Dipladenia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 46> |
Korisnik | |
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hormon je uvijek dobrodošao ako ga imaš, a isto tako dobro je staviti najlon vrećicu koju ćeš kao i inače povremeno skidati da se biljke nebi razboljele. Reznice ne trebaju nikada biti dugačke niti sa puno lišća. Znači, ostavi 3 - 5 listova na reznici. Kod biljaka sa nježnijim većim listovima uputno je odrezati polovicu lista da se smanji površina kroz koju biljka gubi vlagu, a koju ne može nadoknaditi jer još nema razvijen korjen. Kada uzimaš reznicu koja je kratki izdanak iz glavne grane, onda je najbolje tu reznicu pažljivo otrgnuti od glavne grane tako da se otrgne sa "petom", (manji dio kojim je vezana sa glavnom stabljikom). Takve reznice se najbolje prime. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Cimi svaka čast, učinit ću tako!
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
sunce :) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 109 |
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]()
To si već ućinila ili tek ćeš?? Znaš da nesmiješ baciti ni jednu odrezanu ili otrgnutu grančicu!!! Kak mi je šteta to bacati, ajde sve krakato odrezano, vi koje ćete je orezivati kod spremanja pod krov, krakove bacite k meni!! ![]() ![]() ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Poslušala sam tvoj savjet i bijelu Mandevillu orezala, tako da je reznicama ostala peta. Umoćila sam je u hormon i popikala u pjeskovitu zemlju. Za nekoliko mjeseci ću vidjeti koje su se reznice bolje ožilile, da li one od roza ljepotice bez pete, ili bijele s petom, kako si nas ovdje savjetovala
![]() Hvala ti cimi
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ovo je bila moja dipladenija u ljetu , na zalost , kod mojeg naglog odlaska na put je bila zaboravljena i sad ju spasavam :
sad su joj listovi pozutili i otpadaju . Procitala sam svih 17 stranica jako pazljivo i nasla puno savjeta ! Pozelite mi srecu ! ![]() |
|
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
Sretno Gute Fee ma bit će ona ponovo lijepa i cvat će dogodine kao i ove.
ako si pročitala korisne savjete, tako učini, i spasit ćeš ju, nema mjesta za paniku. ![]() |
|
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
I moje su "otišle"ne sve ali one mlade,dok me nije bilo kući.Izgleda da su suhe ništa od njih :( Velike su lijepe jednu sam stavila u dnevni boravak na prozor gdje je stalno toplo a drugu u hodnik gdje je tem. oko 15-17C pa vidim kako će se ponašati.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ovako sad izgleda :
![]() ![]() Ja se nadam od sveg srca da cu ju uspjeti spasiti ! Velim , svaki vas savjet sam "udahnula" ! |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
ajoj Gute, pričale smo o njoj, pa se i ja požalila na moju dipladeniju, ali na sreću, za sada, ipak još nije tako požutila...kaj je je, ne izgleda previše dobro
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Od kako sam svoje unijela u stan izgubile su svega nekoliko listova, ali su završile cvjetanje. Iz kratkih izdanaka iz kojih su cvjetale sada izbijaju mladi dugi zdanci. |
|
![]() |
|
Ja cu uciniti sve da ju spasim ! Svaki i najmanji savjet mi je dobro dosao !
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Gute Fee, a sta se zapravo dogodilo? Je li se presusila, je li na pretoplom, na prehladnom? U svakom slucaju mrtva ti nije, meni se cini da imas veliku sansu da je spasis, i da je ona samo reagirala na nesto lose sto se desavalo, ali je to nije ubilo.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Unijela sam moju biljku u kuću na otprilike 15 C. Počela je bacati pupove i listove koji najprije postanu žuti onda otpadnu. Nadam se da će preživijeti do proljeća.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Draga nbjelovu , s menom je bilo nesto da smo morali naglo odputovati. Ja se ni za jedan cvijet u tom momentu nisam mogla pobrinuti a MM je bio u panici radi mene tako je sve ostalo vani. Mislim da joj je bilo jako hladno jer je cak i mraza bilo dok smo mi bili na onom dalekom sjeveru . |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Samo ona i lantanica ! Ruze smo "obukli" cim smo se vratili a i sve drugo pospremili . Lantanicu sam izvadila iz zemlje stavila u teglu i unijela u kucu . To dvoje sad spasavam !
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ja sam svoju unijela u negrijanu prostoriju, lišće joj žuti i otpada i čini mi se da se i moja sprema na spavanje svjetla ima, sunca ne tek ću je koji put zaliti i to samo koliko može stati u podložak, da se ne osuši skroz nadam se da će na proljeće opet prolistati i zazeleniti se, a ako ne, biti će ih sigurno u prodaji i dogodine |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
moja je vani i još cvijeta, ispod natkrivene tarace ja. ne mislim je unositi.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |