Suncokret – lat. Helianthus annuus |
Odgovori | Stranica <1234 9> |
Korisnik | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad kad smo već kod suncokreta, evo nešto zanimljivog o njima:
-1 cvijet suncokreta je zapravu skup stotina manjih cvijetova (svaka sjemenka - 1 cvijet) - suncokret se preporuča saditi uz vlažne zidove kuće (ako imate taj problem) - korjenje izvlači vlagu iz zidova - jedna šaka suncokreta na dan jača potenciju (bar su tak vjerovali indijanci) - pepeo biljke suncokreta sadrži puno kalija i kao takav idealan kao gnojivo za vrt uglavnom, prekrasna biljka... |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam isto suncokret posadila ko i SilveK,a kasnije,narednih godina,sam niče.Sad bi onaj crveni no nigdje ga nemaali sam našla žuti niski.E sad dal da čekam još malo i van ga samo posijem ili ipak u čašice pa da ga presađujem van!!!?
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shasha ja svoje obicno sadim vani u 4 mj
i svake ih godine sadim posto mi ptice pojedu sve |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tako sam i ja mislila,lupiti ih van pa šta bude
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Suncokret je pravi izazov, ima moja susjeda kraj vikendice, pa baš bi i ja mogla to ionako paše uz kukuruz koji se gore sadi.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Suncokret? Super ideja. Mislim da će se naći mjesta za tog ljepotana i u mom cvjetnjaku.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Toni suncokreti su superm uostalom kao i sve što nam pokažeš, ali uvijek kad vidim da piše Toni očekujem tako nešto prekrasno, a to uvijek i dobijem.
|
|
RIJEKA
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam piknula nekoliko suncokreta u svoj vrt, nadam se da neće izrasti baš toliki
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovisi kakve si sjemenke, tj.koju vrstu nabavila. One konzumne sjemenke - velika vjerojatnost da budu divovski - moji su bili do 5 metara. Ali postoji sjeme ukrasnog - oni su do 1,5 metara, a ja sam ove godine kupila i sjeme minijaturnog suncokreta, baš me zanima kakvi će biti.
Ovo je jedan od gorostasa koji je niknuo kraj moje kuće, visinom je došao do ruba krova, a sam cvijet je bio ogroman kad je procvao, a ispred njega su 2 ukrasna (s tim da tlo na kojem ja stojim ispod njega (za mjeru mojih 1,65 m) je ispod razine kuće, tj padina). Na jesen nisam mogla iščupati korijen iz zemlje jer je bio ogroman, nego jedino posijeći sjekirom... |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uvijek me nanovo fascinira što priroda napravi u samo nekoliko mjeseci, oni ne vjeruju u čuda. Za mene je to čudo, staviš sjemenku u zemlju i za nekoliko mjeseci imaš takvu gradosiju.
|
|
RIJEKA
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
posadim si 5-6 takvih suncokreta i nemam problema sa hladovinom...hihihi
zezam....posijat ću ukrasne :) |
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da vidiš nije loša ideja to sa hladovinom.
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam posijala nekoliko sjemenki i počele su klijati nekako mi se čini da će on biti veeeliki ukras mome vrtu
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kontesaa, naravno da hoće, prekrasni su inače i da dobro došla
|
|
RIJEKA
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kod mene je nikao i polako raste...problem je sto svuda nice pa ga moram premjestati, ali volim ga...a rado bi nabavila 'pacino', raste samo do 30 cm,ili 'valentine'80 cm...ima li netko od vas ove nize vrste?
|
|
ines
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam posijala sjeme ukrasnih. jel zna netko koliko oni otprilike narastu? Da se ne iznenadim
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gioiaa ja sam ove godine dobila niže vrste,ujedno i za Iris, pa ne znam koliko su visoki.Valjda nisu kad piše niski,no ne znam koliko su niski.
|
|
xenia64
Mladi grm Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A meni se isto više sviđa ovo sa hladom. Ionako muku mučim sa ogradom do susjeda kojem je šljivik zarastao u korov. Lijepo zasadim ova čudesa i ne vidi se više drač.
|
|
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok svima,
dakle ja sam pocujte pocujte P R V I dakle ako niste shvatili, zaista po prvi put posijala cvijece i to meni dragi suncokret. A sada na dalje UPOMOC, kamo staviti vaz na sunce ili hlad, nutra vani ako-kada je kisa (cccc ako) moram li ga ko malu bebu nutra vani, koliko i kada zaljevati...........i tako dalje i tako blize, napisite mi SVE cagot mi rabi, a najvaznije kada ce narasti na
2 m kako pise na vrecici
Danas je to tako izlgedalo
Hvala
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
suncokret sijem direktno u vrt
ne znam kako će mu biti u toj posudi...bojim se da će mu biti tjesno na tvom mjestu...ja bi to lijepo istresla u vrt :) na gredicu na sunčano mjesto zalivaj pomalo dok ne proklija a onda ćeš viditi po lišću kad mu treba vode - ako se imalo omusi-žedan je :) |
|
Odgovori | Stranica <1234 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |