Dalija, Georgina - Dahlia |
Odgovori | Stranica <1234 24> |
Korisnik | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve vrste dalije se mogu razmnožiti sjemenom, siju se na proljeće i već cvatu iste godine. A gomolj im je jestivi, čak si ih u Europi dugo uzgajali samo za jelo dok ih nisu počeli uzgajati kao ukrasno cvijeće...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Seflera, samo jako oprezno sa vodom. Cak bih ti savetovala da ih uopste ne zalivas dok ne krenu. Ja sam samo malo, nakon sto sam ih u saksiju posadila, dodala vode uz samu ivicu saksije, tek toliko da je vlazno, da razvije koren i vise uopste nisam.
|
|
Aglaja
|
|
Sunburst
Nedavno posijan Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja posadila niske dalije: crvenu, narančastu i žutu. U posudu, pa ih držim u verandi. Tamo im je ko u stakleniku.
Sad samo čekam da niknu!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas namjeravam posaditi dalije
-kaktus dalia - my love
-dekorativ dalia - arabian night
Inače sam posijala neku mješavinu, ali to nisu tako bogate, već neke tanke, ali sve su izišle, pa ćemo vidjeti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
savana
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 47 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da sam vec negdje uočila da je bilo govora o daliama, al ne mogu pronaći...pa ovako...sjeme je proklijalo i dalijice virkaju van. do sada sam prskala zemlju raspršivačem i sad me zanima hoće li smetat da se prska po mladicama????
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam prije par godina sijala dalije direktno u vrt i nije bilo problema
pretpostavljam da si ih ti posijala u zatvorenom i stvarno ne znam da li je tu drugaciji tretman |
|
savana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na usmjeravanju!da u zatvorenom su, i evo nema 6 dana vec su vani. a nista, cu vidit kako ce to dalje...
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram i ja pogledat moje lukovice dalije da li su krenile.
|
|
savana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja se nadam da jesu...meni je ovo prvi put da sam išta od cvijeća sijala...
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav! Ako imaš mjesta i negdje vani na otvorenom, kad zatopli svakako bi ti preporučila da ih osim u teglu posadiš na otvoreno. Iz mog iskustva s daliama - sadim ih i u tegle i na otvoreno - na otvorenom su veće, ljepše i obilnije cvjetaju.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove godine sam ja sijala dalije, ali sam stavila i nekoliko gomolja direktno u vrt. Po meni ove što smo sijale neće biti tako bogate, jer moje na vrećici su jednostruke. Ja sam ih posijala najprije u skupno klijalište, onda po jednu u čašu od jogurta, negdje po dvije i lijepo napreduju. Za u vrt su mi bile nekako prenježne, pa ću s tim sačekati dok malo ojačaju.
|
|
RIJEKA
|
savana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, kolike su ti bile kada si ih išla stavljat u čašice, ja sam ih mislila pustiti sve skupa pa onda raspodjeliti po teglicama i s njima na balkon. dal ih je potrebno razdvajati?
|
|
savana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I po koliko da ih pikiram u teglice da mi dođe lijepi grmić; da budu bujneeee, bujneeee...(Nadam se da hoće)
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaxcu ovako kako je napisano: pitar pa u vrt a prvi put cujem za to.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ovako su izgledale u skupnoj posudici promjera 10 cm. Kad sam ih presadila po jednu imale su dva listića i bile visoke jedva 2 cm. Malo je pipljavo, ali vjerujem da će se isplatiit. Silve, ako mi budu kao ova tvoja (neopisivo lijepa) bitu ću presretna. Savana evo slikice u skupini. |
|
RIJEKA
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ove godine sam kupila prvu daliju......posadila sam ju u posudu i posudu zabila među ruže u vrtu
nadam se da će narasti :)
divne su mi
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo pazi da posuda nije premala....one razvijaju velik gomolj
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
posuda je jedno 20-25 cm promjera....jel im to malo ?
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zašto si ih posadila zajedno s posudom?
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
posudu sam samo malo ukopala u zemlju
a posadila sam u posudu jer se nisam mogla odlućiti gdje da ju posadim :)
|
|
Odgovori | Stranica <1234 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |