Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 84>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2011 u 19:09
Mali kaktus, zanimljiva je tvoja kolekcija. Malo je uspavana jer je trenutno bez svijetla i na hladnom.
Vidim da imaš svoje krasule u ukrasnim teglama. To po meni nije dobro. Ne možeš kontrolirati vodu, stari supstrat .....Po meni je bolje držati sukulente u standardnim teglama za cviječe (plastičnim) i redovito, kada je to potrebno,presađivati. Ovako ako su u ukrasnoj tegli ili dobiju premalo vode ili ostanu sa mokrim nogama.
Svoje sukulente sam prošle godine držao u garaži sa malo svijetla. Sve echeverie su dobile duge vratove, svijetlo je sigurno bitan faktor kod uzgoja sukulenata. Ove godine sukulente držim na prozorskim policama zaljevam po potrebi i sve je OK.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2011 u 21:51
Pinus,ja ti mrzim plastiku,pa tako i plastične tegle za cvijeće,sve moje cvijeće je posađeno u plastične tegle i svako onda dobije i ukrasnu teglu.Baš sam ovo ljeto dosta kaktusa i sukulenta posadila u terakotu,znam i ja sam pročitala da ni to nije previše dobro,ali ne mogu si pomoćiSmile.Čak i u kuhinji nemam skoro ništa od plastike.TongueNaprosto ju mrzim.
Na vrh
joope View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 92
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje joope Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 17:58
Ova je u mojih otkad znam za sebe, uvijek vani i upravo cvjeta
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 18:17
A gdje si ti doma,kad ih možeš stalno držati vani,prelijepe suTongue
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 18:25
Krasna ljepotica. Tvoji mora da su iz Dubrovnika ili Hvara kada Krasula tako lijepo raste na otvorenom prostoru. Kod mene je danas ujutro bilo   - 10 C samo usporedbe radi.
Moju veliku Krasulu je uništio prvi mraz ove godine. Temperatura je preko noći pala do 0 C i kroz par dana je Krasula pocrnila.
Na vrh
joope View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje joope Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 22:09
Au da -10! Ja sam u Makarskoj,ovde je puno lakše prezimit vani.Prije par godina ju je pogodio jedan mraz ali je oštetio samo na nekim mjestima i oporavila se jako brzo. 
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 22:12
I moju je uništio mraz nedavno - a blizu sam Dubrovnika.
Najteže mi je što se po prvi put spremala cvjetati.smile43
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
joope View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje joope Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 00:58
Baš mi je žao to čuti, ova moja je prevelika za zimsko spremanje pa se nadam da će ovakva dočekat i proljeće, a onda ti pošaljem komadičak smile99
Na vrh
pupa031 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupa031 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 16:11
Pozdravljam veselu ekipu smile57 i pridružujem se društvu ljubitelja kaktusa i sukulenata .. Što se tice crassula, imam ih preko nekoliko. Trenutno su na zimovanju kao i ostali ljubimci.
Najstarija, dobila prije 3 godine

Ovu granu sam ljetos "ukrala" šogorici

Kupila u Konzumu ljetos, ima ih više i nisam htjela razdvajati

Nastavak slijedi .. smile100

Na vrh
pupa031 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupa031 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 16:37

I paljetkovanje sa Sicilije, jesenas, mislim da se sve primilo

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 17:47
Dobro došla Pupa imaš lijepu kolekciju crasula!
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 20:50
Svaka čast Pupa
Biljčice su ti ljepe i uredno zbrinute, kako onda neče napredovat
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 20:19
Vidim po slikama da pupa uveliko razmnožava svoje sukulente reznicama. Ne znam što je ljepše: njezini kaktusi ili ostali sukulenti ?

Zadnje dvije godine povremeno se i sam odlučim za takav korak. Mogu reći da je razmnožavanje sukulenata vrlo jednostavno i da se svi prime.
Evo da vam predstavim još dvije Crassule dobivene iz reznica. Ako sam ih dobro identificirao to su Crassula ovata fufruraceum i Crassula arborescens Blue Waves. Zbog nedostatka prostora ili bolje rečeno negrijanih prozorskih polica ovu sam godinu odlučio držati Crassule na prozorskim policama u dnevnoj sobi (temp. 18 – 22 C). Crassule su u vegetaciji i čini mi se da je trenutno sve u redu.

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 20:31
Pinus,lijepe su ti crassule,istina je da se skoro svi sukelenti razmonožavaju reznicama bez problema.Tongue
Na vrh
pupa031 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupa031 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 12:49
Hvala vam svima na pohvalama, Pinus Wink , tvoje su prekrasne isto !
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:40
ljudi, predivne sukulente imateSmile
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 22:08
Puno lijepih sukulenata sam vidijela ovdje..
JOOPE, PINUS, PUPA031 lijepe krasule...Nisam išla do kraja pregledati ali vjerujem da ima još puno ljubitelja sukija koji imaju lijepe kolekcije....To ću jednom drugom prilikom..
Pokazati ću vam i nekoliko mojih, koje sakupljam tek od prošle godine, isto kao i kaktuse...Imena naravno još nisam naučila, ali pomalo ću i to....
Vjerovatno nisu sve krasule na slikama, ali sukiji jesu pa neka budu ovdje....

sutra je novi dan
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 14:25

Jagoda, lijepo je ispala ova kombinacija na zadnjoj slici: graptopetalum, krasula i kalanhoa. S obzirom da ih skupljaš samo godinu dana svaka čast, zavidna kolekcija. Na trećoj slici su ti pachyphytumi a na prve dvije su krasule bar tako mislim.

Moje druženje sa sukulentima traje recimo dvije godine. Ova krasula sa slike je prvi sukulent kojeg sam razmnožio reznicom. Tada nisam ništa znao o nekoj posebnoj zemlji za sukulente. Teglu sam jednostavno napunio običnom vrtnom zemljom, u zemlju zapiknuo reznice i povremeno zalijevao. Do danas držim te iste krasule u istoj vrtnoj zemlji i ne primjećujem nikakvu razliku između krasula koje rastu u običnoj vrtnoj zemlji i onih u „specijalnoj“ zemlji za sukulente.
Ovih dana sam ovu krasulu sa slike premjestio u manju teglu radi skladnijeg izgleda.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 14:46
Baš su lijepeClap
Imam mali pelc, zovem to japanski drvo, kao Pinusovo. Dvije godine ni mrdnuo nije, živ je ali neka ljenštinaConfused
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 18:39
Prekrasne krasule, pravi užitak je bio prelistati ovu temu. Dodat ću joj i moju crasulu:

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.