Moj prvi vrt |
Odgovori | Stranica <1 1819202122 184> |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MM tvrdi da je ko stijena, mislim kućica, on ju je sam uz moju malenkost pravio. Ja sam bila arhitekt uz pomoć američkog neta. Kaže tornado joj ništ ne može. Svejedno pokazat ću mu što ste napisali , nek razmisli.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jadna ja uvijek u stranoj državi, pa zar i slovenski
|
|
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrcko, normalno da ne obraćam pažnju svakoj riječi u tvojim postovima, iako čitam sve, pa može se dogoditi da mi nešto promakne. A lokacija mi je promakla iz jednostavnog razloga što od prvog dana mislim da si ti unegdje u Delnicama, i stalno to imam na umu, ako nisi sory,znači da sam zbilja nešto pobrkala.
Ali nije to niti važno ma gdje bila, uvije ću pogledati što ti i tvoj vrijedni m radite zajedničkim snagam jer je to nešto predivno,
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa čuj, to ti je na samoj granici sa Slovenijom, pa nije čudo da ima i slovenskog u lokalnom govoru.
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za ideju se zagrijao MM. I ja sam razmišljala o izvodljivosti, znači nema materijal kod nas.
Bili se mogle koristiti one crne posude, koje imaju više posudica za rasadu. Ovakve, ili plitke kašetice za povrće(??)? |
|
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisi ti sabotirala nego je server bio kaput i meni se to dogodilo.
Sječam se ovih vrtova za iznajmljivanje sa slika dok su moji roditelji bili u Njemačkoj. Unajmljivali nijemci, ali i naši "jugovići", a naši to koristili ne samo za vrt, nego i da u njemu okrenu nešto na ražnju , a možeš mislit nijemce, gledaju , oči im ispale i sline cure , ali oni fini, a ovi naši "balkanci".
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Večeras.
|
|
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oko eksperimenta sa krovom važna je i statika objekta ispod, jer da se ne zeznete pa kučicu sravnite sa zemljom jer ste previše toga stavili na krov, dakle polako prostudirajte sve mogućnosti prije nego nešto krivo napravite
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš pravo, oni govore nekom čudnom mješavinom čakavštine, kajkavštine i slovenskog jezika. Bar ljudi skojima smo mi kontaktirali kada smo bili na dočeku Nove godine - zimovanju prije par godina u Pargu pored Čabra, a to je blizu Fužina.
|
|
mali gogo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovakav obrasli krov se i meni sviđa, jedino je problem što se kod nas ne može nabaviti potreban materijal za izradu. Morat ćeš nešto improvizirati. Radi se tako da se na krov postavi hidroizolacija, a preko nje saćasta plastika, kojoj je svrha da u svojim ćelijama drži zemlju. Inače bi ju prva jača kiša sprala s krova. E baš tu plastiku ne možeš naći kod nas. Al moglo bi se nešto improvizirati.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Napisa poruku i nekako sam je sabotirala, nestala
Hvala Kat rea. Tamo u cvjećarama sjeme nije jeftino, ali zato izbor boli glava. Čak imaju i eko sjemena, šta im to već značilo. Zato su im sadnice boli glava. Zdrave, o uzgoju i za kakvu klimu je biljka sve informacije, i cjene su ok. Nešto od sjemena sam tamo uzela, te đubrivo. Jetinije sjeme morate biti u pravo vrijeme i na pravom mjestu kad dolaze te jeftine stvari, baumax ( i ostali baumači ima ih hrpa), lidl, aldi... Sobno bilje je bagatela, uvijek imaju neke akcije pogotovo kad se kupuje više biljaka. Ja sam uzela neke sjemenke povrća za 20 centi, ali koliko platiš toliko dobiješ. Otvoriš vrećicu nigdje ne vidiš sjemenku Za kameliju, azaleju i tu vrstu bilja svaka im čest na cijeni. Ma za njih je to džaba za njihovu plaću. A i trude se da uređuješ vrt, kompletna država. Uz sam grad masa vrtova za iznajmljivanje. Na žalost nisam bila u pravo doba godine da slikam. One saksije sam slučajno naletila, baumax preuređivao taj dio i rasprodaja. Ma kod njih uvijek nešto rasprodaju, konkurencija čini čuda. Milion dućana treba privući kupce. Drago mi je da je došao LIdl, čini mi se da su cijene drugačije nego prije mog odlaska, bar akcijare ... Sramota odeš u dućan 500 kuna ko keks, u košari ništa, frižider poluprazan. Eh samo da je novaca i da sam supermen, kaj bi sve kupila |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zahvaljujem Hanočka.
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma Fužine Triška , kako ne znaš riješit zagonetku
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ča bu bu? Odluka je učim kajkavski , čakavski i slovenski. Nemojte se ljutiti ak zbrljam štegod
|
|
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hibridi su često neplodni. Najveći primjeri su mule i mazge. Za prodaju se uzgaja sjeme hibrida, ne pobira se sa biljki. Zato je čest neuspjeh. Utješi amu da sam i ja često trpila strah dok nisam izučila nauk.
Zejica je presladak, ali ga ja baš ne bih ohrabrivala da dolazi u moj vrt. I oni vole cvijeće i koru mladih stabala. Imala ja jednog a kad je pokosio tatine prkose i oderao mamine ruže, deložiran je. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da fužinarka ću biti .Ponekad molim za prijevod domaće ljude
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram staviti svoju ljepoticu opet, svakim danom sve ljepša.
Jutros. |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A uuu, onda ništa nije bilo zrelo što sam pokupila.
|
|
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tako znači, Smrcko, ti buš fužinarka.
Nije me dugo bilo u tvom vrtu, a vidim da je svašta doputovalo s tobom iz Nemčije. Puno lipih stvari.... Kamelija je , lukovice i sjemenje lijepo i jeftino u odnosu na naše cijene....pa još i tegle na 3 kata, ajmeeeee.
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo sa zakašnjenjem slike kruške- nadam se da vidiš, mala grančica je ostavljena veličine oko 10 cm. Oprosti nisam stigla ranije
|
|
Odgovori | Stranica <1 1819202122 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |