Bugičine slatko - slane stranice |
Odgovori | Stranica <1234 14> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...jojjj, kak nisam vidjele već ovu temu...bravo bugica, svestrana si zbilja, ovo ću stalno pratiti...za početak odmah imam i prijedlog u svrhu degustacije, jer, molim lijepo, treba se i probati, a ne samo gledati slikice, kaj ne, haha...lijepo na prvu sljedeću zagrebačku kavicu, donijeti uzorke pa da vidimo jel fino ili nije, hahaha...naravno šalim se, znam da je fino
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Retriver Sara, jako me veseli tvoja posjeta i ovoj mojoj temi i tako lijepe riječi koje si mi uputila. Moram reći da ti je prijedlog jako dobar - kada dođem na zagrebačku kavicu, kolačići neće izostati... iako je to bila šala, rado ću ih donijeti.
Tako da, draga moja, navrati ti meni opet, bit će tu, nadam se redovito koliko god ću stići, novih kolačića i inih slanih delicija.
|
|
@kaktus
Trajnica Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti, @kaktus! Da si mi barem bliže...
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...za blagdan nije bilo nikakvih slastica?
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bilo je, bilo... ali glavni od prenašanja slika s fotića na kompjuter je u školi...
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@kaktus
Trajnica Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fantastično izgleda ,e da sam ti bliže pa da probamo. ....
|
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
Golden Leo
Upravo klijam Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Juju ovdje ću često boraviti! A već sutra bih onaj kruh mogla napraviti :))) Imam i ja jedan hobi, otvorit ću temu pa ti pokažem :)
|
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne,ne,ovdje ne smijem dolaziti!
Od pogleda kile idu gore. |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"poderane gače"...bravo!
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugica ajde pliz napiši što točno staviš u poderane gaće jer tih recepata ima puno a ja bi baš od nekog provjereno. Jako ih volim i znam da su za napravit ono što se kaže "prosto ko pasulj".
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@kaktus... sigurno će biti koji put ovuda u prolazu, a ja te pozivam da svratiš... bilo bi mi drago!
Golden Leo, drago mi je da ti se ova tema sviđa i da ćeš mi često navratiti. Tvoja nova tema je za deset - bila sam ti danas u posjeti! vijolice, dobro mi došla! Retriver Sara, a ja mislila bit fina, kao ono "poderanke"... ... baš mi je drago da nisam usamljena u korištenju ovog naziva... već sam mislila da ih samo ja tak zovem.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, lagano se rade. Međutim, meni je teško dati recept iz jednog razloga - u stvari, radim ih kad pečem kruh. Zamijesim tijesto za kruh, pa odvojim dio i od toga napravim poderane gaće. Mislim da ću morati slijedeći put raditi samo njih i mjeriti količinu vode, tako da ti ne ostanem dužna. |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Domaći kruh - recept
1,8kg - 2 kg glatkog brašna soli po želji, ja stavim dvije ravne jušne žlice dva svježa kvasca 1 kiselo vrhnje - 200 gr 1 jogurt - 180 gr oko 1 l mlake vode U veću šalicu izmrviti dva svježa kvasca, dodati 1 žlicu šećera, dvije vrhom pune žlice brašna i 1 dl toplog mlijeka. Dobro promiješati i staviti na toplo, pričekati da se digne. Lako i brzo "iskipi" iz šalice pa treba paziti. Jednu litru vode staviti da se zagrije do topline ugodne za ruku. Ne smije biti vruća jer će uništiti kvasac, pa se kruh neće dići niti biti mekan. U međuvremenu, brašno staviti u veliku posudu, dodati sol i dobro izmješati. Toj smjesi dodati uzašli kvasac, vrhnje i jogurt sobne temperature, te mlaku vodu. Dobro izmješati kuhačom. Dalje mijesiti nauljenim rukama, sve dok se ne dobije kompaktno tijesto. Napominjem, ovo tijesto mora biti mekše i ljepljivije od tijesta kojim inače radimo kruh. Ako je ipak premekano, dodajte brašna i dobro izmjesite. Kruh stavite u protvanj na papir za pečenje i ostavite da se diže pola sata. Prije pečenja, zarežite ga po vrhu oštrim nožem i premažite vodom. Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na jakoj temperaturi 10 minuta, zatim temperaturu smanjite i pecite još 20-30 minuta. Je li pečen, provjerite tako da ga upiknete štapićem za ražnjiće, ako štapić izvučete i bude suh - kruh je pečen. Još vrućeg umotajte u platnenu krpu ili stavite u platnenu vrećicu i pustite da se ohladi. Time omekšavamo koricu.
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti puno na receptu, e sad ću mjenjati i recept za kruh, inače nisam stavljala ni vrhnje ni jogurt....ali ča bi slovenci rekli "kaj je buljše je buljše" pa tako i ovo mora biti jako dobro.....
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema na čemu. Kiselo vrhnje i jogurt služe da kruh bude mekši, rahliji i sočniji, te dulje svjež. Stavila sam napomenu da to nije klasično tijesto za kruh, tako da kad ga izmjesimo, ono mora ostati ljepljivo - tad u protvanju ne izgleda prelijepo, ali kad se ispeče - za prste popapati... Nadam se da će ti se svidjeti.
|
|
Karli
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ej vrijedna ženo, ovo ti je super, recepti izgledaju odlično i kao što je već netko rekao od samog gledanja se debljam. Bravo. Samo daj dalje. Rado ću navračati volim spremati kolače. Samo to se radi sve manje, kile se lijepe. Kad se napravi onda se i pojede.
|
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
Odgovori | Stranica <1234 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |