Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 184185186187188 407> |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sponzorirani linkovi | ||
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pa prodaj kad se razgranaju ja bi sigurno da sam na tvom mjestu ako nis drugo da vratim ulozeni novac. ;-) |
||
Per aspera ad astra.
|
||
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus moji su oba puta sijani u 2 mjesecu pa su debeli.. Samo trebala sam ih prije pincirati... Bas cu ih uslikati kad uspij3m od malaca da.as pa staviti slike
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo bebolinaca... Onaj skroz desni mi je najljepsi sam se odmah tako razgranao.. Sad sam mu samo vrh malo otkinula da ne ode u vis previse... U biti svima sam otkinula malo vrha da.ne rastu u vis nego da im grancice porastu |
||
Per aspera ad astra.
|
||
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I evo onih od prosle godine odrezala sam im tek sad vrhove trebala sam ouno prije ali dobro... Stignu se razgranati ;-) |
||
Per aspera ad astra.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zvjezdana, svi se mi još učimo, ali malo po malo nije vrag da se nešto i ne ćemo naučiti. Ne znam zašto ti prošlogodišnji adeniumi nisu cvjetali ? Barem neki od njih. Svoje bebolinice sam sijao jedan dio krajem ožujka a drugi dio početkom svibnja ove godine, rezultat vidite. Dva od ovih sa slike nisu pincirana. Mislim da nije teško pogoditi koja dva. |
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nakon svakog ciklusa cvjetanja moraju pod nož, inaće ništa od obilne cvatnje
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
dzeni
Pustio korijenje Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebolina,nije ti dzaba naziv cvjetni guru,svaki je odličan
Pinus,@ Zvjezdana,sve pohvale vasim ljepotanima. |
||
sutnja je zlato....
|
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zvjezdana, jako su ti lijepi adeniumi, imaju već dobre trbuščiće. I ja bih svoje trebala pincirati, samo ne znam je li sad pogodno vrijeme s obzirom da idu u mirovanje.
Pinusove se ne usudim ni kometirati! Bebolina, mada nisam nestrpljiva po pitanju cvjetanja i mada mi je kod ovih biljčica najinteresantniji upravo njihov habitus, ovim svojim cvjetovima samo mi daješ dodatni poticaj da ustrajem u uzgoju. |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nema me neko vrijeme i tolko se toga izdogađa da nemrem vjerovati.Svi vaši adeniumi,i veliki i mali su prekrasni i zlata vrijedni
Andina,potpisujem tvoje riječiKad vidimo njihove prekrasne cvjetove samo smo ustrajniji i ustrajniji u njihovom uzgoju. |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
...ljudi dragi, krasni su vam adeniumi, ne znam čije je ljepši...
...draga Andina, pa koliko ih ti imaš...i gdje si ih smjestila? Toliko zvučnih imena Tuxedo, Viva Las Vegas, White King...ja sam one svoje gotovo sve razdijelila cvjetoljupcima...nadam se da će sljedeće godine cvasti... |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Wolfsbane je jednom postavila na ovu temu sliku (nacrtanu šemu) gdje se reže grana. Pogledaj malo njene stare postove. Mislim da su adeniumi ljepši ako se ne vidi da su bili pincirani. |
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Saro, držim palčeve da te razvesele pa da ti procvatu. Mogla bi nam ih malo pokazati.
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zvjezdana...Pinus...Bebolina....divni su vam
Bebolina....kažeš da se poslije svake cvatnje orezuju. Da li orezati i poslije ove koja je sad u tijeku jer vjerojatno iza slijedi faza mirovanja pa čekati proljeće za orezivanje ili ipak nakon cvjetanja odmah da ga orežem?
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ok, onda čekam proljeće, a do tada čitam i učim.
Sara, iskreno - uopće ih ne brojim. Nekoliko mi je uginulo, neke sam podijelila, a ove koji su mi ostali samo mazim i pazim ne vodeći računa o broju. Držim ih, kao što vidiš, na improviziranoj polici na natkrivenom balkonu, a zimu će dio provesti u učionici, a dio kod mojih roditelja koji imaju idealne uvjete za to. Moram si doma ostaviti par bebica da mi ne bude dosadno, inače ću opet doći u napast da ih sijem. Što se tiče imena, mogu ih nazvati i Smoking, Živio Las Vegas, Bijeli kralj..., ali ovako djeluje "zvučnije"! I ja se nadam da će tvoji dogodine cvasti, pa bit će jednogodišnjaci! Sačuvaj si bar jednoga, da ga vidimo kakav je. A uz Bebolinu, Wolfsbane i Pinusa savjeta za uzgoj ima u izobilju. |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nisam im se baš nešto posvetila, dragi Pinus...dvadesetak sjemenki koje sam imala posijala mi je Andina jer nemam uvjeta za sijanje...nakon što su niknuli došli su k meni, a cijelo ljeto provode na punom suncu na zidiću mog balkona...neki su veći, neki manji, još uvijek ih zalijevam svaki dan, ali ih nisam baš previše prihranjivala...Sada mi je ostalo još nekoliko komada, mislim da ću još odnijeti na zadarsko druženje...volim razveseliti forumaše, pa kada sam već dobila sjeme, Andina bila dobra pa ih sijala, da nastavim niz s dobrim djelima... Ne brini, Andina, ostavit ću i sebi kojega... budem ih slikala kada popravim fotić |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
Odgovori | Stranica <1 184185186187188 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |