Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ahimenes - Achimenes
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ahimenes - Achimenes

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 25>
Korisnik
Poruka
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 07:21
i ja sam dobila par rizomčića od jedne drage prijateljice, posadila sam ih tik ispod površine zemlje, ali isto ne mrdaju.... Sad vidim Sara da si ti svoje pokrila najlonom ?  Ajd idem i ja onda probati :).

A smijem li teglicu možda već sad izbaciti van ?
belica,zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 10:08
...koka, najlon održava zemlju vlažnom, samo ga ispikaj čačkalicom radi kondenzacije...i nemoj stavlljati van jer im treba toplina za nicanje...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Anemon View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anemon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 10:44
Ja sam ovih dana posadila dvije vrste (tako sam ih bar kupilaEmbarrassed) - rozu i ljubičastu u dvije tegle, koje sam stavila na prozor u boravku. Danas sam ih išla zaliti i pokriti najlonom i vidim da u jednoj tegli nešto niče!!! Nadam se da su Achimenesi, ali nisam sigurna, pošto koristim za sjetvu zemlju u kojoj ima svakojakog drugog sjemena koje mi nije uspjelo nići... Jel` ima koja od vas možda sliku klijanca?
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 13:22
Pročitaj temu od početka naći ćeš i slike klijanaca
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 14:17
Moji su posađeni u tri teglice i u jednoj su konačno provirili van. smile202 
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 14:26
ma bravo Thumbs Up
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Karli View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
2. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 1352
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 14:47
Originalno poslano od člana Anemon Anemon napisao:

Ja sam ovih dana posadila dvije vrste (tako sam ih bar kupilaEmbarrassed) - rozu i ljubičastu u dvije tegle, koje sam stavila na prozor u boravku. Danas sam ih išla zaliti i pokriti najlonom i vidim da u jednoj tegli nešto niče!!! Nadam se da su Achimenesi, ali nisam sigurna, pošto koristim za sjetvu zemlju u kojoj ima svakojakog drugog sjemena koje mi nije uspjelo nići... Jel` ima koja od vas možda sliku klijanca?

Možeš li molim te reći gdje si ih kupila.
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 19:38
moji nisu jos na vidiku ,ali ni prosle god mi nisu izasli bar brzo..imam ja strpljenja ,izaci ce oni i cijelo ljeto me veselit svojom ljepotom
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Anemon View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anemon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2014 u 21:18
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

Pročitaj temu od početka naći ćeš i slike klijanaca

Hvala, Nona Embarrassed na 12. stranici je slikica od Stefice.n, malo mutna, ali mislim da je to to.

Karli, našla sam ih u Ogulinu, u poljoprivrednoj trgovini. Po prvi puta. Javi na pp pa ti mogu provjeriti ako ih još imaju i uzeti ih, te ti ih poslati Smile?

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2014 u 22:21
Originalno poslano od člana Karli Karli napisao:

Možeš li molim te reći gdje si ih kupila.

u bauhausu su ih nedavno imali u ponudi, na polici sa ljetnim lukovicama tipa dalije, gladiole i slilčno, ako imaš kojeg u blizini, pogledaj, možda je ostalo koje pakiranje
Na vrh
Anemon View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anemon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2014 u 23:43
 Nadam se da nisam vanka teme, samo da vam napišem što mi se dogodilo sa Achimenesima i kako ponekad naše prodavačice pojma nemaju što prodaju... Rizomi ovih Achimenesa su bili upakirani u male, okrugle plastične kutijice, koje na poklopcu imaju rupice (ne znam je li tako i kod drugih proizvođača). Pošto nisam imala pojma o kakvoj se vrsti biljke radi (ajme koje sramote!Embarrassed), upitala sam prodavačicu i ona mi je rekla da rizome samo stavim u zemlju, tako u toj plastici i da samo zalijem smile42...
 Srećom sam pogledala kod vas, cvjetnih majstorica  Thumbs Up...
Na vrh
Karli View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
2. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 1352
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2014 u 12:13
Cure hvala vam, idem ovih dana do Zagreba pa ću malo prošvljati i navratiti u Bauhaus.
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2014 u 16:48
Nestrpljiva sam, jedan ahimenes je provirio i tako stoji, ništa ne raste. Drugih nema na vidiku. Koliko im treba za nicanje? Da napomenem, na toplom su.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 07:08
nestrpljiva si bugica...ne brini ništa, krenut će i ostali, procesi koji se odvijaju pod zemljom, izvan su naših pogleda pa time i nekih detaljnjijih obrazloženja...neki su rizomići jači, neki slabijiLOL...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 07:50
U pravu si Saro, ne može prije nego što može...LOL E, jesam ovo stručno napisala!smile156
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 10:37
zahvaljujuci nasoj sari, ja sam vec expert s achimenesimaSmile....nista se ne sekirajte, sto je najbolje meni su se pokazali jacima oni koji su kasnije provirili iz zemlje, bili su bujnji i kompaktniji, samo ne treba zemlju drzati suvise mokrom...jer znaju pljesniviti u toplom i premokrom...
ja se povodim za tim da su rizomi kao i lukovice...imaju svoju vlagu koju su ocuvali tijekom zime unutar rizoma (lukovice) i dostatna im je za klijanje....kasnije trebaju malo jace zalijevanje...
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 10:47
Tako je Monna, nekak me strah da nisu strunuli, Ermm a bojim se čeprkati da ih ne potrgam ako su odlučili niknuti.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 19:46
...kako istrunuli??? ja ih zalijem samo jednom, kada ih posadim...ispod plastike ima dosta vlage za nicanje...tek kada se nakon nicanja plastika makne počinje se nrmalno zalijevati...

zagreb
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 08:29
Saro, u jednoj tegli je jedan niknuo, skinula sam foliju i moram zalijevati. Druge dvije tegle su pod folijom jer nisu niknuli.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 08:44
...dobro ondaWink...

zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 25>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,186 sekundi.