Aeonium |
Odgovori | Stranica <1 1516171819 41> |
Korisnik | ||
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
Sponzorirani linkovi | ||
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekrasni su mali kaktus.Ne mogu vjerovati da tako dobro izgledaju!Sve pohvale s moje strane.
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mali kaktus....super izgledaju
|
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mali kaktus, ti imaš pekrasnu kolekciju! ja se nadam da moji neće smrznuti se vani!
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moon,tvoje su lijepe velike,ja se nadam da će i moje tako lijepo narasti.
|
||
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mali kaktus...hvala, naravno da će tvoji aeoniumi narasti. Kod mene je samo jedan veliki, a 4 su malena (zapelcana)
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mali kaktus, nema frke hoće sigurno, samo trebaju malo vremena. No, ovaj aeonium od @moon je priča za sebe. Ako je vjerovati Lapšinu na mojoj slici je Aeonium decorum var. minor. Ili je to možda Aeonium leucoblepharum ? |
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus...teško je odgonetnuti ovako po slici, no koji god da je divan je
|
||
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
moj crnac se oporavlja,posipala sam ga sa neopitroidom ,nisam imala drugo...ostali aeoniumi su mi super ,drze se za sad ,svi su mi u hladnoj prostoriji...e sad ,brine me zaljevanje ,prilično su isuseni al ja se vise ne usudim zalit ih ,prilicno su mi mokri svi sukulenti koje sam zalila prije nekih 10 dana (male teglice) pa se doslovno vise ne usudim zalit niti male teglice a o velikima da ni ne pricam
|
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moon, gledam kod tebe tvog crnca: odmah ispod rozete je stabljika svijetla i stanjena ? I kod mene je tako i to mi se ne sviđa. Hoće li na proljeće kad ih iznesemo van to nestati, tj, hoće li se stabljika udebljati i potamniti ? A rozete opet narasti i pocrniti ?
Ako se to neće dogoditi, ja ću svoju drastično ošišati. |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Aeonium gubi crvenu tj onu krasnu tamnu boju čim više nema dovoljno sunca ili više nije izložen na suncu, dobiva zelenu boju. Čak i kad je u ljeto u sjeni, a ne na suncu ima zelenu bolju zbog nedostatka direktnog sunca. Znači tamna boja se vraća po izlaganju na direktno sunce, vraća se boja i stabljici i rozeti.
Stabljika koja je sad odmah ispod rozete zelena i svijetla je stabljika koja je narasla od vremena kad više nije bio izložen na direktno ljetno sunce, znači boja će se vratiti po izlaganju na sunce.
Razlika u boji dovodi više do optičke varke u zadebljanju odnosno stanjenosti no što je ona stvarno prisutna, tako da dsam ustvari za sada zadovoljna jer stabljika pri samoj rozeti nije stanjena.
Ako želiš odrezati rozetu, dapače, možeš slobodno jer će na mjestu reza niknuti više rozeta koje će s vremenom napraviti upravo ovakav oblik ili sličan ovomu kakav ima moj aeonium.
Ako se odlučiš na rezanje rozete odreži ju tako da i tu rozetu koju odrežeš možeš zasebno posaditi i tako razmnožiti aeonium koji potom dalje možeš nakon rasta orezati i formirati stabalce ili pak željeni oblik.
Lantana je negdje, mislim na njenoj temi vrta, lijepo opisala kad je aeonium taman, a kad je svjetliji, kako napreduje kad je posađen u bogatiju zemlju, a kako kad je u šktoj zemlji koje ima samo šaćica, kakav je kad se zalijeva i kad se gotovo i ne zalijeva. Ona je to sve isprobala i podijelila iskustva s nama svima. Takva iskustva su meni najdragocijenija jer tada možemo prema osobnoj estetici uzgojiti biljku onako kako je nama kao pojedincima najljepša.
|
||
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Super Moon, potvrdila si mi sve što sam si i mislila da je tako,sad mi je lakše.
|
||
|
||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja prije neki dan nisam mogla oprostiti ovome ljepotanu i nije mi ni mrvicu krivo
iako me neko nagovarao da ga ne uzimam jer sigurno već imam ovakvog doma... e pa nisam imala ovakvog, ali sad ga imam |
||
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bravo Natalija,prelijep je |
||
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Natalija...divan je
|
||
kikach
Mladi grm Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ne bi mu ni ja odolila sad je krasan, a tek kad ga se sunce docepa...
|
||
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
natalija, prekrasan je ! |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
hvala vam, promjenila sam sliku jer se tu bolje vidi
, baš je velik i krasan...
jedva čekam da otopli pa da ga iznesem, na skale više ne mogu iglu ugurati pa mi stoji tu uz monitor , da mu se stalno divim |
||
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Stvarmo je prekrasan, a tek kad dobije pravo sunca i pocrni.....bit će zadivljijući.
|
||
|
||
Odgovori | Stranica <1 1516171819 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |