijenja, vidjela sam to po kućama starim 100 godina kao i ovih dana građenim. Nema niti spomena nekakvim grandioznim stubištima, mramoru i kromu. Stubišta zauzimaju 2 (dva) kvadratna metra, obavezno su blago zavijena
![]() Po rukohvatu na zidu starije, nemoćne osobe dobiju od države stolicu/lift kako bi što duže ostale u svom okruženju, u svom domu.
Već sam spomenula da su zavjese vrlo rijetko navučene, tako da se vidi s ulice skroz do zadnjeg dvorišta. Moram si priznati da sam se dosta promijenila od prošlog boravka, u ljeto 2005. jednostavno bi mi se vrat ukočio od buljenja kroz prozor i "snimanja" tuđih životnih prostora. Nisam se mogla kontrolirati jer mi je to bilo toliko čudno da vam ne mogu objasniti. Sada, prođem i u hodu pogledam na brzaka. Baš sam dobra, zar ne!
Dani prebrzo prolaze, sva sreća da sam bila "mala japankica" pa sam sve snimila i imat ću vremena pomno pregledati što sam sve doživjela i vidjela a toliko toga imam još za pogledati da sam morala "klincima" koji su me dočekali na aerodromu kod dolaska, obećati da ću se sigurno ubrzo vratiti
![]() Obožavam letjeti a ma koliko mnogo do sada letjela nikada u životu nisam imala tako vedar dana za let pa se sa visine opraštam od Amsterdama
![]() pregledavam uredno poslagana i obrađena polja Njemačke
![]() pa na brzinu stižemo do tako poznatih sličica, malo polja, malo šumice, malo kućica negdje sa prelaza iz dežele u Hrvatsku
![]() pa onda pogled na šodergrabu u Čiču i sjetna razmišljanja o skijanju na vodi (tko zna bih li danas mogla dići svoju sijenjenu velestražnjicu iz vode, mislim da su moje ručice prenježne za tako težak zadatak, pa bolje niti ne pokušati)
![]() Jedan lagani trzaj, na pisti smo i vani PLJUSAK, ma što pljusak, pravi prolom oblaka, pista ima 10 cm vode...
Otišla sam iz kišnog Zagreba i vratila se u kišni Zagreb
Vraćam se Zagrebe tebi, tebi na obale Save,
vraćam se Zagrebe tebi, tebi pod zidine stare
....
Najljepši je Zagreb grad, Zagreb je najljepši grad....
Sretna sam, doma sam!
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Baš lijepo...ali doma je ipak najljepše, ha?
Da ti velim, crnjika bu velika do 40 cm, a roza trubice do 60 cm - i one trebaju više mjesta od crnjike... možda da si ih obrnuto posadila...ali dobro bu i ovak. ![]() |
|
![]() |
|
Ma sve mi je ljepše doma i ne znam kaj me bu odvuklo. Iza kuće isto se sve razraslo, Tekoma prekriva zid šupe, kadifice se primile i razrasle
![]() Počinju mi cvijetati iprve tratinčice (uspjela sma ih slikati tako da izgledaju kao ivančice
![]() ![]() Mini žuta ružica se lijepo ponaša na novom mjestu, kako sam je presađivala prije par dana nisam sigurna da će cvijetati
![]() no sigurna sam da po treći puta niče prkos oko nje (bacila sam zemlju sa drugi puta proklijalim prkosima /nakon ponovnog drugog kobnog susreta sa mojom Miom/, zeleni grm (tko zna kojeg imena, no znam da nisam vidjela niti cvijetiće niti plodove) sve više pokriva željezni stup
![]() no od svega su mi za sada najljepše žuuuuuute perunike
![]() ![]() Baš se pravim važna, kad već nemam puno cvijeća onda mi se mora priznati da imam puno sličica.
Kriv je Forum da sada potpuno drugačije hodam po cesti, samo mi oči lete i gledaju - ma čini mi se da neko cvijeće nikada nisam ni vidjela iako vidim da na istom mjestu raste već godinama. Jasno je da pogotovo doma drugačije gledam. Neki puta mi se čini da "sam malecki od palube" jer ni u kom slučaju se ne mogu "zaigrati" kao poneki forumaši jer jednostavno nemam toliko novaca za kupovine tako da moram biti sretna s onim što imam i u tome uživati.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Franjice sve ću detaljno pregledati kad dođem doma, jer mi ovaj glupi lapto jako sporo otvara slike, pa ne mogu toliko čekati.
A naravno sve tvoje želim detaljno proučiti.
Dok pišem on još uvijek otvara tvoje slike, tako da tekst imam ,a slike će valjda izaći tek večeras.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo čekala, čekala i dočekala. Imaš pusu za ovo (narvno da ne mogu niti smajliće otvoriti lako).
Draga ovo je bila vraška prezentacija - oduševljena sam.
Ali ovo što te doma dočekalo mislim da je ipak najvrijednije.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
@Fzg
Kriv je Forum da sada potpuno drugačije hodam po cesti, samo mi oči lete i gledaju - ma čini mi se da neko cvijeće nikada nisam ni vidjela iako vidim da na istom mjestu raste već godinama. Jasno je da pogotovo doma drugačije gledam.
Neki puta mi se čini da "sam malecki od palube" jer ni u kom slučaju se ne mogu "zaigrati" kao poneki forumaši jer jednostavno nemam toliko novaca za kupovine tako da moram biti sretna s onim što imam i u tome uživati
.....heheheh ima nas jos, nisi sama, sve potpisujem
![]() |
|
![]() |
|
Evo me doma i naravno sve sam još jednom pomno pregledala, pa sam se zajedno s tobom veselila žutim perunikama, jer je ćuta boja kod cvijeća moj favorit.
Ostalo je sve za 5+, a kada dođeš na more naučit ćemo te skijati, zašto ne, nikad nije kasno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Draga moja, davno sam ja skijala i na moru i po šodergrabi, sad se pitam imaju li moje ruke snage opet me dići iz vode, nije to mala tonaža
![]() |
|
![]() |
|
He, he, nabavili bi mi tebi neke muške ručice, koje bi te pomogle pridići, možda bi ti srce malo jače zakucalo, ali i to je za ljude.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Franjice perunike su ti prekrasne... a i glavno da su žute, ne?
|
|
![]() |
|
Sve su mi perunike i svi irisići prelijepi ali žuti su žuti - prekokrašni
![]() istina ne mogu dočekati slijedeće proljeće da mi konačno i mini irisići niknu u kamenjaru. Danas su konačno procvali ovi sitni na dugim stapkama.
![]() ![]() Ne znam što je sa smeđim perunikama, hoće li uopće cvijetati ili su se izgubili u moru plavih. Uz samu ogradu na velikoj kopanjici već godinama guram svaku novu perunku koje se mogu dočepati. Cvijetovi su mi prelijepi a lišće je ukras i po najjačem suncu (a daje mi slobodu i otići od kuće jer ne traži previše vode). Već sam to rekla ali stvarno sam došla u vrijeme kad najviše volim sebe i kad sebi najviše ugađam.
Zbog toga je i moja košara s placa danas bila puna žutog cvijeća i tek na putu doma sm shvatila da baš i nisam obavila kupovinu za slijedeći tjedan. Ha, morat ću sutra ponovno na plac.
![]() ![]() pa i prelijepi žuti kokotićek uljepšavat će stepenice
![]() pored žuuute gazanije
![]() morala sam si kupiti biljčicu kojoj jasno da neznam ime ali me impresionirao cvijetak - izgleda kao da je šarena ppigia sletjela na grančicu.
![]() Ponovno sam se upustila u borbu sa fuksijom, prošle mi je godine MPK sa Floraarta donijela prekrasne viseće no nisam se baš proslavila. Danas mi je uzgajivač rekao da ih zalijevam maksimum jednom tjedno!!!! i prihranu svakih 10-12 dana. Ovdje na zidu joj neće puhati pa možda uspijemo i procvijetati.
![]() Susjedice su me vidjela da sadim i rasađujem pa su me odmah nagradile za vrijednost jednim veeeelikim asparagusom (dobio je uređenu teglu, jučer me lupala čežnja z morem pa sam si napravila teglu sa plažom i jedrenjakom za utjehu)
![]() Darovala susjedica i ljuičasti puzavac, pa nešto prelijepo zeleni, gustih listova a veli da je puzavo (na zakorjenjivanju) pa ond neki grmić sa crvenim plodovima. Morat ću stati sa sakupljanjem cvijeća jer će me opet boljeti glava na jesen. Ma, udri brigu na veselje, sad ću se sva okititi cvijećem a mislit ću o tome gdje ću ga pospremiti na jesen. Uostalom, MPK nije doma pa bi mogla od njezine sobe napraviit zimski vrt. Koja ideja, za sada se samo koji puta zaletim u tu sobu raditi jer ima krasan veliki radni stol i tek mi je sada palo na pamet da bih mogla knjige s njezinih polica spremiti u vreće i pod krevet a ja imam mjesta za cvijeće kao u cvjećarni.
Malu bebicu nolinicu posadila sam u onu posudicu koju sam po Irisinom receptu napravila od slanog tijesta, jasno, obukla sam suknjicu na posudicu od jednog suncokreta i sad gleduckam svoju novu bebicu
![]() Sad konačno mogu u krevet, vjerojatno ću isti tren i zaspati. io je ovo dugačak dan, ispunjen u želji da ne mislim na prošlost, da ne mislim kako je prošlo 145 godina od kad mog Nikole nema. Sutra ću mu na njegov domek odnesti jednu žutu orhideju, baš onakvu kakve je on meni godinama nosio.
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Laku noć! Sanjaj žuto! I sutra je prekrasan dan!
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
![]() Stvarno ti si ne jačina od žene, već više od toga.... Kao što je Šefi navela, sanjaj žuto, okreni na program 2. HRT-a i uskoro sutra će biti predivan dan sa kojim zalutalom "rozom" perunikom!!! ![]() To je tako kad imamo "bikiče"!!! ![]() |
|
![]() |
|
Joj ljudi koji sam ja karakter, bila danas u Billi (onoj kraj Heinzelove) kad tamo luuuudi kaktus, sad se probajte snači u mojem opisu - onaj dugački, tanki kaj ima velike bodlje odrezan i kao klin mu je ubačena veeeelika lepeza. Izgleda fenomenalno. Zbog jučerašnje grižnje savijesti, jer sam zaboravila pola stvari kupiti za frižider, kad sam se zaigrala sa cvijećem, danas nisam ništa kupila.
Kad sam došla doma i ispričala to MPS rekao je da sam baš blesasta i da sam si ga trebala kupiti kad me toliko veseli.
Uglavnom, sutra više neću biti karakter i idem si ga kupiti
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Franjice onaj zeleni grm sa žutim točkicama je aucuba japonica.
Inače cvijeće ti je krasno.
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Bravo za žute perunike! Žuta je moja najdraža boja (što se tiče cvijeća)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |