Ciklame - Cyclamen |
Odgovori | Stranica <1 1415161718 37> |
Korisnik | |
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dmirce i Tea sad ćemo vidit kaj bu bilo,one se drže super,pa neću niš kvariti.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da to je najbolje...dok god njima ništa ne smeta to je ok.Čim primjetiš da im opada lišće bez brige,samo smanji zaljevanje
|
|
Silvestra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea danas sam i druge dvije presadila i stavila van,tako da mi je samo jedna ostala u kući,jedina razlika između onih prvih van posađenih i ovih danas je što su ove dobile šumsku zemlju koja je prosijana i ima onako malo kao pjeska i baš zemlje uz crni humus,mislim da će im biti dobro .
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve je dobro,bez brige.Ne bi im smjelo skodit to sto su u novoj zemlji.Sve u svu pokazat ce Ti one ako im nesto ne bude valjalo.Dok god su ljepe i zdrave sve je ok.A i bit ce im bolje vani nego unutra.
Dok su one zadovoljne i Ti si,a trenutno jesu tako da bez brige |
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam definitvno pogrješila sa svojom jer joj nisam promjenila zemlju i bila je katastrofična,zato je dobro da si Ti svojom promjenila,bilo to sad ili malo kasnije...jednom i to treba napraviti.
Držim fige za ubuduće Silvestra |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja neznam Tea i Silvestra mogle bi mi pomoči oko presađivanja.Moje od kako ih imam nisam nikad ni jednu presadio.Možda grešim,ali one stalno stoje u istoj zemlji i nebune se.Svake godine cvjetaju uz istu njegu koju im pružem svake godine jedino mi je crvena ove godine slabije cvjetala.Neznam dali da ih presadim ili ne???Za sad mislim da im je dobro,a i odmaraju osim ovih nekoliko koje još cvjetaju.Ali,ako se dobro drže presađene drago mi je čuti samo nek tako nastave samo mislim da bi im dobro došlo malo odmara.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drmice vidi se kad je zemlja jako loša.Šteta je što ja nisam uslikala zemlju u kojoj je bila moja da vidite primjer jako loše zemlje i kakva ne bi trebala biti.Nema potrebe za presađivanjem dok god je zemlja dobra odnosno njena struktura.
Zemlja u kojoj je bila ciklama odozgo je bila suha i tvrda s grudicama a odozdo vlažna.Ja mislim da zemlja treba biti jednolična i jednake strukture inače ne valja.A i kad sam zaljevala po malo odozgo,zemlja nije upijala vodu koliko je bila suha i katastrofična tako da je to živi dokaz kako ne treba biti.Ako zemlja kod Tebe dmirce nije takva i ako misliš da je dobra i da je jednolična onda nema potrebe za presađivanjem. Sad znate kako zemlja ne bi trebala biti i nemojte ponoviti moju grešku i učite na mojima a ne na svojima |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea imaš ti pravo kod mene je zemlja rahla i propusna i kad se zalie onda je podjednako vlažna pa i mislim da netreba presađivanje sve dok dobro napreduje u staroj zemlji.Uglavnom sad su u stanju mirovanja sve do jeseni kada će ponovno započeti vegetaciju i nadam se i kod tebe kad je budeš nabavila da nečeš više ponavljati iste greške zato mi tu i služimo da si međusobnim savjetima pomažemo.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,nadam se da cu prikupit sto vise podataka zan novu ciklamu.Hvala na savjetima dmirce,dat cu sve od sebe...
|
|
Silvestra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dmirce i Tea,samo pazite da ne zaljevate po ovim vrućinama previše i blizu lukovice,da ne trune.Najbolje zalijati malo dalje od lukovice ako se zaljeva odozgora i nek zemlja bude propusna,lagano vlažna i ne mokra jako i neka u podlošku ne stoji voda,to su moja zapažanja,pa sam ih htjela sa Vama podjeliti.
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra hvala na savjetu ja moje zaljevam odozgo i to uz rub kaliča,a ov koje miruju malo rijeđe zemlja im je u redu jer još neke cvjetaju kao crvena i roza moram ih slikati,a neke još sad tjeraju nove pipoljke nadam se da će i procvjtati.Stavim slikicu kad ih uslikam.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,hvala na savjetu Silvestra...upravo zbog tog je moja je uvenula.Kao sto sam vec rekla,zemlja joj je bila katastroficna al sljedeci put cu pazit puno puno vise i sjetit cu se Tvojih i savjeta dmirca....u svakom slucaju najbolje se uci na iskustvima...
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam zaboravio do pokidam suho lišče tako da je nisam uredio prije slikanja,ali se svejedno vide ljepi cvjetići,a ona sad odmara.Moram ispuniti i obečanje da objavim sliku onih koje sad cvjetaju.Silvestra jel su možda tvoje procvjetale?
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,definitivno ih ne treba previše tetošiti.Možda moj amarilis zato neće cvjetati,možda se srami
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ali kad sam je malo dotjerao ostali su ljepi cvjetići.Nadam se da uh i ti u buduče nečeš previše tetošiti
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ali ove Tvoje ciklame su predivne.bez obzira na ove žute listove jako lijepo izgledaju.Samo naprijed s njima
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sviđa mi se kakve ljepe listove imaju...djeluju zdravo i mlado ...zbilja su predivne
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jeste iako im je vruče na prozorskoj su dasci bez zaštite na prozoru.Eto još uvjek cvjetaju neki dan su se toliko objesile jer ih nisam zalio,ali došle su k sebi.Valjda znaju da ih ogovaramo zato prkose.Neznam kad će odmarat pa se bojim da nna zimu neće cvjetati,ali vidjet čemo.A da jedna mi je lukovica propala nakon 5 ili 6 godina neznam koja je boja.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1415161718 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |