Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 94> |
Korisnik | |
Angell ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 225 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Volim pelargonije,evo moje od prošle godine..
![]() ![]() ![]() |
|
Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
backtoblack ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5 |
Postovanje, nova sam ovdje!
A dovele su me moje pelargonije koje imam po prvi puta u zivotu. Prije nekih mjesec i pol dana kupila sam sadnice pelargonija (navodno visecih), posadila ih u tegle (one cetvrtaste, duguljaste). Izgledale su predivno, bogato, pune cvjetova i pupova. I onda je krenulo mjesec dana teskih kisa, vjetra, dohvatila ih je i jedna tuca. Sada izgledaju kao da je nesto eksplodiralo u njima. Svaka stabljika vodi svoju politiku, neke idu prema gore, neke prema dolje, neke lijevo, neke desno, kao da su potpuno poludjele. Osim toga, neki cvjetovi su se raspali, istrunuli, sto li im se vec dogodilo, u svakom slucaju, izgledaju mrtvo. Listovi su manje vise ok, samo nekoliko ih je pozutjelo. Uglavnom, sta da radim s tim mrtvim cvjetovima? Treba li ih ocupati? Zute listove sam pocupala. Neke grane su otpale, iako izgledaju zdravo i zeleno, valjda ih je kisa satrala. Pomozite neznalici da dovede pelargonije u red i sredi kaos i dzunglu u koju su se pretvorile? Pliz? Jako sam zalosna... |
|
![]() |
|
backtoblack ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5 |
evo, ova je najludja definitivno. ne znam jel bi joj se smijala ili bi plakala
![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
amy1 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 9 |
Pozdrav, pa ne izgleda loše, puna je cvijeta, ocvale ili trule cvijetove poreži s škarama, a polomljene gravčice popikaj u zemlju i mati ćeš mlade biljčice, gle pelargonije su biljke i njih nemožeš složiti kao stvari, svaka grančica s razlogom raste i svom smjeru, prema suncu, a normalno ti je da ih vjetar malo prodrma, moj ti je savjet, ako baš želiš, pokušaj nježno posložiti grančice, ali dobro pazi da ih ne polomiš, a i one ti se same budu poslagale. |
|
![]() |
|
![]() dobro si me procitala. moj dragi ti zahvaljuje, upravo je te rijeci trazio kada me pokusavao uvjeriti da ce s pelargonijama biti sve u redu ![]() hvala ti puno na savjetima, sad vec izgledaju puno bolje. jedino, mislim da ne bih trebala pikati te grancice, jer mi se cini da sam ionako previse sadnica natrpala po teglama. ugl, hvala ti ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
|
![]() |
|
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Pelargonijama se ocvali cvjetovi moraju redovito optrgavati (primiš na donjem dijelu cvjetne stabljike i lagano otrgneš cvijet zajedno sa cijelom stabljikom,da ona ne ostane stršati,samo pazi da ti ne pukne cijela grana). Kad se izvježbaš radit ćeš to s jednom rukom! Ne izgledaju one uopće tak loše,još su mlade! To kaj svaka grana ide u svom smjeru je zato kaj je tegla okrenuta na nutarnju stranu terase pa se okreću prema suncu (da je na drugu stranu nebi se to događalo). Samo ih redovito zaljevaj i pognoji i bit će prekrasne!!!!!! Puno sreće i uživanja u ljepoticama
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
tnx Anastazija, u medjuvremenu sam sve cetiri tegle premjestila jednu do druge na zidic od balkona i sad su sve okrenute prema van i prema suncu. istina, unormalile su se
![]() ![]() |
|
![]() |
|
salel ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
Zna li tko zašto mi ove godine obična crvena pelargonija mijenja boju iz crvene u roza.Često na jednoj biljci imam dvije različite cvijetne grane,jedna crvena druga roza.
|
|
tkošto
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
I meni se to dogodilo jedne godine kada sam u blizini crvene imala teglu sa bijelom pelargonijom. Sada pazim da su dalje jedne od drugih pa je bar za sada sve u redu.
|
|
![]() |
|
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
To se dešava pelargonijama sa slabijom genetikom ( čitaj: jeftiniji proizvođači ili novije boje pa nisu dovoljno testirane)! Nema to veze je li biljka jedne boje manje ili više udaljena od druge boje! |
|
![]() |
|
more33 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Može li mi tko odgovoriti, zašto mi ove godine pelargonije slaboje cvatu (skoro nikako). Naime zasadila sam ih iz reznica lanjskih. Dobro su krenule bacile super lijepi prvi cvijet crveni i ružičasti. Od tada ništa, Listovi se zelene neprestano izbijaju novi ali pupova za cvijet jednostavno nema. Tako da su sada samo košare sa zelenilom bez cvijeta. Što bi mogao biti uzrok?
|
|
![]() |
|
Tatjana_bg ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
evo i mene sa jednim pitanjem, nešto mi naglo krenuli da sitno cvataju,uz to žuti i sušise list
![]() |
|
![]() |
|
more33 pelaronijama treba dosta sunca,u hladu slabije cvjetaju. Probaj ih pognojiti,ja svoje zalijevam sa Substralom i stalno su pune cvjetova.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |