Ljiljani - Lilium |
Odgovori | Stranica <1 1516171819 64> |
Korisnik | |
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea ja se slažem sa Morenom da biljka bude jako iscrpljena poslje davanja cvjeta,a k tome još i sjeme,ali opet ako ti je želja probaj odgojiti iz sjemena kako kaže Alisa nisu skupi da si novog nasbaviš i tako se uvjeriš u tvrdnje.Dali se isplati uzgajati iz sjemena ili mladim lukovicama,a savje i za Baka mislim da su lukovice još mlade kako je spomenula Alisa.U biti gotovo svim lukovicama poslje cvatnje preporuča se da se odcvali cvjet odstrani radi sazrevanja lukovice za iduču sezonu.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,jasno mi je.Kad tad ću to napraviti,mislim probat uzgojit iz sjemena samo razmišljam dali probat sad ili za 2,3 godine...U svakom slučaju ako ispadne nešto od toga ja bum javila rezultate...
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ako nisi odsjekla čahuricu onda ostvi sad za dve tri godine mogu ti cvjetati i ove iz sjemena,a ti sebi nabavi novu lukovicu jer ovaj ti je bio prekrasan.
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja duboko vjerujem da toj lukovici neće biti ništa,najgora stvar kaj se može dogoditi je da se smanji od hranjenja čahure.Kad sam dobila sjeme prije 3 godine i kad sam vadilla lukovicu,nije joj bila ništa strašno,štoviše čak mislim da je malo i narasla jer ja nisam znala do kuda odrezati stabljiku jer se popunila onim ljuskicama.Vidjet ćemo šta če biti s njom kad ju izvadim iz tegle.U najgorem slučaju ne bu cvjetala iduću godinu dvije ali strpit ću se ja.Samo ako dobijem sjeme da bude klijavo.Vidjet ćemo,drž`te fige
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji procvjetali
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj OTOK ovo je
|
|
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj zlatno-narančasti procvjetao, i jutros ga idem gledat, kad bijeli u pupovima kraj njega slomljen
ah te mačke da nisu moje, došla bih im glave PS OTOK ovo je tako predivno! Boja je za iskolačiti oči i samo zuriti u njega pola sata |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šteta Morana ....te mačke
|
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koja boja !!!!!!!!!!!! Gdje nabavite tako prekrasne ljiljane ????
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok,predivan je!Kod mene još ne cvjetaju,nadam se tek polovinu juna,kao i obično..
tea,sjeme svako je klijavo,al sad neko ima dugo dobru klijavost neko manje...Tako da ne sumnjaj u to..Samo treba potrefiti pravu mjeru i uslove za uzgoj iz sjemena.E,to je već teže..Zato sam ti i govorila sve to.Ali imaš želju,imaš volju i sjeme imaš.Mi držimo fige za uspije! |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
nichll =)
Mladi grm Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Alisa hvala na savjetu i figama,samo mi je to trebalo Toliko to želim da vjerujem da ću i uspijet,kad-tad.Za sjeme još ne znam jel imam,vidjet ćemo hoće li ovo što bi trebala bit čahura narasti ili nije uspijelo.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nichll =) ovakvog još nisam vidjela...neobična boja.Prekrasan je!!!!
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anaida prekrasni su ,predivna boja....
|
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anaida gdje Si uzela ovu boju?Jako mi se sviđa a u Bauhausu nisam baš takve viđala.Meni izgleda kao neka krvavo crvena...
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da će ipak biti sjemena,čini mi se da čahura raste.Baš se veselim i nadam se da če isklijati i da će bit nekaj od toga.Drž'te fige
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Držimo ti fige da uspiješ kad već toliko želiš da dobiješ mlade biljkice iz sjemena.Sretno Tea!
|
|
Odgovori | Stranica <1 1516171819 64> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |