Lič (Gorski kotar) |
Odgovori | Stranica <1 1415161718 24> |
Korisnik | |
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno je prošetati i virtualno Ličem, pogotovo kad si to sve vidio u živo
Šteta da nema prvašica, no vjerojatno će se i to popraviti..... Poljski cvijetići su predivni, koliko toga krasnoga priroda skriva u svojim njedrima |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
Sponzorirani linkovi | |
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
LOVRO i Lora - jako je tužno bilo čuti da nema prvašića ovu godinu. Nadam se da će se situacija popraviti, jer to odmah za sobom povlači i neke druge stvari - zatvaranje škole. Svratite opet! |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Nataly,
Prošetala sam tvojim Ličem,krasne reportaže nam daješ,hvala ti na tome.
Davno sam bila u posjeti Šnježnoj,1992,doživljaj koji pamtim dan danas.
Lijep pozdrav,tmurnog.burnog,kišnog Omišlja.
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nataly,
ti bi sa ovim svojim dosadašnjim prezentiranjem svoga mjesta diplomirala sa 5. Svaka čast, treba sve to pripremit, izvuć slikice, opisat,... uz sve druge obveze. Prošla sam par puta kroz Lič, prema Novom i obratno, divan kraj. Nona mi je pričala da je ona pješke išla mijenjat sol, slane ribe i dr. za krompir u Lič. Koliko su se stariji nahodali?! noseći na pleći pune kofe. Meni je preko Drivenika do Planine trebalo oko sat i pol, gore smo se prošetali oko šterne, nabrali malo dranjula (dren) i gragulja (mislim da je to bijeli glog) i vratili se nazad. Dobro, bila sam mlađa, ali su me dva-tri dana boljele noge. Čestitke kćerci na postignutim rezultatima, a sin neka bude ustrajan i neka samo tako nastavi sa bendom. Puno pozz |
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tu vam može samo šeks pomoći! |
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je, vi mladi kaj čekate? Trebalo bu ovu zimu napraviti nekakvu redukciju struje, tak da vražji Tv ne bu delal. Negda dok ga ni bilo bilo je i više djece.
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stalno nas zadivljuješ sa svojim reportažama. Ovaj "muzej dokumenata" je fenomenalan.
Nažalost priča o školi rastužuje.Upravo danas piše u NL da su Primorci i Gorani "izgubili" 4 razreda prvašića. Bojim se da problem nije tako jednostavan: nema struje... savjet Božikovina...
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nataly često se vraćam na stranice, koje uređuješ i sa zadovoljstvom primjećujem da su sve bolje i bolje (ako je to uopće moguće).
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nataly, i ja opet bila kod tebe. Žalosti me što je manje dječice i što nema prvašića.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina, pokušala sam pronaći neku sliku Svetišta iz 1992., no nisam uspjela. Najranija fotografija za koju trenutno znam od kad potječe je 1999. jer na njoj piše godina. Evo slike Svetišta tada... ... pa početak radova današnje crkvice... .. i na kraju unutrašnjost crkvice... |
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvy, drago mi je da si i virtualno prošetala mojim krajem, a pogotovo što ti se ovdje sviđa. S obzirom da si očito dio 051 ekipe, postoji velika šansa da opet dođeš u Lič i da ovdje popijemo kavu. Ove priče što ti je pričala nona, znam i ja. Meni su pričali moji preci. Moje bake su pješačile u Bakar... po sol... Hvala ti na tako visokoj ocjeni za prezentaciju, nadam se da ću i dalje ostati odličan učenik... i hvala na lijepim željama za djecu. Spomenula si da je ovo divan kraj, pa evo nekolicina slika od danas i prije par dana. U jednom ograđenom dijelu Ličkog polja pase crveno govedo (Red Angus), njih 300-tinjak. Prije nekoliko godina uvezeno ih je 80-ak. Uzgajaju se isključivo radi mesa. Podnose niske temperature, navodno su zimi samo pod natkrivenim prostorom. Slijedeći prizori se dosta često mogu vidjeti u polju, paraglajderi su zaista jako aktivni. |
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Božikovine, baka, Triša, Anaida - stvarno nam jedino ŠEKS može pomoći u popravljanju brojnog stanja učenika u školi. A Gospinoj travi pogotovo hvala što me svrstala u mlade koji bi trebali praviti djecu. S obzirom koliko su moja djeca stara, ja bi već mogla biti i baka. Prije 10-ak dana u Lič u posjet etnografskoj zbirci i Svetištu došla je Američka novinarka Ashley Colburn, koja je za svoj dokumentarac o Hrvatskoj dobila nagradu Emmy. Sada snima nastavak. Ovdje je link na jedan članak http://www.liburnija.net/video-dobitnica-nagrade-emmy-snima-serijal-o-hrvatskoj/ A ovo je fotografija za uspomenu na njenu posjetu: moja malenkost, Ashley, predsjednik Etnografske udruge i snimatelj |
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I za kraj, naravno slika biljke. Ovog puta to je samo jedna biljka tj. stablo. Odlučila sam se za to, iz razloga što su turisti koji su došli u posjet Etnografskoj i Svetištu (u protekla dva tjedna autobusima je došlo oko 340 turista), svi pitali za ime ovog stabla koje se nalazi ispred Svetišta. Riječ je o mukinji, čijim slikama vas za danas pozdravljam... |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Nataly,
sjećanje si mi oživila,davno je to bilo u prošlom stoljeću.
Lijepa si mi,krasiš Lič.
|
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Belina , nije mala stvar dobiti kompliment od osobe poput tebe Sinoć sam zaboravila napomenuti da 06.10.2011. (petak) u 19,00 h u Rijeci (palača Garbas - Užarska ulica) otvaramo izložbu pod nazivom "Etnografski prostor Liča". Izložba će biti otvorena do 15.10. Dakle, pozivam vas da dođete (pogotovo one koji nisu bili u mogućnosti doći 05.08. u Lič) pogledati predmete iz Etnografske zbirke. Za sada još ne znam kada ću biti dežurna. Možda ću morati dežurati i duplo duže od ostalih, jer u vrijeme kada se predmeti budu pakirali i pripremali za u Rijeku, mene nema - ja sam na tulumu u Ivanić gradu... Skoro sam u Etnografskoj dobila otkaz zbog toga.. |
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od kad sam bila u Liču i sve to vidjela uživo, sa više gušta posjećujem ove stranice i čitam novosti
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam prošetala tvojim krajem. Zgodno kako je svetište izgledalo prije..
A slika stada goveda ohrabruje....pomalo rijetko viđena slika nažalost.
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad smo prije nekoliko godina MM i ja bili u Švicarskoj nagledali smo se kravica koje su mirno pasle na mnogim njihovim livadama i brežuljcima.. Bilo ih je zaista na svakom koraku (ne ljubičastih , iako su i te lijepe) a kako ih ima dosta i u Austriji - zaključili smo pola u šali a pola smo vjerojatno i istinu pogodili da su te države dobrostojeće i radi kravica i bikeca!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stigla konkurencija - pored naše novinarke Nataly, sad još i Amerikanka .
A mukinja - je li to oskoruša, nekako mi je slična onome što raste kod nas, ali nije baš ista, mi je zovemo skorušva |
|
Drug Mile
Nedavno posijan Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mukinja je jedan od sorbusa, u rodu s oskorušom. Tu su još jarebika i brekinja, i neke druge koje nemaju hrvatske nazive. Ja ih sve volim vidit, a planiram i posaditi u svoj vrt, nešto poput kolekcije.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1415161718 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |