Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 28>
Korisnik
Poruka
anđelkad View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2719
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelkad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 20:02
kad god tribam odmorit oči svratim u tvoj vrt i  svaki put sritna izšetam iz njega,  ee da nam je još malo kiše nebi štetilo!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 21:37
Ante moram ti reći da se za tvoj vrt čuje do Zagreba.Pokazala sam tvoj vrt jednom kao primjer vrta u Dalmaciji i ta osoba je slučajno prošla pored tvoje kuće i rekla mi da je preeekrasan.Bar će me bez greške dovesti do tebe.Sve pohvale i s moje strane.
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 23:25

Ovo je stvarno prekrasno  smile94.
Kaj ti radiš toj svojoj travi da je tak zelena, jesi ju pofarbal ?

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 838
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 08:02
Skarifikacija + prozračivanje + gnojidba u rano proljeće prije prve košnje. Mislim da se gnojivo za travnjak zove Green Life, ali nisam siguran.
Vrt je kompleks estetske i oblikovne namjere, a biljka je vrtlaru ne samo biljka - rijetka, neobična, obična ili osuđena na nestanak - ona je i boja, oblik, volumen i arabeska u jednom
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 09:59

Hvala ti na brzom odgovoru, stvarno je lijepa.

Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 21:21
Fitillaria uva vulpis

Aubrieta deltoidea

Ova gredica je zaživjela

U nju sam jučer posadio Achillea ptarmica "Pearl", Campanulu carpatica, Veronicu spicata "Royal candles", Echinops ritro "Veitchs blue" i Centaureu montana koje sam naručio u vrtlariji Kalići. Moram reći da sam jako zadovoljan kvalitetom sadnicaa i samim time što su biljke uzgajane vani i to još u zemlji kakvu imam u vrtu. Kod kupnje trajnica bi svakako trebali razmisliti o tome da ne kupujemo one uvozne već iz domaćeg uzgoja.

Acer palmatum lijepo napreduje

Kao i Hoste koje će za nekih dva mjeseca dobiti svoju gredicu

Stazica u velikom vrtu

To je sve za danas

Vrt je kompleks estetske i oblikovne namjere, a biljka je vrtlaru ne samo biljka - rijetka, neobična, obična ili osuđena na nestanak - ona je i boja, oblik, volumen i arabeska u jednom
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 21:30
...pozdrav najzelenijem morskom vrtu!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 21:37
biće tu biljkica kao u botaničkom vrtu,mogu mislit kako će to izgledat ljetos,jedva čekam  ljetne slikicesmile113
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 22:06
Biljke vec nasle svoje mjesto. super! :)
Fitillaria uva vulpis - ufff! koliko sam se ja godina mucio s ovom biljkom, tako lijepa a nikako da raste kod mene
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 22:13
Ante, Ante, ... hm...neću reći ništa loše ali osobno mogu reći da nisam mnogo duže od tebe u cvijećarstvu ili vrtlarstvu. Ili imaš novaca ili slušaš nekog tko  zna s vrtom ili si nasljedio  i to ne želiš da propadne....a postoje i druge mogučnosti. Hajde budi iskren, nikog ovdje nečeš osvojiti, nijedno žensko srce.....reci nam istinu.
Osim toga vrt izgleda kao pod špagu
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 22:29
Originalno poslano od člana domingo domingo napisao:

Ante, Ante, ... hm...neću reći ništa loše ali osobno mogu reći da nisam mnogo duže od tebe u cvijećarstvu ili vrtlarstvu. Ili imaš novaca ili slušaš nekog tko  zna s vrtom ili si nasljedio  i to ne želiš da propadne....a postoje i druge mogučnosti. Hajde budi iskren, nikog ovdje nečeš osvojiti, nijedno žensko srce.....reci nam istinu.Osim toga vrt izgleda kao pod špagu

Istina je ta da se sam počeo ovako prije tri godine

Tada nisam znao ništa posebno o biljkama , zapravo nisu me prije toga ni interesirale. Svakim mojim ulaskom u rasadnik (bilo ih je mnogo jer je sve to trebalo i zasaditi a u vrtu su bile samo dvije masline) počeo sam se sve više interesirati za biljke i samo uređenje vrta. Istina, potrošio sam puno svog vlastitog novca, ali ništa nije bilo bačeno u vjetar jer sam nakon nekog vremena znao kakav vrt želim. Smisla za estetiku imam odmalena i stoga sam sadio samo određene biljke. Kad te nešto zbilja interesira, onda ti i nije problem u kratkom roku i naučiti nešto o tome. Vrt je samo moja ideja koja crpi inspiraciju iz engleskih vrtova a održavam ga uglavnom ja uz maminu malu pomoć jer zbog kralježnice ne smije raditi nikakve fizičke poslove na duže vrijeme. Zadovoljan odgovorom?
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 22:38
znaci ante tri godine su ti trebale da stvoris svoj mali raj..
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 23:34
smile141Ante!
U tri godine postići sve ovo što danas vidim - sve pohvale na ideji, želji i vrijednim rukama kojima si stvorio tako prekrasan vrt.
Pravi si znalac među biljčicama, a tako mlad.
Jedva čekam slikice pravog proljeća u tvom vrtu, koji i sada krije razne proljetne boje.

Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2012 u 08:30
Bit će uskoro, a lje to jedva čekam - onda će biti na vhuncu.
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2012 u 08:47
 Ante moje iskreno divljenje !
Da bi se stvorilo  nešto tako lijepo kao što je tvoj vrt, trebalo je mnogo truda, ljubavi, a naravno i novca.Dok tvojim vršnjacima dani prolaze uludo po zadimljenim kahićima, ti si odabrao daleko ljepši put kroz život.  Zato još jednom moje iskrene čestitke i moje divljenje, samo nastavi tako, jer cvijeće oplemenjuje čovjeka.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2012 u 12:13
mmmmmm jako mi se sviđa ovi bršljan na stazi u velikom vrtu.... prekrasnooooo baš je za diviti se!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2012 u 13:02

I opet ne znam kaj mi je ljepše.
Jedva čekam novu gredicu sa hostama!
smile141  majstore,  smile58.

Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2012 u 13:17
Tulipa viridiflora "Green"

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2012 u 13:41
ante prekrasno, tvoj vrt je uvijek u lijepom izdanju, a biljke su ti vrhunske
zeleno žute tulipane nikad dosad nisam vidjela, predivni su, elegantni...

jedva čekam da oformiš i pokažeš i hostinjak
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2012 u 14:10
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

ante prekrasno, tvoj vrt je uvijek u lijepom izdanju, a biljke su ti vrhunske zeleno žute tulipane nikad dosad nisam vidjela, predivni su, elegantni...jedva čekam da oformiš i pokažeš i hostinjak

Te tulipane sam zasadio ovu jesen i mogu ti reći da su mi oni najdraži zbog njihovog prelijevanja zelene boje u boju vanilije jer djeluju tako svježe i opuštajuće dok gledaš u njih. Lijepi su i crveni, narančasti i jarko žuti tulipani ali ne djeluju opuštajuće kao ovi. Gredica sa Hostama će biti gotova za mjesec i pol do dva jer mi se mama na to mjesto uvalila sa salatom    koju treba prvo pojesti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 28>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,199 sekundi.