Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 136> |
Korisnik | |
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
probaj nac stetnika pa odi sutra u poljoljekarnu ili uslikaj pa stavi sliku i ovi malo iskusniji ce ti rec od ceg ti je to
|
|
![]() |
|
Suzizana ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 80 |
i ja kupila još jedan isti, mali, malecki (bio na sniženju u pevecu 24 kn
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
bude bude svaki dan idem u inspekciju i vidim naoko da se pupovi svakim danom povecavaju-do kraja praznika ce valjda procvjetati
|
|
![]() |
|
Suzizana ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 80 |
ah nemam šta slikat, svi mali zeleni listići na dnu biljke su pojedeni do kraja, na vrhu je mucasti skup listića (valjda to tak mora biti) a ostalo je gola suha grančica. čini se da niš od toga ne bu!
![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Nisi krivo skužila, ali ja više nemam 19, nego od danas 22 vrste
![]() ![]() Što se tiče sadnje clematisa, mislim da je uvijek bolje posaditi u vrt nego u teglu, naravno ako ima mogućnosti, jer klematisi imaju dosta duboko korjenje, a nisu podložni smrzavanju.
![]() |
|
![]() |
|
Mladi vrhovi znaju izgledat "klonulo" jer su dosta krhki, ali ako ti i cijeli nadzemni dio klone, ne gubi nadu, garant će potjerat iz korijena. Ja imam jedan klematis Polish Spirit koji je star 6 godina i svake godine ili klone sam od sebe ili se osuši pa ga moram odrezat i onda on opet potjera iz korijena. To se ponavlja od kad je kupljen i svake godine izgleda kao jednogodišnjak. Usprkos tome, svake godine cvate!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Naravno ja nemam mjesta pa sam posadio u teglu-mogu vam rec da mu ne smeta jer tjera stalno nove listice- u jesen ce valjda biti gotovo dvoriste pa tako i gredica i jos moram vidjeti oce li biti mjesta za jos koji clematis jer mi je prioritet hortenzija penjačica
![]() |
|
![]() |
|
oooo onda ima još nade
![]() |
|
![]() |
|
danas sam barem milijon puta trcao s foticem na balkon da uslikam surfiniju al bas se iz inata odlucila da dns nece cvjetati-90% sam siguran da cu sutra ugledati prvi cvijet u novoj kuci
![]() |
|
![]() |
|
imam pužomor zbog kadifa, budem posipala, al mislim da je prekasno. i onaj mali skup mucastih listića na vrhu je klonuo
|
|
![]() |
|
Ja sam skužila da što više "blejiš" u cvijeće da mu sve duže treba da procvate! Ili je to zbog naše silne nestrpljivosti
![]() |
|
![]() |
|
Lijepo otiđi u poljoapoteku i kupi pužomor - to su ti granule koje posipaš po zemlji....vjerojatno ti klematise jedu puževi golaći koji se hrane "noću". Nemoj odustat od klematisa - oporavit će se on, samo mu daj vremena!
![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Ma htjela sam napisati i problem koji sam primijetila na ovom klematisu ali mi je slika pobjegla.Dakle,kao što ćete vidjeti na listovima se pojavila kao "hrđa".Što bi to moglo biti?Pomanjkanje željeza?Inače sam biljku prihranila proljetos ali šta sada?
|
|
![]() |
|
tata je uzeo malj i zabio (nebi se cudio pa sam je kucu izgradio s didom) Moram jednom uslikat dida u akciji- je da je presao 60 al je jak ko bik. Uzidao je nama jedan kat, a mom ujaku (svome sinu) cijelu kucu. Njemu nije potreban nikakav pistolj koliko je izvjezban-a i naucio je mog tatu dosta koji ionako radi struju i grijanje tako da mu alat nije stran pojam.
|
|
![]() |
|
HELP! |
|
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
ja danas kupila jos jedan!!heheh!vec treci u zadnjih tjedan-dva
![]() ovaj je Montana..naraste 4 metra..bijeli..vec sam ga zasadila..da se pentra po stupu ispod balkona pa prema ogradi od balkona..jedva cekam.. |
|
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
heheheh..magister,koju ti muku mucis
![]() flavia,zar stvarno imas 19 vrsta clematisa il sam ja krivo skuzila?wow! ja sam kupila Arabellu i posadila u vrt iako sam mislila u teglu..a onda sam se opet nekak nasla u mbm-u i kupila jos jedan-nelly moser ![]() hehhhe..ta ovisnost o klematisima je stvarno ozbiljna.. |
|
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|
![]() |
|
listici su mucasti dok se ne otvore-to je normalno da su takvi a probaj s puzomorom pa ak se biljka oporavi super a ak ne
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |