Adam - alocasia odora |
Odgovori | Stranica <1234 26> |
Korisnik | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja nemam adama, ali čula sam da on "voli plakati"! Tako mi rekla šogorica, njoj se to isto događalo i predivno raste i dalje!
Možda netko iskusniji ti to stručnije objasni!!! |
|
Sponzorirani linkovi | |
Naca
Upravo klijam Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
adam plakanjem izbacuje visak vode ine smeta mu da super napreduje a naj vise se desava kad je u ztvorenoj prostoriji
|
|
damirG
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ZAHVALJUJEM NA ODGOVORU.POZDRAV
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
procvjetao mi adam
moram ga uslikati pa cu staviti sliku |
|
TILjO
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super, Natalija!
Ja sam dobio maleni pelcerić... Sada čekati da naraste veeeeliki... Hehe... |
|
Teehee(R)
Nedavno posijan Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super je! Moji su ogromni (170+cm, po 4-5 listova), ali nisu jos cvjetali..mozda su premladi - dobio sam ih tek prosle godine. Inace, dobio sam ga u meni do onda nevidjenom nacinu presadjivanja: neko veliko i staro stablo adama je izrezano na tri ili cetiri komada, a komadi su zatvoreni u staklenku od krastavaca sa vodom unutra (negdje do 1/3 staklenke je bilo vode). To deblo je pustilo korijenje i dvije male stabiljke. Prezimili su u nekoj vrsti staklenika - zimskog vrta, gdje prezimljavaju i kaktusi, i preko zime nije zaliven niti jednom. Mislim da temperatura ponekad i ode do nule, jer se par kaktusa smrzlo. Jel to normalni nacin presadjivanja kod njih? Kako se oni inace pelcaju? (zicaju me, a ja ih ne znam razmnoziti ) |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
sabaheta
Nedavno posijan Pridružen: 02 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jaoooooo prelijepi su vam adami ja sam imala dva dobila ih na poklon iz šida i pošto su bili ogromni stavila sam ih u odvojene saksije preko zime su mi izgubili listove pa sam ih u proljeće smjestila u jednu saksiju iz tih su sad počeli listovi mislim iz oba korijena ali nikad više od tri liske na jednom stablu čim porastu tri jedna počne da žuti i tako da nikad nisu bujni pa ako znate poentu toga javite mi divni su mi ovi vaši sa puno listova
|
|
ensar
|
|
Monk
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uh...ala ti pishesh duuuuugachke rechenice
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
Štefica
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sabaheta,poslušaj moj savjet i stavi ih van u hlad još bolje ako je oblačno vrijeme.možda im se listovi malo saviju ali ubrzo će se priviknuti i počet če tjerati sve više i više listova.neče im naškodit i malo ako budu na suncu,ali dok se priviknu na vanjski zrak. inače,vole dosta vode.
|
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MOJ JE JOŠ MALI PELCERIĆ, TEK TREĆI LIST MU JE IZAŠAO, SUPER SE DRŽI, A KAD VIDIM VAŠE KAPITALCE, JOŠ MI JE DRAŽI....JA BI DA I MOJ BUDE TAKVI
|
|
Monk
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na lepim rechima , trudimo se...
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dolazi jesen, kada Adama otprilike treba unijeti u kuću na kontinentu?
Koliko stupnjeva, koliko svjetla i koliko često zalijevati?
|
|
Štefica
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Adama treba unjeti u kuću svakako prije mraza. Ja ih unosim početkom 10.mj.Preko zime su mi u sobi ili u hodniku na normalnoj sobnoj temperaturi po mogučnosti uz prozor ali im neče naškoditi i malo manje svjetlosti.Obično im poslije premještanja počnu žutjeti stariji listovi ali neka te to ne brine jer i preko zime oni tjeraju nove listove.Puno sreće tebi i tvojim adamima da lijepo odzimuju zimu .
|
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Štefice!
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj adam je tako velik da ga ne mogu unosit u kuću.Ostane na terasi (na moru sam ), izgubi listove ali me to ne brine jer iz podanka u proljeće ponovo potjeraju novi.
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moj je ove godine divlji. Trenutno ima 8 listova i dva su abnormalno ogromna. Neznam kak bum ga opće stavila u kuću! Znam samo da ga svekrva ne prima u svoj wellnes centar više, jer je rekla da će on nju istjerati iz stana koliki je!
|
|
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam adama ali moj ima bijeli cvijet preko ljeta. Ovo ljeto je imao dva cvijeta jedan do drugoga. Nakon toga su listovi bili upola manji.
Držim ga na prozoru cijelo vrijeme i ima sunca od 12 sati do nekih 18h. i ne zaljevam ga često. Treba li ga češće zaliti i treba li kompostnu zemlju i koliko često? |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja moga zaljevam često, ali ovaj puta sa manje vode.
On brzo pokaže kada mu je previše vode: Pusti na vrh lista suzu.
Meni raste u najobičnijoj vrtnoj zemlji i samo ga prihranim jednom mjesečno.
I kao takav dobro ide.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
EVO DA SE I JA POHVALIM,DANAS SAM JU KUPILA,NISAM MOGLA ODOLJETI.
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ZBUNJENA SAM.DALI SU ADAM I ALOKAZIJA JEDNO??MENI BAŠ I NISU SLIČNI!!
|
|
Odgovori | Stranica <1234 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |