Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 136> |
Korisnik | ||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Flavia,predivan je
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Da to je točno i moj multi blu je ljubičast, to nema veze s plavom bojom, a ja sam ga i kupila u želji da imam plavog, a ispao je ljubičasti. Baš me zanima Flavia kakav će biti tvoj.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
|
i ja sam jucer kupila svoj prvi clematis..ne znam sad kak se tocno zove..a ne da mi se ic pogledat..sram me bilo..ugl ima plave cvjetice i pise da ce narasti 2m..to mi je nekak malo..prvo sam ga mislila staviti da se penje po kuci,onda sam se odlucila da ga stavim da se penje po gelenderu od stepenica..stavila bi ga u veliku teglu na dno stepenica..s vanjske strane kuce naravno..ali gelender je puno duzi od dva metra..a ja sam mislila da ce puno vise narasti..znate li neku sortu da bas visoko raste?il da stavim nes drugo?
|
||
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
||
![]() |
||
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
|
Hvala vam svima na pohvali za Clematis Armandii
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
|
Magister, dovoljno je da bude bar jedan cvijetak, samo da ga vidiš kakav je! Tak i ja željno čekam Dr. Ruppel-a! Od svih koje sam kupila samo su mi 2 uginula (i to odmah iste sezone) i samo su dva druge vrste nego što su trebali biti, ali su ipak lijepi. Meni je jednom jedan prodavač rekao (kad sam se došla žalit da mi je prodao krivi klem) da kaj bi oni prodavali kad bi se sve primilo i kad bi sve bilo onakve boje kakve mi hoćemo!?!?!? Kad malo bolje razmisliš, ima logike...
![]() Još jedna opaska; čavle nemreš zabit u beton! To moraš sa bušilicom i borerom! Onda staviš tiple i šarafe!
![]() ![]() |
||
![]() |
||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|
Flavia divan je. Ja ću se još načekati dok moj star of india procvjeta, u odnosu na ovaj tvoj moj je jako kasni. Btw nisam znala da ima i mirisnih clematisa.
|
||
![]() |
||
|
Ali moj Multić je PLAVI, baš plavi (tamniji od slike koju sam stavila za dupli cvijet Multiblue). Bar je lani bio. Vidjet ćemo kakav će biti ove godine.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
|
ovisi koju boju zelis znam dvije koje visoko rastu do 9m Montana Grandiflora i do 7,5m Montana Rubens. Najbolje odi pogledat na stranicu www.clematis.com (nece mi nesto hiperlink da radi
![]() |
||
![]() |
||
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
|
i ja konacno imam prvi Clematis :)))).... kupila sam Multi Blue i djeluje mi predivan bogati cvijet :) ima jedan mali pup pa cemo vidjeti uskoro kako izgleda , :)
Flavia, ovaj tvoj bijeli Armandii je predivan!! |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Moram duduše priznati da je na kartonu u koji je bio zapakiran, bila točno ona boja koja je na kraju ispala - ljubičasta, no ne smeta mi jer je jako lijep.
|
||
RIJEKA
||
![]() |
||
|
Evo moj Clematis Armandii prekrasno cvate i miriši! Fotka je današnja!
![]() |
||
![]() |
||
|
Maso, čestitam na prvijencu! Jedan Clematis je teška "navlakuša" rijetko tko je ostao samo na jednom!
![]() Triša, thanks, fino je dotepencu na forum čut pohvalu Cvjetnog guru-a!
![]() Drago mi je da Vam se sviđa Armandii, a do njega sam došla sasvim slučajno lani (obično to tako i biva, zar ne?) Ja sam u biti veliki fan klematisa i baš mi je trebao jedan bijeli...i ja u Konzumu, blink i ono evo ga, klematis je..., bijeli je....meći u košaru! Je da su mu grane već tada bile od 1,5 metra i da mu je lišće bilo malo čudno (odmah me podsjetio na lovor), ali ja kupim i tek kad sam posadila idem ko "veliki stručnjak" malo proguglat. I saznam onda sve o njemu što je u meni, tada, izazvalo poprilično razočaranje (to je bio već 5. mjesec lani, kad više nije bilo šanse za cvijet). Šta je bilo dalje...on raste cijelo ljeto, ALI SAMO JEDNA GRANA i to 4 metra! Pošto je zimzelen cijelu zimu se "šepurio"
![]() ![]() ![]() Inače ja ih imam još nekoliko (19 vrsta
![]() ![]() Ovako bi trebao izgledati dupli cvijet klematisa "Multi Blue"
![]() Ovo je slika s neta, kod mene je do sada cvao samo jednostrukim cvijetom, ali je to JEDINI PLAVI (baš plavi) klematis kojeg imam. Ostali "plavi" su ipak neke nijanse ljubičaste boje...
|
||
![]() |
||
|
Je postoje...ali to moraš sa posebnim "pištoljem" zabit u beton. Nemreš samo sa čekićem...jer ode i slijedeći pupoljak (nedaj bog!)
|
||
![]() |
||
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
|
Krasan je Flavia!
Kod mojeg su još samo pupovi.
|
||
![]() |
||
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
|
joj ak moj nebude bijeli budem nekoga
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Nisi fer moje tek imaju pupove!
![]() |
||
![]() |
||
|
meni su svi oni prelijepi sam me smeta jedna stvar Multi BLUE a ljubičasti cvijet-nije to toliko ni strsno da ja nisam kupio plave surfinije (koje ce sutra cvjetat)a ono vidim cvijet iznutra ljubicast
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Ja bi posadila Clematis Jackmanii (plavo-ljubičasti cvijet srednje veličine, ali "gusto" cvate) ili Clematis Dr. Ruppel (ogromni cvjetovi rozo-bijelo-lila i šatirani) , oba rastu visoko i robusno i cvatu višekratno kroz sezonu
![]() Clematisi sorti Montana i Armandii imaju visok rast, ali cvatu samo u proljeće - jednokratno
![]() |
||
![]() |
||
|
Flavia fantastičan je, tako poseban, baš si sretnica.
Maso multi blu imam i ja - momentalno ima 5 pupoljaka, a lani kad sam ga kupila cvao mi je prvi put i to nekoliko puta u godini
Cvijet od lani
![]() |
||
RIJEKA
||
![]() |
||
|
Možeš možeš- pa postoje cavli za beton, kolko se sjecam (dida je zidar po struci) rekao mi je da su oni od celika napravljeni kako se nebi slomili |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |