Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloa Vera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloa Vera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 46>
Korisnik
Poruka
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 16:48
fermina baš ću probati ove godine - jednu ću žrtvovati

ovo što sam napisala stoji - ne prže se na suncu, ali to ne znači da su u hladu, naprotiv
budu na južnom balkonu, gdje svjetlosti ima cijeli dan, jedino nisu na direktnom suncu po cijeli dan tj. ne prže se
već su ili kroz jutro ili popodne izložene direktnoj sunčevoj svjetlosti

i stvarno imaju lijepu zelenu boju i nisu nimalo krhke

jedva čekam da otopli pa da ih iznesem

već sam mislila to napraviti prošli tjedan, ali su me pokolebale najave zahladjenja pa sam odgodila

triša super što su tvoje aloe tako izdržljive
ja sam jednuo zimu vani ostavila a. arborescens i nije dočekala proljeće
pa mi je to škola za ubuduće

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 16:51
evo da pokažem sliku od prošlog ljeta

(zanemarite lopaticu)

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 16:59

Predivna je, ma moje su ti sve minijaturne, jer tek nekoliko godina skupljam aloice, no ima nekih koje jako sporo rastu.

Lopatica je baš zgodna ružičasta.smile156

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 17:18
hoću li ja dobiti jednu takvu od tebe natalija
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 17:45
inaja drage volje, samo manju - ovo je ipak kraljica majka smile184

ali nisam znala da nisi u hrvatskoj, a još nikad nisam slala biljke preko granice pa moram malo istražiti kako to ide i da li uopće ide bez problema
valjda ćemo nešto iskemijati
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 18:16
e bila bih jako sretna da to uspije trebalo bi naravno mislila sam na malu .
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 23:06
Natalija, krasna ti je aloe vera.Da li joj već koristiš donje listove u ljekovite i kozmetičke svrhe?Ja sam moju veliku već dosta očerupala ali ne da se ona.Što joj više skidam donje listove to ona više raste iz sredine.

Triša, ja samo aloe veru i a. arborescens zimi držim na gornjem katu kuće, iza ostakljenog prozora, ali bez vrata.Prežive, normalno ali ih ne zalijevam da se ne smrznu.Ostale aloe imam vani u vrtu.Ni snijeg im nije ove zime naškodio.
Zanima me, gdje si nabavila a. forex?Strašno bi je željela imati.
Možda bi se mogle  trampiti kad tvoja bude imala mlade.Wink
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2009 u 19:22
fermina ja ti nju malo recnem tu i tamo, uglavnom ljeti i to kod ugriza komaraca ili sličnih kožnih problema (bezazleni osipi ili opekline)
listovi su joj stvarno dugi, neki sigurno i 40 cm
nisam baš upućena u sve koristi i djelovanja koja ima na kožu pa ne eksperimentiram, ali čim stignem morati ću bar pročitati na ljekovitim vaša iskustva
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 09:46
Eksperimentiraj! Sigurno nećeš pogriješit.A. vera je pravi melem za kožu.
Možeš se jednostavno njenim gelom trackati po licu ili ga dodati u svoju uobičajenu kremu ili masku za lice.Ili u losion i mlijeko za tijelo ili kremu za ruke...Ma u sve što ide na kožu.Ona nema negativnog učinka.
Njene blagodati osjetit ćeš čim je prvi put nabaciš na lice.
Čisti kožu od mitisera, akni i svih drugih nečistoća, hrani je jer je prebogata mineralima i vitaminima.

A može se i jesti, 2-3 male žličice dnevno.
Nije baš neko ludilo od ukusa ali je vrlo zdrava i kažu da liječi mnoge teške bolesti.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 12:00
Fermina, je li aloe forex ili aloe ferox, ili su to dvije vrste?

Ja imam ovakvu - mislim da je to aloe ferox.
Imam više vrsta aloa, ali jedino ova još nikad nije bacila mlade

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 22:59
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

evo da pokažem sliku od prošlog ljeta

(zanemarite lopaticu)

natalija baš ti je lijepa kraljica majka.. :)))))

mene friška aloja oduševila ( fala fermina :)))) ... no neki dan izvadila komadić iz dubokog i radila si masku za lice, kako mažem bliže očiju bome mi se i ovog puta baš naprasno učinilo dasu mi se oči brzinski odmorile i vid izoštrio..bar na neko vrijeme.... :))..opet... ima nešto u tome... :))
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 12:22
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Fermina, je li aloe forex ili aloe ferox, ili su to dvije vrste?

Ja imam ovakvu - mislim da je to aloe ferox.
Imam više vrsta aloa, ali jedino ova još nikad nije bacila mlade

Ferox, naravno.Bio je to tipfeler.
Šteta što nema mlade.Ogrebala bi se.
Luda sam za ovim ljekovitim alojama a to je i a. ferox.
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2009 u 14:40
e ja dobila ovu kao u dine (bebice)nema žila ali se nadam da će se pojaviti bila ja stvaila u vodu ali na vrijeme me natalija obavjestila da je izvadim i eto sad sam to uradila nadam se da će sve biti ok.jer je samo prenoćila u vodi
Na vrh
nera076 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nera076 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2009 u 12:14
Bok!

Slucajno sam naletila na vas forum, jer sam trazila nesto o Aloe veri, pa da odmah tu pitam.

Ovu sam danas kupila( neznam dal se smije rec gdje), bilo je jos vise bodljikavih par vrsta, al mislila sam da ja mozda ova ljekovita, pa ako mi mozete rec tocno koja je i dali je ljekovita.

Hvala

Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 125
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2009 u 15:15
Aloe ferox.
Ljekovita Smile
Na vrh
nera076 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nera076 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2009 u 19:09
Hvala, gledajuci slike vec sam pomislila da nije. Sad ju samo treba cuvati.
Ako naidjem na "pravu" na sajmu u Opatiji kupit cu. Ona znaci dok je mal uopce nema bodljikice i sa obe strane ima pjege.

Za ovu na slici dali joj se moze otprilike odredit koliko je stara, po velicini...6 mj mozda....Da ne cekam pune 2 godine ako ne treba.
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2009 u 23:28
Od ove mame aloje (Aloe vera ) odvojila sam danas 11 mladih i to sve sa žilama.Ponestalo pitarića pa u zadnjega stavila 3.

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2009 u 23:45
smile227  kad cu ja imati podmladak?   Koliko treba da baci mladice?
Na vrh
bija View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 65
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 01:17
Preslatke aloice
smile86
Na vrh
Andromeda View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andromeda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 23:51
Imam u pitaru biljku koju sam pokupila s ceste i metnula u zemlju i sad imam je toliko da neznam kako da je odvojim i presadim da moze i dalje rast.Kako se presadiva i koliko cesto se moze piti njen sok da nenaskodi ali poboljsaje imunitet.I koje proporcije.Ako tko zna pravi recepat molim napisite.Hvala.Svima pozdravSmile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.