Ahimenes - Achimenes |
Odgovori | Stranica <1 1819202122 25> |
Korisnik | |
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam dobila par rizomčića od jedne drage prijateljice, posadila sam ih tik ispod površine zemlje, ali isto ne mrdaju.... Sad vidim Sara da si ti svoje pokrila najlonom ? Ajd idem i ja onda probati :).
A smijem li teglicu možda već sad izbaciti van ? |
|
belica,zagreb
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...koka, najlon održava zemlju vlažnom, samo ga ispikaj čačkalicom radi kondenzacije...i nemoj stavlljati van jer im treba toplina za nicanje...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Anemon
Novo sjeme Pridružen: 24 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ovih dana posadila dvije vrste (tako sam ih bar kupila) - rozu i ljubičastu u dvije tegle, koje sam stavila na prozor u boravku. Danas sam ih išla zaliti i pokriti najlonom i vidim da u jednoj tegli nešto niče!!! Nadam se da su Achimenesi, ali nisam sigurna, pošto koristim za sjetvu zemlju u kojoj ima svakojakog drugog sjemena koje mi nije uspjelo nići... Jel` ima koja od vas možda sliku klijanca?
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pročitaj temu od početka naći ćeš i slike klijanaca
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji su posađeni u tri teglice i u jednoj su konačno provirili van.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma bravo
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Karli
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš li molim te reći gdje si ih kupila. |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moji nisu jos na vidiku ,ali ni prosle god mi nisu izasli bar brzo..imam ja strpljenja ,izaci ce oni i cijelo ljeto me veselit svojom ljepotom
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Anemon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, Nona na 12. stranici je slikica od Stefice.n, malo mutna, ali mislim da je to to. Karli, našla sam ih u Ogulinu, u poljoprivrednoj trgovini. Po prvi puta. Javi na pp pa ti mogu provjeriti ako ih još imaju i uzeti ih, te ti ih poslati ? |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u bauhausu su ih nedavno imali u ponudi, na polici sa ljetnim lukovicama tipa dalije, gladiole i slilčno, ako imaš kojeg u blizini, pogledaj, možda je ostalo koje pakiranje |
|
Anemon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da nisam vanka teme, samo da vam napišem što mi se dogodilo sa Achimenesima i kako ponekad naše prodavačice pojma nemaju što prodaju... Rizomi ovih Achimenesa su bili upakirani u male, okrugle plastične kutijice, koje na poklopcu imaju rupice (ne znam je li tako i kod drugih proizvođača). Pošto nisam imala pojma o kakvoj se vrsti biljke radi (ajme koje sramote!), upitala sam prodavačicu i ona mi je rekla da rizome samo stavim u zemlju, tako u toj plastici i da samo zalijem ...
Srećom sam pogledala kod vas, cvjetnih majstorica ... |
|
Karli
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure hvala vam, idem ovih dana do Zagreba pa ću malo prošvljati i navratiti u Bauhaus.
|
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nestrpljiva sam, jedan ahimenes je provirio i tako stoji, ništa ne raste. Drugih nema na vidiku. Koliko im treba za nicanje? Da napomenem, na toplom su.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nestrpljiva si bugica...ne brini ništa, krenut će i ostali, procesi koji se odvijaju pod zemljom, izvan su naših pogleda pa time i nekih detaljnjijih obrazloženja...neki su rizomići jači, neki slabiji...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U pravu si Saro, ne može prije nego što može... E, jesam ovo stručno napisala!
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zahvaljujuci nasoj sari, ja sam vec expert s achimenesima....nista se ne sekirajte, sto je najbolje meni su se pokazali jacima oni koji su kasnije provirili iz zemlje, bili su bujnji i kompaktniji, samo ne treba zemlju drzati suvise mokrom...jer znaju pljesniviti u toplom i premokrom...
ja se povodim za tim da su rizomi kao i lukovice...imaju svoju vlagu koju su ocuvali tijekom zime unutar rizoma (lukovice) i dostatna im je za klijanje....kasnije trebaju malo jace zalijevanje...
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tako je Monna, nekak me strah da nisu strunuli, a bojim se čeprkati da ih ne potrgam ako su odlučili niknuti.
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...kako istrunuli??? ja ih zalijem samo jednom, kada ih posadim...ispod plastike ima dosta vlage za nicanje...tek kada se nakon nicanja plastika makne počinje se nrmalno zalijevati...
|
|
zagreb |
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Saro, u jednoj tegli je jedan niknuo, skinula sam foliju i moram zalijevati. Druge dvije tegle su pod folijom jer nisu niknuli.
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...dobro onda...
|
|
zagreb |
|
Odgovori | Stranica <1 1819202122 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |