Krasula - Crassula |
Odgovori | Stranica <1 1617181920 84> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali kaktus, zanimljiva je tvoja kolekcija. Malo je uspavana jer je trenutno bez svijetla i na hladnom.
Vidim da imaš svoje krasule u ukrasnim teglama. To po meni nije dobro. Ne možeš kontrolirati vodu, stari supstrat .....Po meni je bolje držati sukulente u standardnim teglama za cviječe (plastičnim) i redovito, kada je to potrebno,presađivati. Ovako ako su u ukrasnoj tegli ili dobiju premalo vode ili ostanu sa mokrim nogama. Svoje sukulente sam prošle godine držao u garaži sa malo svijetla. Sve echeverie su dobile duge vratove, svijetlo je sigurno bitan faktor kod uzgoja sukulenata. Ove godine sukulente držim na prozorskim policama zaljevam po potrebi i sve je OK. |
|
Sponzorirani linkovi | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,ja ti mrzim plastiku,pa tako i plastične tegle za cvijeće,sve moje cvijeće je posađeno u plastične tegle i svako onda dobije i ukrasnu teglu.Baš sam ovo ljeto dosta kaktusa i sukulenta posadila u terakotu,znam i ja sam pročitala da ni to nije previše dobro,ali ne mogu si pomoći.Čak i u kuhinji nemam skoro ništa od plastike.Naprosto ju mrzim.
|
|
joope
Nedavno posijan Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova je u mojih otkad znam za sebe, uvijek vani i upravo cvjeta
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A gdje si ti doma,kad ih možeš stalno držati vani,prelijepe su
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasna ljepotica. Tvoji mora da su iz Dubrovnika ili Hvara kada Krasula tako lijepo raste na otvorenom prostoru. Kod mene je danas ujutro bilo - 10 C samo usporedbe radi.
Moju veliku Krasulu je uništio prvi mraz ove godine. Temperatura je preko noći pala do 0 C i kroz par dana je Krasula pocrnila. |
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Au da -10! Ja sam u Makarskoj,ovde je puno lakše prezimit vani.Prije par godina ju je pogodio jedan mraz ali je oštetio samo na nekim mjestima i oporavila se jako brzo.
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moju je uništio mraz nedavno - a blizu sam Dubrovnika.
Najteže mi je što se po prvi put spremala cvjetati. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš mi je žao to čuti, ova moja je prevelika za zimsko spremanje pa se nadam da će ovakva dočekat i proljeće, a onda ti pošaljem komadičak
|
|
pupa031
Nedavno posijan Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdravljam veselu ekipu i pridružujem se društvu ljubitelja kaktusa i sukulenata .. Što se tice crassula, imam ih preko nekoliko. Trenutno su na zimovanju kao i ostali ljubimci.
Najstarija, dobila prije 3 godine Ovu granu sam ljetos "ukrala" šogorici Kupila u Konzumu ljetos, ima ih više i nisam htjela razdvajati Nastavak slijedi .. |
|
pupa031
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro došla Pupa imaš lijepu kolekciju crasula!
|
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka čast Pupa
Biljčice su ti ljepe i uredno zbrinute, kako onda neče napredovat |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim po slikama da pupa uveliko razmnožava svoje sukulente reznicama. Ne znam što je ljepše: njezini kaktusi ili ostali sukulenti ?
Zadnje dvije godine povremeno se i sam odlučim za takav korak. Mogu reći da je razmnožavanje sukulenata vrlo jednostavno i da se svi prime. Evo da vam predstavim još dvije Crassule dobivene iz reznica. Ako sam ih dobro identificirao to su Crassula ovata fufruraceum i Crassula arborescens Blue Waves. Zbog nedostatka prostora ili bolje rečeno negrijanih prozorskih polica ovu sam godinu odlučio držati Crassule na prozorskim policama u dnevnoj sobi (temp. 18 – 22 C). Crassule su u vegetaciji i čini mi se da je trenutno sve u redu. |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,lijepe su ti crassule,istina je da se skoro svi sukelenti razmonožavaju reznicama bez problema.
|
|
pupa031
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam svima na pohvalama, Pinus , tvoje su prekrasne isto !
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljudi, predivne sukulente imate
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno lijepih sukulenata sam vidijela ovdje..
JOOPE, PINUS, PUPA031 lijepe krasule...Nisam išla do kraja pregledati ali vjerujem da ima još puno ljubitelja sukija koji imaju lijepe kolekcije....To ću jednom drugom prilikom..
Pokazati ću vam i nekoliko mojih, koje sakupljam tek od prošle godine, isto kao i kaktuse...Imena naravno još nisam naučila, ali pomalo ću i to....
Vjerovatno nisu sve krasule na slikama, ali sukiji jesu pa neka budu ovdje....
|
|
sutra je novi dan
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jagoda, lijepo je ispala ova kombinacija na zadnjoj slici: graptopetalum, krasula i kalanhoa. S obzirom da ih skupljaš samo godinu dana svaka čast, zavidna kolekcija. Na trećoj slici su ti pachyphytumi a na prve dvije su krasule bar tako mislim. Moje druženje sa sukulentima traje recimo dvije godine. Ova krasula sa slike je prvi sukulent kojeg sam razmnožio reznicom. Tada nisam ništa znao o nekoj posebnoj zemlji za sukulente. Teglu sam jednostavno napunio običnom vrtnom zemljom, u zemlju zapiknuo reznice i povremeno zalijevao. Do danas držim te iste krasule u istoj vrtnoj zemlji i ne primjećujem nikakvu razliku između krasula koje rastu u običnoj vrtnoj zemlji i onih u „specijalnoj“ zemlji za sukulente. Ovih dana sam ovu krasulu sa slike premjestio u manju teglu radi skladnijeg izgleda. |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš su lijepe
Imam mali pelc, zovem to japanski drvo, kao Pinusovo. Dvije godine ni mrdnuo nije, živ je ali neka ljenština |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 1617181920 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |