Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ciklame - Cyclamen
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ciklame - Cyclamen

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 37>
Korisnik
Poruka
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 11:23
Znam,čudno da sam ja rekla tako nešto smile96Bez brige, sve ja to razumijem samo imam neke želje, kao što to čini Voki sa amarilisima i gloriosama. Sad jedino ne znam dali on to radi zbog sebe ili radi neko istraživanje na tome.
smile79
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 18:13
Voki je pravi cvjetoljubac,a i stuka mu je ,pa malo istraživačke znatiželje i to je to,ali ja sam preživčana za to ,ja volim cvjeće i čim prije volim vidit da cvjeta,ne zamaram se sa sijanjem onih biljaka koje iziskuju puno vremena i trebaju posebne uvjete koje im ja ne mogu pružiti.,jer to onda postaje prava gnjavaža,a ne uživanje u lijepoti koju cvjeće pruža.smile79
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 18:43
Slažem se s Tvojim mišljenjem,pogotovo ako Ti to postaje gnjavaža.Ne znam kolko Voki želje ima i ne mogu pričat o nekome koga ne poznam,ako shvaćaš na kaj mislim al mislim da bi se mogla poistovjetitis njime. Cvjeće je i moja struka a kako je dmirce reko jako sam strpljiva i kad nešto želim ne odustajem dok se sama ne uvjerim da je nešto pogrešno.Ja više uživam u tome kad vidim da nešto raste i razvija se nego što mi je zapravo bitno dal će cvjetat ove godne ili sljedeće.Nemoj me krivo shvatit, volim ja i kad cvate,na kraju krajeva zbog toga mi svi i kupujemo cvijeće ali uživala bih kada bi sama uzgojila biljku iz sjemena.Zato se divim Vokiju i mislim da bih isto činila ko i on da imam dosta mjesta za toliko biljaka.On mi je zaista uzor što se toga tiče i kad bih uspijela sa uzgojem ljiljana i amarilisa iz sjemena bila bih najsretnija na svijetu....smile78
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 19:05
Tea svi smo mi različiti,slažem se ja sam nekad voljela da gledam kako biljka raste iz sjemena do cvatnje ,ali i ove zime sam posijala oko 20 vrsta svega još u veljači u tegle i dobro se izmrcvarila sa nadgledanjem i udovoljavala im svakako,a sve je otišlo u vjetar jer za biljke iz sjemena do biljke treba imati uvjete ,a ja to nemam inače to je lijepa zabava ko ima prostora i vremena.smile73
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 19:19
Da,slažem se.Mislim da vrijedi probati kao Voki.Znam da ljiljane nije lako uzgojiti iz sjemena,a najčešće i ne uspije pogotovo ne početnicima.Znam samo da trebam odnekud početi i probati,inače bum cijeli život nesretna da nisam ni probala i što bi bilo kad bi bilo.Osim toga ja vjerujem da ću uspijeti,ako ne sada onda kasnije zato jer vjerujem i želim to odkad znam za sebe.Možda će mi trebati više vremena,možda manje,znam samo da trebam počet...smile82
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 23:28
Ma rekao sam ja da neču puštati sjeme kod klivije,a možda i kod ciklame sad se nesječam.Uglavnom moje krupnocvjetajuće ciklame stalno su krupne bez obzira ima li ili ne sjeme.A ove male minijaturne su valjda te koje mik sad imamo Silvestra.Ja sam također kupio njih u Konzumu po kunu i sad su mi zahvalne što se i vidi iz priloženog.Pa neka i bude sjeme,a one nadam se da će i dalje biti takve jedino,ako se sad neiscrpe.Mislim da nema veze ima li ili ne sjeme jer ova sorta je minijaturna i nije kao one krupne ciklame na kakve smo mi navikli.Nadam se da sam malčice u pravu.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 01:05
Dmirce moje su dvije krupnog cvjeta,a dvije sitnijeg jer su takve vrste,ali kakve god da jesu meni su lijepe dok god su jedre,zdrave i dok lijepo cvjetaju.smile213
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 07:36
Istina,volimo ih kakve jesu Thumbs%20Up
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 08:50
Huraaaa,za ciklame.smile141smile160
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 16:52
Huraaaa i ja kažem.Moje krupne ciklame za razliku od sitnijih sad odmarju,a ove male kao i tvoje Silvestra cvjetaju stalno evo jedna je još procvjetala crvena kao ova na slici,a ova druga još nije.Mislim da bjelu nemam od tih sitnih kao što kažeš da je tvoja.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 18:19
Ja sam jučer  presadila moje tri...čitajući vas mislim da sam napravila dobro. E sad ćemo vidjeti!Wink
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 19:18
Držimo fige baka Thumbs%20Up Thumbs%20Up Thumbs%20Up
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 21:19
Baka u svakom slučaju neče im ništa škoditi.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 22:53
Bako,samo ne sa njima na sunce ,pogotovo sad kad ste ih presadili i sve će biti ok.
Dmirce dvije su mi ciklame crvene sa krupnijim cvjetom,jedna je roza i jedna bjela,a jedna ljubičasta ima sitniji cvjet.smile208
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 23:02
Moram podhitno nabaviti jednu inače ispadam iz igre smile96
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2011 u 21:52
Silvestra ti ih imaš kao i ja samo moje krupnijeg cvjeta više necvjetaju ostale su ove minijaturne.Tea moraš pod hitno da imamo s kim djeliti savjete,a naravno i drugi nek se uključe koji vele ove cvječke.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2011 u 22:01
Sad ću ja u neki vrtni centar skoro pa ću provjerit di ih ima,pa makar na prodaji na malo kad im još nije sezona...bez brige,budem ja brzo nabavila jednu smile186
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2011 u 00:01
Kod nas je bilo u prodaji do prije par dana,a sad ih više nema.Možda budeš imala sreče pa nađeš neku,a ako ne sad će brzo njihova sezona nebrini.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2011 u 08:20
Veliki vrtni centri bi možda trebali imati...ako ne budem se još malo strpila...smile60
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2011 u 00:26
Tu i tamo znam u većim centrima naić i u ovo doba godine na ciklame.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.