Limun |
Odgovori | Stranica <1 1718192021 35> |
Korisnik | ||
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ma zezamo se
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam se isto čudila kad sam ih vidjela tako velike. Ne znam koja je to sorta ali na tom stablu svi su tako veliki. Nisu baš praktični jer su preteški pa ih grane teško drže još ako su mlada stabalca kao kod mojih južnih susjeda odakle sam ih dobila. Sada još nemaju puno soka, moraju malo stajati pa će onda biti puni soka.
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
Terezija
Već proklijao Pridružen: 14 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bilo bi ti bolje da limun posadiš u mješavinu od jedne trećine crvenice, jedne trećine humusa i jedne trećine pjeskovite zemlje. |
||
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dobro, dok bum drugi put išla dolje ukrasti ću vam tačke zemlje
|
||
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Milica 7 limun ti je predivan, jel vec stariji ili mladi primjerak?
|
||
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ove plodove limuna sam dobila a stabalca su mlada ovo im je sada drugi urod.
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
UPOMOĆ! Na limunu su mi se pojavile sitne,sitne crne (valjda)uši.Šta da radim?
|
||
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
netko!
|
||
Maggie
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nakon koliko vremena ste dobili prve plodove?
|
||
maris40
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nisam imala plodove,dobila sam ga u 3 mj.,u tegli je spremljen na toplo u verandi.Kupljen je u rasadniku,cjepljen,dok je bio vani sve ok,sad su se pojavile sitne točkice crne i jedan list mi je danas otpao.Inače nadala sam se plodovima iduče godine,jer se lijepo razgranao.
|
||
Maggie
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nisam pitala nikog određenog, neko sve vas koji ih imate.
|
||
Terezija
Već proklijao Pridružen: 14 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lisne uši se javljaju na naličju lista, hrane se listom tako da se list zavije. Usput izlučuju slatkastu tekućinu ( mednu rosu ) koja privlači mrave i gljivu ćađavicu. Nastaju kada se biljka nalazi u nedovoljno prozračenim uvjetima. Postoje organski- prirodni insekticidi kojima se može poprskati. Jedno od takvih je Piretrin na bazi buhača a ima ih još. Bilo bi dobro da slikaš, ukoliko simptomi nisu ovakvi kao što sam ih ja opisala. |
||
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moj limun izgubio kalendar, sada cvijeta .
|
||
maris40
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Terezija ,od srca ti hvala na info.ali ja sam u međuvremenu nabavila,zove se-mineralno svijetlo ulje(dijagnoza postavljena na temelju lista koji sam odnjela).Hvala ti još jednom od |
||
medy
Pustio korijenje Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pozdrav drage moje i ja sam stavila par sjemenčica limuna u zemlju pa na sreću. Nadam se da će niknuti
|
||
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zar se limun ne cijepi?
|
||
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
cijepi tako bar piše u ovoj temi
|
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Svakako da će niknuti! I ja sam ga znala sijati,svaki bi niknuo,ali ipak bolje napreduje ako se posije dok je lijepo i toplo vrijeme kad može stajati vani. |
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Načekat ćete se dok vam taj limun da plod (barem 5-6 god. ) a osim toga će biti puno osjetljiviji na led i podložniji bolestima.
Limun mora biti cijepljen ( obično na Poncirus trifoliatu ). |
||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
||
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja susjeda je tako stavila sjemenke limuna u teglu i nikle su ,jedan je sada ogroman i daje plodove,drži ga u spratu gdje je veoma hladno nema baš puno ni svjetla a on raste i rađa uprkos lošim uvjetima.Desi se zimi da mu opadnu listovi a u proljeće potjeraju novi.
|
||
Odgovori | Stranica <1 1718192021 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |