Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 176177178179180 407> |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nastavi sa prihranom i zalijevanjem dokle god ima sunca. Nakon dizanja adenium drži 2 – 3 dana samo na jutarnjem suncu ili svijetloj sjeni , zatim na puno sunce. Kod nas nikada dovoljno sunca za adeniume.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
misliš da ne presađujem već samo malo isčupam van tek toliko da ga odignem? ili da ga presadim u istu posudu i supstrat?
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ti bi njega kao mrkvicu, samo malo povukla iz zemlje. E ne ide to tako. Moraš ga presaditi.
A supstrat ? Uvijek je bolje presađivati u novi, svježi supstrat |
||
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
hh pa da :P
u istu ga posudu stavljam sigurno plastičnu jer im nije na knap.. presadimmožda i navečer već još ću vidjeti niš mi se neda od vrućine |
||
Per aspera ad astra.
|
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
smeta li mu presađivanje ako je u cvatu.
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
@antonija, koliko vidim presađivanje za cvjetanje ne smeta pod uvjetom da adenium presađuješ u istu vrstu tla. Znači isti mineralni sastav tla i ista pH vrijednost tla. To obavezno moraš uzeti u obzir prilikom presađivanja. Te dvije stvari ne mijenjaj kada presađuješ.
Adeniumi su nastavili cvjetati kao da se ništa nije dogodilo. Presadio sam tri adeniuma i sva tri su cvjetala prije a nastavili cvjetati poslije presađivanja. |
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus....najprije da pohvalim izgled tvog adeniuma, a i samu sliku, tako je će-će kao da je zavezan cvjetnom mašnicom. Taman sam svog presadila (očito u neodgovarajuću posudu - "V" oblik). Sve ovo što si napisao o posudi, korijenu ima smisla i zato što misliš da bi bilo najbolje za moga - da li da ga presadim u drugu posudu ili da ostavim do proljeća. Možda da ostavim, jer ionako će sad uskoro vrijeme mirovanja
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vidim da tražiš od mene podršku za svoju neaktivnost. E moon, to nećeš dobiti. Kod tebe će imati još najmanje mjesec dana aktivne vegetacije a to je puno. Zato ako ga misliš presaditi, presadi ga sada. Zadovoljstvo koje ćeš osjetiti u proljeće kada ga digneš iz supstrata i vidiš njegov lijepo formirani koudeks će biti veće od pola sata prišparanog vremena za kavicu sa susjedom. |
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus....ma baš si nekakav srećom pa imam jedan odgovarajući cvijetnjak, gotovo iste veličine samo što je ravan, a ne na "V".
Stignem ja i kavicu obaviti
|
||
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E vidim da se lijepo prepucavate a ja ću svoja dva(samo dva) sutra presaditi jer moji su u veeelikoj posudi V a imam male bucmaste plitke a široke he,he, he i to o terakote pa da vas vidimo, Pinus ako ne uspije očekujem nove naravno od tebe (mazim ih i pazim a da mi odu e to neću oprostiti, šalmi se naravno)
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
i ja san se počstila ljepoticom .. vi ste krivi jer ste me skroz zarazili
prisadila sam je iz manje u veću posudu...na dno sam stavila kamenčiće...a da li je zemlja ista - nije sigurno... pomišala san kupovnu zemlju za vrt sa škaljom za žbukanje....tako radim za kaktuse... nju san lagano izvadila i nisan ništa dirala već je samo položila tako u novu zemlju.Jeli to ok? Pinus - umrem kad vidim tvoje biljčice - samo da znaš!!!! |
||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
moon, uopće ne sumnjam da ćeš sve srediti tako kako triba. Kod tebe je tako i tako sve cakano.
aralija, ovo za „V“ oblik posude je važno za adeniume koji su uzgojeni iz reznica. Oni ne bi smjeli rasti u takvim posudama. Njima moramo pomoći da formiraju lijepi kaudeks dizanjem iz supstrata. Za sijance adeniuma važe malo drugačija pravila. Oni razviju kaudeks ako ih kroz sezonu dobro hraniš, tu oni čuvaju vodu i papicu za svoje crne dane. 11111 – ruža, mislim da bi na proljeće imala ljepše formirani korijen za dizanje ako bi svoju lipoticu ponovno presadila ovaj puta u nešto pliću posudu, široka je dosta. Nemam niti ja nekog velikog iskustva ali svejedno. Čini mi se da ti je posuda preduboka i da će korijen previše rasti u dubinu. Čak mislim da je prva posuda bila bolja. Korijen bi prije došao do dna posude a nakon toga bi se prije počeo debljati. |
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
bebolina, cvjetovi na tvojim adeniumima su prekrasni nema šta. Ovih dana mi treba procvasti jedan tvoj bebolinac . Nadam se samo da će biti dupli .
|
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovo je moj prvi sijanac
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Odgovori | Stranica <1 176177178179180 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |