Amarilisi |
Odgovori | Stranica <1 1819202122 85> |
Korisnik | ||
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
a zar uz stan nisi dobila kakvu šupu u podrumu zgrade ili hodnik ispred stana.taj se valjda ne grije previše a možda i nikako.
|
||
mi smo djeca cvijeća
|
||
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
e to te ja pitam,svakako to učini ali i provjeravaj kako se ponaša.
|
||
mi smo djeca cvijeća
|
||
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Koliko su stare te lukovice? Čini mi se da su još mlade za cvetanje. |
||
život je bajka koju sami pišemo...
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kupila jedan amarilis, koji ima pupoljak, visok je negdje ukupno 25 cm, dali mu je prevruće u stanu u hodniku, gdje ima jako puno svjetla. Inače je temperatura oko 20, ali kad je sunčan dan kao danas ima dio dana kada sunce dođe na njega nekoliko sati. Dali je to u redu.
Skitnice, Voki ajmo iskusni.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovako voki: Imala sam dva amarilisa. Jedan bijelo crveni, a jedan crveno bijeli.
Očito sam ih prezalila i počeli su truliti. To je bilo pred 3 -4 godine! (to sam učinila i adamu)
Na lukovicama sam odstranila trulo, umočila u ugljenu prašinu i pepeo i pustila da se osuši. Samo sam ih legla na zemlju.
E, ovo sam sve napisala da ti na kraju mogu reći: Sve ovo što vidiš na slikama izraslo mi je u krug oko tih lukovica. Već 2-3 godine ne cvatu.
A ja bi tako rado ponovo vidjela te predivne cvjetove na mom balkonu.
Mogu ja kupiti druge, ali ja volim izazove. Borim se do pobjede
|
||
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
||
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mlade lukovice cvetaju 3. godine ako dovoljno narastu, ako imaš šubler proveri promer lukovice, po mom nekom iskustvu da bi cvetale treba da imaju preko 5 cm u promeru. Ukoliko se lukovice sporo razvijaju treba im duže vremena da bi cvetale. Preporučuje se nakon cvetanja, odnosno u proleće lukovicu presaditi u novu zemlju i veću saksiju kako bi do jeseni formirala što više listova i povećala svoj obim. Ja ih početkom Aprila sadim u baštu. Prihranjuj lukovice od proleća do jeseni nekim tečnim đubrivom, u proleće i leto sa povećanim sadržajem azota (dušika), a od sredine leta do zasušivanja sa đubrivom u kome je povećan sadržaj kalijuma kako bi lukovica dozrela. Lukovice su zdrave i ako su male za cvetanje pusti da formiraju listove, a na proleće ih presadi u veću saksiju sa dodatkom nove zemlje ili ih posadi u baštu. Sledeće zime veće lukovice će sigurno cvetati.
Triša! Ako je temperatura oko 20 stepeni nije mu pretoplo. Obezbedi mu samo puno svetla, a kada se počnu otvarati cvetovi možeš ga prebaciti na hladnije mesto (ukoliko imaš) kako bi cvetanje što duže potrajalo. |
||
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala ti Voki. Mogla bih ga staviti u spavaću sobu, tamo je hladnije, ali ga ne bih vidjela, ovdje mi je cjeli dan na oku, ima jako puno svjetla, pa koliko bude trajao - uživat ću u njemu.
|
||
RIJEKA
||
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovo je moj amarilis koji sam dobila prošle godine od Alise.U februaru mi je čak i procvjetao mada mi je rekla da treba da prođe određen period.Prvo su mu krenuli listovi a zatim cvijet.
Sada već ima dvije nove lukovice pored mame.
A ovaj sam kupila danas
Najvjerovatnije će biti bijele boje.Otkako ih imam jednostavno sam se zaljubila u njih. Hvala Alisa |
||
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Šta bi mi bez tebe voki?!
Hvala ti!
Pokušat ću slijediti svaki korak!
|
||
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo slika od jučer, danas se još malo otvorio izgleda da će biti crveno bijeli, strašno me veseli.
|
||
RIJEKA
||
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zamotaj kapulicu u novinski papir i stavi je u frizider na tri do cetiri tjedna. Nakon toga je izvadi van iz frizidera i ostavi i dalje u mraku (u nekoj kutiji, npr.) ali na toplijem mjestu.....i cekaj. Ako je kapulica zdrava ubrzo ce se iz nje pojaviti pupoljak. Ja moje amarilise ostavim i dalje u kutiji, sve dok pupoljak nije potpuno vidljiv. Onda ih posadim i lagano zalijem... Evo amarilisa koji su mi ove godine vec cvjetali ili upravo cvjetaju... |
||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Predivni su, dobar savjet, probati ću i ja tako napraviti.
|
||
RIJEKA
||
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovo je prelepo!!! Posebno ovaj na drugoj slici!
|
||
|
||
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I meni je poseban...koja je to sorta? Je l to "Rio Negro" ili sam ja nesto pomijesala?? |
||
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nije mi pri ruci katalog sa amarilisima, ali javiću koji je. Kod mene sada trenutno cveta 5 lukovica. Sada imam preko 30 različitih.
Vidim aurora da će biti i semena |
||
|
||
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Taj sa uskim listovima, liči mi na Tango, Lima ili Jungle star
|
||
|
||
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bice, bice....cim skupim prvu turu saljem ti pa ti gledaj sta ces sa svim tim..., znam da nemas nimalo pa ajd...
Ako je jos netko zainteresiran za sjeme amarilisa, neka se slobodno javi ... ako budem dobra pcelica bice toga jos. |
||
Odgovori | Stranica <1 1819202122 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |