Biovrt |
Odgovori | Stranica <1 1819202122 43> |
Korisnik | |
Marin&Lele
Nedavno posijan Pridružen: 13 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 63 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sandrizmo dobro došla!! i odmah sa korisnim informacijama
malamaca grozno je to sa tučom. baš sam neki dan razgovarala s mm da bi trebalo napraviti mrežu nad vrtom. samo, koliko košta ta investicija?? glede zlatica - meni su doslovno pokosile krumpir :( to je strašno. ima ga puno 8 reda po nekih 50-tak metara. sav je polegao, pojele su cvijetove, ma štrašno. nikako ih nisam mogla skupiti. drugo, uši (neke sive boje) napale mi crveno i bijelo zellje. pojele srčiku koja se tek počela stvarati. ništa od zelja ove godine. neznam dal da to počupam? ili ostavim da vidim dal će se oporaviti. čudno mi je - tu nema bubamara, a inaće vrt vrvi njima. paradajz i mahune su prekrasni (pljuc, pljuc), prvi grašak bi trebala pokositi. planiram ga upotrijebiti za malč. pustila sam nešto da dozori, pa bi to probala još jednom posijati. e sad, ako samo pokosim (a ne isčupam taj grašak radi gnojidbe), kako da na tu grdicu nešto sadim?? |
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Marin&Lele, ima šanse da ti kupusnjače potjeraju nove pupove - ja ih ne čupam nakon berbe nego ostavim u zemlji i iz preostalog stabla sa strane potjeraju nove glavice - doduše manje, ali u većem broju.
Što se graška tiče, ako između korijenja nemaš dosta prostora za saditi, onda radije počupaj sve |
|
Marin&Lele
Nedavno posijan Pridružen: 13 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 63 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
silveK tnx!! ostavit ću ih onda, pa čekati da izrastu nove. nemam puno zelja, ali dovoljno za salatice. koje kulture idu nakon graška?
|
|
malamaca
Novo sjeme Pridružen: 20 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ipak dobre vijesti. Iako je prvi dan nakon tuče izgledalo da ću ostati bez vrta, jučer je već sve bilo puno bolje, sve biljčice su se oporavile i podigle sa zemlje. Tako da će se ipak sve svesti na promatranje probušenog lišća. I da, i ja mislila zaliti koprivom kao dopingom. Silvek, puno hvala na savjetima.
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slikala sam danas svoju gredicu s blitvom samo da vam pokažem kako to izgleda |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno zanimljivo. Nekako ni se čini da joj možda fale neki mikroelementi potrebni za rast, sad kad vidim sliku mislim da nisu u pitanju nametnici.
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iskopala sam dio i nisam našla ništa što bi upućivalo na njih pa sam opet na početku.
Dodala sam joj malo zemlje dobivene od kalifornijskih glista za koju sam čitala da djeluje kao prirodno gnojivo. Misliš da bi moglo pomoći?
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Definitivno Ima dosta vlage?
|
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
čekaj.... ovo majušno je blitva???? i ono okolo je posađeno u isto vrijeme??? mene strašno podjsća na pravilan oblik pravokutnika.... možda ti j kakva metalna ploča zakopana dole u zemlji???...blesava ideja.... ali možda nešto .... zrači? bo....
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vlage ima dosta. Je griva1978, to miće, miće je blitvica sijana isti dan kao i ova velika .Ideja nije uopće blesava, ali nažalost nije ni to jer smo ove godine ravnali kamenjar i gore nabacivali iskopanu zemlju.
Da bi misterij bio veći isto mi se dogodilo i sa salatom, ali nju sam prepikirala na drugu gredicu ( i malčirala) i ona je dobra.
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ništa onda.... odgovor je očit... englezi imaju krugove u žitu, 'rvti kvadrate u povrtnjaku.... možda tvoj povrtnjak postane slavniji od paškog trokuta nikad se ne zna
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, to ti je ideja za 5. Od sad dobro pratim i sljedeći put zovem novinare
|
|
jadranka4
Pustio korijenje Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam sasvim nova na forumu i u povrtnjaku,ništa ne znam,a volje imam i molim za pomoć.Moja prva rajčica u životu krasno napreduje,plodovi su već veliki i brojni,ali me brinu listovi.Zafrču se prema gore i izgledaju kao lisni kanali.Inače su lijepi zeleni bez ijedne mrlje.I još me zanima da li se nakon malčiranja u proljeće"štiha" vrt ? |
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav Jadranka4, dobro nam došla Da te pitam za tu rajčicu - apsolutno nikakve promjene nema osim što su zafrknuti? Niti po rubovima?
Što se štihanja tiče - ja ne štiham, time se samo poremećuje biosustav zemlje, ako je zemlja malčirana dovoljno je na proljeće samo po potrebi prekopati i razrahliti gornji sloj, a u dubini ju prozrače gliste Primorka, sad sam našla u knjizi biovrt da su žuti listovi posljedica nedostatka dušika. Dušik možeš dodati u u tlo sadnjom mahunarki, gorušice i lupinusa |
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala SilveK!
Mogu li sad ubaciti koje sjeme graška između ili da tek nagoditi tu sadim neke mahunarke?
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.... meni kad su žuti listovi limunima i mandarinama ondak si mislim da fali željeza pa ukuham jak čaj i koprive pustim ga preko noći u ujutro zalijem, tako 2 x tjedno i za par tjedana ide puno na bolje :))
...al vitrusi i blitva različiti :))..pa eto nekome na znanje...no, kome će trebati... ...a kad mi se štogod zafrče namačem pelin preko noći pa prskam a ako je voćka posadim u podnožje... |
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bojim se griva, ako zalijem s koprivom da mi ne uništi i to malo blitve što imam.
A pelin mi raste svugdje pa mi je to dobra informacija. Pelin = protiv frkanja.
Uh, ne mogu ni zapamtiti koliko različitih biljaka za što sve služe. Mislim da je vrijeme da sve to počnem zapisivati, a ne svaki put tražim po forumu di sam što pročitala.
|
|
jadranka4
Pustio korijenje Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodošlici SilveK, nema niti na rubovima promjene. Moj vrtić (2na2 m doslovce) je na vikendici, idem svaki vikend i danas jedva čekam da vidim štoje s mojim biljkama nakon ovih kiša i toplne .
Malčiranje mi izglada savršeno za nas koji smo daleko od vrta i nemožemo svaki dan zaljevati, a gnoidba odlična.Na jesen proširujem vrt
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.... ja ti to tako napravim i upali ...ali možda je moje frkanje drugačije od tvoga :)))) probaj :)
zaljevanje sa koprivom.... hmmm... ma ja mislim da bi ti to bilo o.k. :))) drugo je kad je to gnojivo ( da provri) ali kad je samo čajić onda je on lakši...nježniji, ima još uvijek energiju biljke u sebi a nema onu koncentriranu snagu gnojiva poka potiče snažno na rast.... čajić će ti zagrliti i reći "ajme, možeš ti to" a gnojivo će ti reći "mrš napolje ili si nadrapala, blitvo jedna!!" :))))))))))))))))))))))))))))))))) |
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nakon ovog posta bilo bi šteta ne napraviti taj čajić :-))) Može li čajić od svježe koprive?
|
|
Odgovori | Stranica <1 1819202122 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |