Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 46> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
fermina baš ću probati ove godine - jednu ću žrtvovati
ovo što sam napisala stoji - ne prže se na suncu, ali to ne znači da su u hladu, naprotiv budu na južnom balkonu, gdje svjetlosti ima cijeli dan, jedino nisu na direktnom suncu po cijeli dan tj. ne prže se već su ili kroz jutro ili popodne izložene direktnoj sunčevoj svjetlosti i stvarno imaju lijepu zelenu boju i nisu nimalo krhke jedva čekam da otopli pa da ih iznesem već sam mislila to napraviti prošli tjedan, ali su me pokolebale najave zahladjenja pa sam odgodila triša super što su tvoje aloe tako izdržljive ja sam jednuo zimu vani ostavila a. arborescens i nije dočekala proljeće pa mi je to škola za ubuduće |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
evo da pokažem sliku od prošlog ljeta
![]() (zanemarite lopaticu) |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Predivna je, ma moje su ti sve minijaturne, jer tek nekoliko godina skupljam aloice, no ima nekih koje jako sporo rastu. Lopatica je baš zgodna ružičasta. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
hoću li ja dobiti jednu takvu od tebe natalija
|
|
![]() |
|
inaja drage volje, samo manju - ovo je ipak kraljica majka
![]() ali nisam znala da nisi u hrvatskoj, a još nikad nisam slala biljke preko granice pa moram malo istražiti kako to ide i da li uopće ide bez problema valjda ćemo nešto iskemijati |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
e bila bih jako sretna da to uspije trebalo bi naravno mislila sam na malu .
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Natalija, krasna ti je aloe vera.Da li joj već koristiš donje listove u
ljekovite i kozmetičke svrhe?Ja sam moju veliku već dosta očerupala ali
ne da se ona.Što joj više skidam donje listove to ona više raste iz
sredine.
Triša, ja samo aloe veru i a. arborescens zimi držim na gornjem katu kuće, iza ostakljenog prozora, ali bez vrata.Prežive, normalno ali ih ne zalijevam da se ne smrznu.Ostale aloe imam vani u vrtu.Ni snijeg im nije ove zime naškodio. Zanima me, gdje si nabavila a. forex?Strašno bi je željela imati. Možda bi se mogle trampiti kad tvoja bude imala mlade. ![]() |
|
![]() |
|
fermina ja ti nju malo recnem tu i tamo, uglavnom ljeti i to kod ugriza komaraca ili sličnih kožnih problema (bezazleni osipi ili opekline)
listovi su joj stvarno dugi, neki sigurno i 40 cm nisam baš upućena u sve koristi i djelovanja koja ima na kožu pa ne eksperimentiram, ali čim stignem morati ću bar pročitati na ljekovitim vaša iskustva |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Eksperimentiraj! Sigurno nećeš pogriješit.A. vera je pravi melem za kožu.
Možeš se jednostavno njenim gelom trackati po licu ili ga dodati u svoju uobičajenu kremu ili masku za lice.Ili u losion i mlijeko za tijelo ili kremu za ruke...Ma u sve što ide na kožu.Ona nema negativnog učinka.
Njene blagodati osjetit ćeš čim je prvi put nabaciš na lice.
Čisti kožu od mitisera, akni i svih drugih nečistoća, hrani je jer je prebogata mineralima i vitaminima.
A može se i jesti, 2-3 male žličice dnevno.
Nije baš neko ludilo od ukusa ali je vrlo zdrava i kažu da liječi mnoge teške bolesti.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
natalija baš ti je lijepa kraljica majka.. :))))) mene friška aloja oduševila ( fala fermina :)))) ... no neki dan izvadila komadić iz dubokog i radila si masku za lice, kako mažem bliže očiju bome mi se i ovog puta baš naprasno učinilo dasu mi se oči brzinski odmorile i vid izoštrio..bar na neko vrijeme.... :))..opet... ima nešto u tome... :)) |
|
![]() |
|
Ferox, naravno.Bio je to tipfeler.
Šteta što nema mlade.Ogrebala bi se.
Luda sam za ovim ljekovitim alojama a to je i a. ferox.
|
|
![]() |
|
e ja dobila ovu kao u dine (bebice)nema žila ali se nadam da će se pojaviti bila ja stvaila u vodu ali na vrijeme me natalija obavjestila da je izvadim i eto sad sam to uradila nadam se da će sve biti ok.jer je samo prenoćila u vodi
|
|
![]() |
|
nera076 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Bok!
Slucajno sam naletila na vas forum, jer sam trazila nesto o Aloe veri, pa da odmah tu pitam. Ovu sam danas kupila( neznam dal se smije rec gdje), bilo je jos vise bodljikavih par vrsta, al mislila sam da ja mozda ova ljekovita, pa ako mi mozete rec tocno koja je i dali je ljekovita. Hvala ![]() |
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Aloe ferox.
Ljekovita
![]() |
|
![]() |
|
nera076 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Hvala, gledajuci slike vec sam pomislila da nije. Sad ju samo treba cuvati.
Ako naidjem na "pravu" na sajmu u Opatiji kupit cu. Ona znaci dok je mal uopce nema bodljikice i sa obe strane ima pjege. Za ovu na slici dali joj se moze otprilike odredit koliko je stara, po velicini...6 mj mozda....Da ne cekam pune 2 godine ako ne treba. |
|
![]() |
|
Od ove mame aloje (Aloe vera ) odvojila sam danas 11 mladih i to sve sa žilama.Ponestalo pitarića pa u zadnjega stavila 3.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() |
|
![]() |
|
bija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
Preslatke aloice
![]() |
|
![]() |
|
Andromeda ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
Imam u pitaru biljku koju sam pokupila s ceste i metnula u zemlju i sad imam je toliko da neznam kako da je odvojim i presadim da moze i dalje rast.Kako se presadiva i koliko cesto se moze piti njen sok da nenaskodi ali poboljsaje imunitet.I koje proporcije.Ako tko zna pravi recepat molim napisite.Hvala.Svima pozdrav
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |