Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hoya - moje dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hoya - moje dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 165166167168169 272>
Korisnik
Poruka
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 03:11
Hoya evo me malo kod tebe u dvorištu....Kako sam sve detaljno pregledala kad sam bila u posjeti uživam gledati slike poznatih detalja...Tvoji sukulenti su zakon, hoya je božanstvena, dvorište je super, a voćke prepune slasnih plodova....Vrijedne ruke napravile su hrpu pekmeza za buduće slastice....Tvoje biljčice lijepo su se udomaćile kod mene, hvala još jedamput...smile78
sutra je novi dan
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 05:39
korijenko, kalikantus bi već bio u vrtu da nisam odgađala zbog  zaljevanja za vrijeme godišnjeg odmora. Ovdje je opstao, jako se dobro drži i ovih dana "mići mali" ide na svoje mjesto! 

Jagoda, toliko sam željela do dođeš. Veseli me da se biljčice dobro drže!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 09:11
Hoya, bila sam kod tebe u prizemlju i baš sam se najela tvojih delicija.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 21:21
Jesi zapamtila gdje stoje? Ima toga opet ko u priči. Navrati, ima osim marmelade još toga što ti trebam dati! 
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 21:31
Hoya prekrasno cvojeće,prekrasno voće a pekmeze da i ne spominjem sigurno su odličnismile55
Mi smo pravili malo od kajsija ,a šljive nam baš nisu rodile .
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 21:41

Anči, baš sam se sada vratila iz tvog vrta.
Ma naša šljiva rodi svake treće, svake četvrte godine pa dio pekmeza sačuvam do tih vremena.
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 21:52
Naša je prošle godine prerodila .
Mislila sam da če se osušiti koliko je roda imala ,srećom nije .
Pekmez smo sav pojeli od prošle godine .Confused
Moja svekrva se napekla salenjaka i u njemu je otišlao pekmez Tongue

Danas sam bila u Aljmaškom svetištu i prolazila kraj nečijeg šljivika koji je prerodio s plavim šljivama , a njeća je fora što su sve šljive koje su bile na dohvat ruke hodočasnicima nestale sa grana Wink

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 22:17
Nismo ti mi, anči, familija od slatkoga, ali ja jako volim peći kolače pa im stalno nešto guram. Eto, opet nešto slavonskoga u meni.
Bit će da sam u podznaku Slavonka LOL. A fritule neznam napraviti. Pih, kakva je to Dalmatinka!
A sada malo da se prisjetim naše vere. Ona vjerojatno negdje krstari, a ja sam muku mučila sa crnoglavcem kojeg mi je Triša donjela od nje. Do sada  je stajao i stajao, a onda sam se sjetila vode u kojoj se močila vrbina grana, zalila i malac je naočigled krenuo:

Ovo MM zove vilina kosa. Ovu dihondru obožavam. Sva mi je nekako nježna, svilena ...

Exsacum je biljka koja će mi i dogodine biti na stolu na terasi:

Triša, tvoj cvijetak se sam rasijao. Nakon ovih vrućina počet će njegov bal:

Nikako nisam imala srca pošišati festuce (ne gledajte travurinu sa strane), a baš su mi fora ovakve:

Ovdje je lani rovao bager, a barem za dane kad smo često vani čempresi skrivaju nered:

Smrcko nemoj mi se smijati. Meni je i ovakav lijep. Važno da na oba alisiuma imam sjemenke:
Zato prvi puta u životu imama daliju, i to tvoju (sreća da puž nije više bio živ kad su one nikle):
A kad ovo vidim raspametim se. Najprije nisam zbog mačaka iz susjedstva ništa ovdje sadila. Sve bi mi raskopale. Onda smo napravile MPK i ja ovaj vrtić i sve je bilo do jučer OK. Valjda je sve okolo bila mokra zemlja, a ovdje je u zaklonu pa se dami prisr....i to baš u moj najdraži dio:

I sad dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla i da imam zlatnog zeta:
Djeca su odlučila zasaditi lavandu u Lici, obraditi zapuštenu zemlju zetovog djeda. Spremno je prvih 500 od planiranih 3.000 sadnica.
Ne moram vam ni reći da sam im moralna podrška (ali i rintam uz njih jer nemam ništa drugo za raditi LOL).
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 22:26
Opet sam uživala u slikama. Krasno ti je sve. Dihondra silver je predivna ovako okupana kapima kiše. Svaka ćast tvojim mladima, vidi se da imaju dobrog ućitelja ClapClapClapClapClapClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 22:36
smile64
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
mimi 45 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 111
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi 45 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 06:44
Mnogo vrtova, puno cvijeća i želja da samo jedna biljčica od svakog bude i kod mene...jer apetit za cvijećem je nešto što vjerojatno nikada neću izgubiti...pa čak i kad se nema za koji cvijetić se nađe.Ja se tu raspričala a došla sam ti u posjet i vidiš(kako rano)...sve sam obišla ali na početnim stranicama ne vide ti se slike...nema veze bilo je još uvijek prekrasnih stvari za pogledati...zavidim ti na tom obliku vrta...ti zidići daju posebnu čar ... sve za pet. Imam jednu lavandu,znači sada je vrijeme za pelcanje...samo da vrhove grančica piknem...treba li prašak za zakorijenjivanje
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 07:08
oya prekrasno je sve, a moram dodati i da sam baš sretan kad se mladi ljudi okreću prirodi i radu na zemlji. I ja bih nešto slično, a tko zna jednom možda...
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 08:31
Nesto sam i naucila ,znaci festuca se sisa,nisam znala...ja samo pocupam osuseni dio.
Exsacum ti je prekrasan ,i meni bi sigurno krasio sto samo kad bi naisla na njega
za zeta sve pohvale,vec zamisljam kako ce to izgledati
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 08:42
Nadam se da će lavanda u Lici uspjevati, ja još uzalud nagovaram svog sina da u jednom šumarku s izvorom vode (kojeg su mi nudili za zbilja male novce) pokušamo pokrenuti proizvodnju bukovača Unhappy
Exsacum je zbilja prekrasan!!!
Time is something you can never get back..
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 09:53

Draga Hoya, toliko energije u tebi - čudesno. Zaista si svjetska, doći ću, doći, samo da završi ljeto, a za sada predvni su čempresi na putu do kuće, dihondra super - naravno da si i mene zarazila i moja je dugačka preko metra, a crnoglavac će krenuti, i kod mene je bilo tako.

I bravo za zeta, bogme se iskazao.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 09:56
Opala, zet i kćer - bravo, bravo!! A i tvoje cvjetiće sa zanimanjem sam pogledala, malecke a lepeke si nam danas pokazala!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 12:48

Lorić, ja ti mudro šutim, smješkam se i puštam mladima da krenu. Znam da će biti muka i suza, ali zaista su sami odlučili.

Toni, bio si mi dragi gost!

Mimi, ja nisam nikada pelcala lavandu sa mekanim dijelovima grančica, a kažu da se sa njima u ovo doba super ukorjenjuje. Koristili smo kratke, poludrvene reznice duge 10 cm, otkinute sa petom od stabljkie.
Tako uvijek radimo, u svako doba godine i uvijek mi gotovo sve uspiju, a ove ću godine za zaljevanje koristiti vodu u kojoj se moče grančice vrbe.

Medo, djeca me stalno slušaju kako nam zemlja stoji neobrađena, kako sela odumiru, kako na selu jadni ljudi nemaju načina, ideja i motiva da krenu ... A ovo moje dvoje imaju ćuku za biznis, ali i veliku ljubav prema našoj zemlji! Ovo zadnje je u biti prvo! Jer smo dosta nazadovali.

Gio, moj zet ima totalno statičnu, ali jako dobru mamu. Ja sam malo oštrija, ali "poluluda" i njemu su se očito ove promjene, silne ideje i podrške svidjele! 

Misty, osim o lavandi imam cijeli registrator tekstova o bukovačama. I šta da ti kažem do li: Kreni ! jer meni malo fali da ne krenem i ja!

Triša, ja bi moju dihondru trebala "štipnuti" da zagusti, ali nekako ne mogu!

Anaida, smrckica mi je dala sjeme i puno, puno mi je niknulo, ali nestalo ... I sad kad vidim da je makar nešto preživjelo nalet puža veseli me svaka sjemenka.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 13:04
"..s ovdje je u zaklonu pa se dami prisr.." smile96ovdje je bar na vidnom mjestu, a kod mene u onoj travurniOuch, nakon obilaska mog vrta uvijek imam halucinacije da nešto smrdi, i sto puta pregledavam đonoveLOL

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 13:04
Pa tu kreće i biznis smile177

Baš sam htjela pitati što sa festucom i da li je treba šišati - ako sam dobro razumijela treba
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 13:08
OTOK i ja u isti čas kod tebesmile96samo ona brdom, a ja dolom
o kakvom je biznisu riječWink
samo pazi da ne nagaziš na "minu", ovo područje treba razminiravanje
najprvoLOLLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 165166167168169 272>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.