Aloa Vera |
Odgovori | Stranica <1234 46> |
Korisnik | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako to radi sestra koju smo vidjeli onda su ljekovite(barem ja nisam nuspojave vidjela)
|
|
Sponzorirani linkovi | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uzela si mi riječ iz... E, sad još da stvarno saznamo istinu čije su sestrine ili tvoje??? Učinak na seki je , tako da... za uzgajivača i majstora za kremice!!! Ažurirao andrea01 - 17 Prosinac 2007 u 23:02 |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima i nekakav napitak ljekoviti s medom ako se nevaram....
probat ću doći do recepta.... |
|
mismali
Novo sjeme Pridružen: 22 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure sad sam se i ja (sestra) uplašila da ove moje nisu ljekovite .... kako znati točno kada ima toliko vrsta a samo par je pravih???? Nuspojava zasada nije bilo no tko zna možda je inkubacija duža pa pozelenim za koju godinu.... šmrc!!!
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Postoje 4 vrste ljekovitih aloa. To su Barbadensis, Arborescens, Chinensis i Ferox. Progooglajte da bi vidjeli kako izgledaju. Ja imam Arborescens i malu sadnicu Barbadensisa. Što se tiće Feroxa i Chinensis aloa, njih ne raspoznajem jer ih nikad nisam vidjela uživo.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo par slika s neta od spomenutih vrsti:
Barbadensis Miller (Aloe Vera)
ALOE arborescens
Aloe Chinensis
Aloe ferox!
|
|
Geko
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih imam previše. Drage su mi ali ih imam previše. Tako se brzo razmnoževaju da ih više nisam mogao stavit gdje doma nego sam ih uvalio frendu. On ima kuću. Imam SAMO oko 200 komada Aloe nobilis (kakvu vi svi imate po slikama) i oko 100 komada Aloe vere. Kućni korov.
Sisterka je prije nekih 7 godina dobila po jednu od te dvije vrste a donas ih imam oko 300 komada.
|
|
mismali
Novo sjeme Pridružen: 22 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E Geko da imaš ove ljekovite sad bi ih se lako riješio!!!!!
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ima. Barbadensis je najljekovitija, a Geko tvrdi da ih ima 100.
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Geko imaš koju Barbadensis viška za prodaju??
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo su moje mezimice
imam i jos jednu vrstu, ali dosta je manja od ove dvije mislim da je ona treca na stavljenim slikama |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bas maloprije je moje dijete otkinulo komadic ove prve da namaze ugriz komarca i odusevljena je efektom na kozi
|
|
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovu biljku si i ja moram nabaviti!!!
|
|
Geko
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Geko, nisu sve Aloe ljekovite. Od oko 250 vrsta, samo su 4 ljekovite. Aloa na 1. tvojoj slici nije ljekovita. Na 2. slici bi trebala biti najljekovitija Aloa, Aloa barbadensis, svima poznata kao Aloa vera.
|
|
Geko
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam frendicu koja je na Farmaceutskom fakultetu i radi diplomski na 15 vrsta aloja. Sve su ljekovite ali su različito bogate ljekovitim tvarima.
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja sam cijelo vrijeme bila uvjerena da su sve Aloe vere ljekoviti!!!
Kad sada ustanovim da moja nije jedna od njih!!!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali je i ovo aloe vera ili neka vrsta, povrsta.
Sada mi je zajedno s nekim kaktusima stalno vani u dvorištu, dali da je možda presadim samu, jer ne napreduje baš.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Geko
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To ti je aloja. I to Aloe variegata ili tigrasta aloa.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti Geko, sad si me zaintrigirao, pa ću im posvetit malo više pažnje.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | Stranica <1234 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |