Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori | Stranica <1 1415161718 41> |
Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj božićnjak je opet vrijedan, cvjeta svakih par mjeseci. Očito je da mu na lođi jako godi jer evo kako danas izgleda. Za slikanje je unesen unutra, a onda naravno do kasne jeseni van.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
maya
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijep je!
|
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam ga i ja ali slabo napreduje, zapravo imam osjećaj da samo stoji, niti raste niti vene, već godinu dana isti broj zelenih listova, baš me zanima hoće li cvjetati na zimu.....
|
|
dora
Upravo klijam Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ista stvar i kod mene, moj jedva da raste, tu i tamo neki listic, ali nista znacajno, izgleda kao da se za mrrrviiicuuu pomaknuo od dana kad sam ga kupila (treci mjesec)
S druge strane ''uskrsnji'' raste i cvjeta ko lud...
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uskrsnji još nemam pa ne mogu usporediti, ali ovaj na očigled stoji. baš me zanima hoće li cvjetati za božić, žao mi ga bacit lijepo je zelen, ne vene.
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I kod mog je isto tako. U dvije godine gotovo ništa nije narastao, ali zato neprekidno cvjeta svakih par mjeseci.
|
|
dora
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Taman kad sam rekla da ne raste, poceo je
Ima barem 5 novih izboja.
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ja mogu reći sto puta da ne raste, pa neće da krene.... jel znate u čemu je problem????
|
|
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hmmm jedino što mi pada na pemet je stavit ga malčice na sunce, promjenit zemlju/presadit i malo prihranit...
naravno ne sve tri odjednom....
meni eto tek sada mali pelcerić koji sam slučajno otkinuo u 4-om mjesecu, sramežljivo pokazuje nagovještaj jednog listića...
a cijelo vrijeme je na direktnom suncu...
ostali veći božićni kaktus bacio je nove izbojke odmah nakon cvijetanja...
dok je cvijetao bio je u sjeni a sada kad mu listovi rastu polako sam ga približavao suncu i sada se krcka da listovi dobe onako tamno zelenu boju i da skupi snage za novo cvijetanje
|
|
dora
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ovak, ja ono sto sam napravila je da sam mu promjenila mjesto gdje sam ga drzala.
Zemlja je okej, to nisam imala sta mjenjat jer je posaden u novu zemlju za kaktuse.
Dobio je gnojivo, isto kao i ''uskrsnji'', ali to ga nije potaknulo.
Drzala sam ga isto ko i ''uskrsnji'', a to je na suncu.
Uskrsnjem to pase, ocito, jer raste ko lud (svaki dan novi izboji), ali ovom nije (ocito) pasalo, buduci da je intenzivno poceo rast u - sjeni, a na suncu je zivotario i nije se micao s mjesta.
Tako da probaj ili nesto od ovog sto je Brbe rekao, znaci ako mislis da je zemlja losa - promjeni.
Ako ga nisi gnojio - pognoji.
A ako mislis da je to sve u redu, ona jednostavno probaj naci neko drugo mjesto.
Ako ni to ne pomogne... ne znam...
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala puno, evo približila sam ga suncu, stavila na prozor gdje stvarno ima sunca preko cijelog dana, zemlja je mjenjana nedavno, pa se nadam da će krenuti, javim vam, a za Božić nadam se da bude cvjetao pa da uživam u cvatu ako već ne u veličini ovog prekrasnog cvjetića.
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hej ljudi, krenuli su novi izboji, čak tri komada ali super s obzirom da do sada nije mrdnuo izgleda mu ovo novo mjesto godi,,,,,pozzzzzzdrav
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i pupića, budem slikala kad procvjeta, baš me iznenadio.
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji božićni kaktusi bili su vani od proljeća u hladovini. Neznam kako mi je to promaklo, ali krcati su pupova. Znam da se ne smiju premještati kad propupaju, pa je moje pitanje - mogu li ostati vani cijele zime, pod terasom su pa nema opasnosti od prevelike vlage, a na moru sam .
Toliko su se razrasli da ni nemam pogodno mjesto u kući.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da kod tebe slobodno mogu ostati vani. Sada ga nemam, ali znao mi je bez problema procvjetati vani i nikad ga nisam unosila u kuću, a u Rijeci sam.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za ovih par dana gotovo su se svi cvjetovi otvorili, malo su uranili, definitivno ostaju vani.
|
|
ančica
Mladi grm Pridružen: 22 Rujan 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj cvijeta sve u šesnaest slikaću ga jedan dan, svake godine fula božić
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ja sam mislila da je moj uranio....
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisu vam kaktusi uranili. Proučite temu od 11. stranice na dalje i saznat ćete zašto su vam "uranili".
|
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
isto se žuri,ali nema veze i Božić če začas |
|
Odgovori | Stranica <1 1415161718 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |