Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 243>
Korisnik
Poruka
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2009 u 12:39
Mogao bi biti Aeonium 'Kiwi'.
Stavila sam odgovor i na Tvoju temu o mezimicama.
(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 19:01
Cestrum elegans ili cestrum nevilii

Crveni cestrum ili na google pogledati slike Cestrum red
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2009 u 15:15
Evo jedno neobično pitanje. Dobila sam sjemnke cvijeta koji se zove anuška od Shashe ili SilveK - ne znam možda i od nekog drugog, pa molim da me uputite gdje ću naći slikicu ili mi je stavite ovdje.smile143
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 19:48
Originalno poslano od člana Božikovine Božikovine napisao:

Dzomba, za slike i imena sukulenata pogledaj na ovom linku. Nadam se da će ti pomoći.

koji link...veceras cu ga prouciti dobro

!! Hvala najljepsa!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2009 u 17:00
da li netko zna kako se zove ova biljka; zimzelena je ima lijepe crvene (sitne cvjetiće u skupinama) - kako koji prođe tu se pojavi mala crvena bobica, može jako visoko narasti 3-4m.....kupila sam je u jednom vrtnom centru, ni oni ne znaju kako se zoveConfused, prekopala sam internet, ali ništa.... pogriješila sam što je nisam slikala tamo u centru, možda bi više bilo od pomoći?????
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:06
Originalno poslano od člana tropi tropi napisao:

Cestrum elegans ili cestrum nevilii

Crveni cestrum ili na google pogledati slike Cestrum red

Puuuuuuuuuuuno hvala, već sam mislila da je biljka izgubljeni slučaj, al po tome što sam pročitala na stranici ništa joj za sada ne fali, u dobro dreniranoj je zemlji, u posudi koja se može iznijet/unijet,......ma sve štima, ja se raspisah......
smile64
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 22:52
...mom neukom ali vrlo inspirativnom oku ovo donje izgleda kao aloja vera :)))) i to ona miller b..... ali meni ih puno liči na na nju :))))))
...možda će kika znati? :))
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2009 u 21:59
Originalno poslano od člana Nana Nana napisao:

Mogao bi biti Aeonium 'Kiwi'.
Stavila sam odgovor i na Tvoju temu o mezimicama.

Hvala najljepsa!!!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 14:36
Ošpet ja nešto kupila.
Mislim da je sliku ove stavila Otok - potvrdite mi da je to aloa ferox ili  ?

A ovo malo preslatko čudo s narančastim cvjetićima veličine malog graška - oduševila me - kako se zove

RIJEKA

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2009 u 20:50
Stigao je ovih dana iz San Rema...nisam jos uvijek vidjala ovakav cvijet pa ako neko od vas zna o cemu je rijec bila bi mu jako zahvalna!!
PS.Ali bas mi je lijep s ove tri boje,crveno-zeleno-zuto!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 15:39
Originalno poslano od člana minimode minimode napisao:

da li netko zna kako se zove ova biljka; zimzelena je ima lijepe crvene (sitne cvjetiće u skupinama) - kako koji prođe tu se pojavi mala crvena bobica, može jako visoko narasti 3-4m.....kupila sam je u jednom vrtnom centru, ni oni ne znaju kako se zoveConfused, prekopala sam internet, ali ništa.... pogriješila sam što je nisam slikala tamo u centru, možda bi više bilo od pomoći?????
Evo da upotpunim pitanje, bila sam tamo u centru i slikala "biljčicu", u međuvremenu su je porezali u centru pa eto, još dvije fotosice, unaprijed hvala ako tko prepozna.....
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2009 u 13:13
Triša ona druga je Aloa ferox oliti oštra aloa. Ne oštra u smislu škare, nego u smislu oštar pas. Pachipodiuma ima više vrsta pa nije čudo da ga nisi isti čas prepoznala a i malecki je. U mojoj knjizi utješno piše " ako mu dadete toplinu i njegu za 10 (!) godina će narasti na 1,2 m i cvjetati će.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2009 u 23:42
Pronasla sam njeno ime..

Crassula Congesta! ..niko sretniji od mene sto imam jos jednu Crassulu !!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 16:04
Triša to jest Aloa ferox. tako se zove radi tih pustih bodlji. Kad dođeš pokažem ti. Ono je neka echeveria, a njih kao i euphorbia hvala Bogu na tisuće. Pa ti vidi koja je. Potraži u knjizi. Moguće ju i nađeš
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2009 u 13:36

Vera ovo je  moja aloa za koju su mi rekli da je ferox, čini mi se da ima oštrije bodlje nego Trišina, a ova nema ni one pjege druge boje. Imam i ovu kao Triša, da li su obje feroxice? 
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 00:46
Dzomba, za slike i imena sukulenata pogledaj na ovom linku. Nadam se da će ti pomoći.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 16:29
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Triša, jesu li ovo pravi cvjetići, imam takvu biljčicu,  ne mogu povjerovati da bi imala cvjetove takve boje?

Pa i ja sam mislila da je cvjetić, ali nije - čisti kič, ali nema veze biljka je lijepa i bez cvjetova, ionako ću to poskidati - uopće ne znam zašto to rade.
RIJEKA

Na vrh
analavanda60 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje analavanda60 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 19:12
Tongue  Forumaši bok.

Dali netko zna neki drugi naziv biljke koju u Hercegovini nazivaju SILIKA 

Confused
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 21:00
Dok ne pronadjem odgovarajucu knjigu o Suculentima,moram ovdje dosadjivati vama ...kupila sam je jucer i na saksiji je samo pisalo "suculent"...Zna li neko od vas njeno ime?? Hvala unaprijed!!!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 14:45
Triša, jesu li ovo pravi cvjetići, imam takvu biljčicu,  ne mogu povjerovati da bi imala cvjetove takve boje?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,672 sekundi.