nakit od tekućeg stakla |
Odgovori | Stranica <123> |
Korisnik | |
Lilly Vanilly5
Nedavno posijan Pridružen: 08 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 42 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oduševljena sam tvojim radovima. Što kada uliješ smjesu u kalup? Pečeš u običnoj pečnici ili?? Kako finiširaš? Ako ti nije problem napravi nam mali tutorijal.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
slatkica
Novo sjeme Pridružen: 22 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve je jednostavno...PREDIVNO.Ne mogu se nadiviti.
I ja se bavim izradom nakita pa se nadam da ćemo razmjenjivati iskustva |
|
gaja
Novo sjeme Pridružen: 10 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 26 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje, oduvijek me oduševljavala tehnika fuzije stakla ali nikako da se dokopam peći...strašno je skupa...pa sam tražila neki materijal koji bi mi omogućio da u potpunosti izrazim svoju kreativnost. Za tekuće staklo ili kako je još zovu - kristalna smola, ne treba peć...tekućina se stvrdnjava na zraku. Postoje tri faze izrade:
PRVO - zalijevanje kalupa do 1/3 kao podloga
DRUGO - glavna faza zalijevanje do 2/3 kalupa uz dodavanje detalja ( e, tu dolazi Vaša mašta do izražaja; ja koristim sve što mi dođe pod ruku - školjkice, biljčice, perlice, boje ...)
TREĆE - faza finiširanja tj. završna faza koja se zove Dooming - tom fazom se postiže dubina i 3D efekat svega što ste stavili u drugoj fazi.
No tu priči nije kraj...zatim dolazi dan kada se medaljončići vade iz kalupa, bruse, poliraju....
Zaboravila sam napomenuti da je moja dušica od supruga bio tako dobar pa mi je napravio mašinu za izradu kalupa a modele za kalupe uglavnom izrađujem sama od polimerne gline, obične gline i još koječega.
Ponekad u komadu napravim i do 20 komada pa kada ih sve izvadim iz kalupa i dotjeram stvarno se ne mogu odlučiti koji mi se najviše sviđa...ali zato imam Vas...zar ne?
velika pusa svima
|
|
leonarda
Odrastao grm Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i prekrasno....
|
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
gaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala
|
|
gaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala čarapce, na lijepim željama...i ja se nadam da će se svidjeti drugima...
|
|
gaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo nešto najnovije...
|
|
Primavera
Odrastao grm Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i novi radovi prekrasni, naročito ovaj zadnji, pretpostavljam da je to broš ili prsten u nastajanju...zgodnog je oblika a sa svim dodacima djeluje pomalo čarobnjački... bravo Gaja
|
|
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
|
|
gaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Primavera ....da, imaš pravo...prsten je...
|
|
radilica
Novo sjeme Pridružen: 03 Kolovoz 2010 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Veoma,veoma atraktivno
|
|
KIKA '56
Mladi grm Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 843 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
-zanimljivo i predivno
|
|
gaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala curke
|
|
gaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo opet nešto malo od mene...
Replika venecijanskog ogledala iz 17. st. U potpunosti ručni rad, izrađeno od tekućeg stakla, ručno gravirano. Dimenzije ogledala 15 x 15 cm. Veličina okvira 34 x 32 cm. Bogato ukrašeno. |
|
Čarapice
Upravo klijam Pridružen: 20 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 135 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gaja za ovu tehniku prvi puta čujem, ali sam ostala bez teksta od ljepote tvojih radova!!!
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
......pridruzujem se pohvalama...jako lijepi i neobicni privjesci....i sama radim nakit ali nisam jos usla u ove nove materijale i tehnike.....
|
|
gaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala čarapice ...tehnika je relativno nova...vani je više zastupljena zbog dostupnosti materijala....stvarno se daju lijepe stvari izraditi a vrlo dobro se kombinira i sa ostalim materijalima...meni je bila ideja ''zarobiti'' neki komadić čipke ( naravno ručnog rada) u neki podložak za čaše npr., ali nisam našla nikoga tko bi mi htio izraditi čipku...pa eto ideje.
|
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno. Ovo još nikada nisam vidjela.
Na kakvu čipku misliš (kačkano)?
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gaja, tvoja prezentacija ovog materijala rodila je u nama neke zanimljive ideje...hm, hm.
Radovi su ti super, samo nastavi tako. |
|
gaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neka je....stvarno su ideje i mogućnosti ogromne... Hvala na komplimentima i velika svima!!!
|
|
Odgovori | Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |