Hoya - moje dvorište |
Odgovori | Stranica <1 165166167168169 272> |
Korisnik | |
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoya evo me malo kod tebe u dvorištu....Kako sam sve detaljno pregledala kad sam bila u posjeti uživam gledati slike poznatih detalja...Tvoji sukulenti su zakon, hoya je božanstvena, dvorište je super, a voćke prepune slasnih plodova....Vrijedne ruke napravile su hrpu pekmeza za buduće slastice....Tvoje biljčice lijepo su se udomaćile kod mene, hvala još jedamput...
|
|
sutra je novi dan
|
|
Sponzorirani linkovi | |
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
korijenko, kalikantus bi već bio u vrtu da nisam odgađala zbog zaljevanja za vrijeme godišnjeg odmora. Ovdje je opstao, jako se dobro drži i ovih dana "mići mali" ide na svoje mjesto!
Jagoda, toliko sam željela do dođeš. Veseli me da se biljčice dobro drže!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoya, bila sam kod tebe u prizemlju i baš sam se najela tvojih delicija.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesi zapamtila gdje stoje? Ima toga opet ko u priči. Navrati, ima osim marmelade još toga što ti trebam dati!
|
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoya prekrasno cvojeće,prekrasno voće a pekmeze da i ne spominjem sigurno su odlični
Mi smo pravili malo od kajsija ,a šljive nam baš nisu rodile .
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anči, baš sam se sada vratila iz tvog vrta.
Ma naša šljiva rodi svake treće, svake četvrte godine pa dio pekmeza sačuvam do tih vremena.
|
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naša je prošle godine prerodila .
Mislila sam da če se osušiti koliko je roda imala ,srećom nije .
Pekmez smo sav pojeli od prošle godine .
Moja svekrva se napekla salenjaka i u njemu je otišlao pekmez
Danas sam bila u Aljmaškom svetištu i prolazila kraj nečijeg šljivika koji je prerodio s plavim šljivama , a njeća je fora što su sve šljive koje su bile na dohvat ruke hodočasnicima nestale sa grana
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nismo ti mi, anči, familija od slatkoga, ali ja jako volim peći kolače pa im stalno nešto guram. Eto, opet nešto slavonskoga u meni.
Bit će da sam u podznaku Slavonka . A fritule neznam napraviti. Pih, kakva je to Dalmatinka!
A sada malo da se prisjetim naše vere. Ona vjerojatno negdje krstari, a ja sam muku mučila sa crnoglavcem kojeg mi je Triša donjela od nje. Do sada je stajao i stajao, a onda sam se sjetila vode u kojoj se močila vrbina grana, zalila i malac je naočigled krenuo:
Ovo MM zove vilina kosa. Ovu dihondru obožavam. Sva mi je nekako nježna, svilena ...
Exsacum je biljka koja će mi i dogodine biti na stolu na terasi:
Triša, tvoj cvijetak se sam rasijao. Nakon ovih vrućina počet će njegov bal:
Nikako nisam imala srca pošišati festuce (ne gledajte travurinu sa strane), a baš su mi fora ovakve:
Ovdje je lani rovao bager, a barem za dane kad smo često vani čempresi skrivaju nered:
Smrcko nemoj mi se smijati. Meni je i ovakav lijep. Važno da na oba alisiuma imam sjemenke:
Zato prvi puta u životu imama daliju, i to tvoju (sreća da puž nije više bio živ kad su one nikle):
A kad ovo vidim raspametim se. Najprije nisam zbog mačaka iz susjedstva ništa ovdje sadila. Sve bi mi raskopale. Onda smo napravile MPK i ja ovaj vrtić i sve je bilo do jučer OK. Valjda je sve okolo bila mokra zemlja, a ovdje je u zaklonu pa se dami prisr....i to baš u moj najdraži dio:
I sad dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla i da imam zlatnog zeta:
Djeca su odlučila zasaditi lavandu u Lici, obraditi zapuštenu zemlju zetovog djeda. Spremno je prvih 500 od planiranih 3.000 sadnica.
Ne moram vam ni reći da sam im moralna podrška (ali i rintam uz njih jer nemam ništa drugo za raditi ).
|
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Opet sam uživala u slikama. Krasno ti je sve. Dihondra silver je predivna ovako okupana kapima kiše. Svaka ćast tvojim mladima, vidi se da imaju dobrog ućitelja
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
toni
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
mimi 45
Upravo klijam Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 111 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mnogo vrtova, puno cvijeća i želja da samo jedna biljčica od svakog bude i kod mene...jer apetit za cvijećem je nešto što vjerojatno nikada neću izgubiti...pa čak i kad se nema za koji cvijetić se nađe.Ja se tu raspričala a došla sam ti u posjet i vidiš(kako rano)...sve sam obišla ali na početnim stranicama ne vide ti se slike...nema veze bilo je još uvijek prekrasnih stvari za pogledati...zavidim ti na tom obliku vrta...ti zidići daju posebnu čar ... sve za pet. Imam jednu lavandu,znači sada je vrijeme za pelcanje...samo da vrhove grančica piknem...treba li prašak za zakorijenjivanje
|
|
Medvjed34
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
oya prekrasno je sve, a moram dodati i da sam baš sretan kad se mladi ljudi okreću prirodi i radu na zemlji. I ja bih nešto slično, a tko zna jednom možda...
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nesto sam i naucila ,znaci festuca se sisa,nisam znala...ja samo pocupam osuseni dio.
Exsacum ti je prekrasan ,i meni bi sigurno krasio sto samo kad bi naisla na njega za zeta sve pohvale,vec zamisljam kako ce to izgledati |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da će lavanda u Lici uspjevati, ja još uzalud nagovaram svog sina da u jednom šumarku s izvorom vode (kojeg su mi nudili za zbilja male novce) pokušamo pokrenuti proizvodnju bukovača
Exsacum je zbilja prekrasan!!!
|
|
Time is something you can never get back..
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Hoya, toliko energije u tebi - čudesno. Zaista si svjetska, doći ću, doći, samo da završi ljeto, a za sada predvni su čempresi na putu do kuće, dihondra super - naravno da si i mene zarazila i moja je dugačka preko metra, a crnoglavac će krenuti, i kod mene je bilo tako. I bravo za zeta, bogme se iskazao. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Opala, zet i kćer - bravo, bravo!! A i tvoje cvjetiće sa zanimanjem sam pogledala, malecke a lepeke si nam danas pokazala!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lorić, ja ti mudro šutim, smješkam se i puštam mladima da krenu. Znam da će biti muka i suza, ali zaista su sami odlučili. Toni, bio si mi dragi gost!
Mimi, ja nisam nikada pelcala lavandu sa mekanim dijelovima grančica, a kažu da se sa njima u ovo doba super ukorjenjuje. Koristili smo kratke, poludrvene reznice duge 10 cm, otkinute sa petom od stabljkie.
Tako uvijek radimo, u svako doba godine i uvijek mi gotovo sve uspiju, a ove ću godine za zaljevanje koristiti vodu u kojoj se moče grančice vrbe.
Medo, djeca me stalno slušaju kako nam zemlja stoji neobrađena, kako sela odumiru, kako na selu jadni ljudi nemaju načina, ideja i motiva da krenu ... A ovo moje dvoje imaju ćuku za biznis, ali i veliku ljubav prema našoj zemlji! Ovo zadnje je u biti prvo! Jer smo dosta nazadovali.
Gio, moj zet ima totalno statičnu, ali jako dobru mamu. Ja sam malo oštrija, ali "poluluda" i njemu su se očito ove promjene, silne ideje i podrške svidjele!
Misty, osim o lavandi imam cijeli registrator tekstova o bukovačama. I šta da ti kažem do li: Kreni ! jer meni malo fali da ne krenem i ja!
Triša, ja bi moju dihondru trebala "štipnuti" da zagusti, ali nekako ne mogu!
Anaida, smrckica mi je dala sjeme i puno, puno mi je niknulo, ali nestalo ... I sad kad vidim da je makar nešto preživjelo nalet puža veseli me svaka sjemenka.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"..s ovdje je u zaklonu pa se dami prisr.." ovdje je bar na vidnom mjestu, a kod mene u onoj travurni, nakon obilaska mog vrta uvijek imam halucinacije da nešto smrdi, i sto puta pregledavam đonove
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa tu kreće i biznis
Baš sam htjela pitati što sa festucom i da li je treba šišati - ako sam dobro razumijela treba |
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OTOK i ja u isti čas kod tebesamo ona brdom, a ja dolom
o kakvom je biznisu riječ samo pazi da ne nagaziš na "minu", ovo područje treba razminiravanje najprvo |
|
Odgovori | Stranica <1 165166167168169 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |