Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Status: Offline
Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2013 u 09:54

ajama, hvala ti, ovu stranicu nisam vidjela  Smile.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2013 u 09:17
Glikice onaj gore je Sedum reflexum ,sinonim je Sedum rupestre.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2013 u 07:23
hvala Tekel.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
tekel View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tekel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2013 u 22:59
glikica sedum acre
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2013 u 20:23
vjerojatno vam je poznata ova stranica,ali nije na odmet pokazati
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2013 u 08:43
Tangerina, to je ovaj sedum, kojem isto ne znam prezime:

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
tangerina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tangerina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2013 u 21:32
a glikica šta je to na slici desno, sitni tamnozeleni, ko grančica bora minijaturna izgleda?
to sam našla kod bake uz jedan kamen i uzela komadić, budući da raste iz ničega i sa sunčane strane, zaključila sam da je možda neki sitni sedum, iako ne mora biti..
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2013 u 16:50
Čini se da je taj, hvala Tangerina.
Na vrh
tangerina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tangerina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2013 u 15:51
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

ovo sam danas nabavila, isto ne znam što je ?

http://shack.us/photo/my-s/850/6vls.jpg/ -

Uploaded with http://shack.us - ImageShack.us

ovaj imam i ja, googlala sam i mislim da je sedum dasyphyllum. jako se brzo širi i drži ga na direktnom suncu, pa će ti biti gusti, pun sitnih tih rozetica, ovakav bude kad je u polusjeni. 
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2013 u 15:16
ovo sam danas nabavila, isto ne znam što je ?

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2013 u 09:58
evo bolja slika:

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 23:40
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Što je ovo, molim vas ?

Glikice,malo je slika mutna,ali mi se čini da je Sedum ochroleucum ili drugo ime mu je Petrosedum ochroleucum.Sličan mu je i Sedum mexicanum pa proguglaj.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 22:46
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

mammillaria rod od 300 vrsta kaktusa, neke od vrsta imaju i do 10 po izgledu različitih kultivara.

ID mammillaria nije baš jednostavna barem ne za mene, ivana evo da probam:

na prvoj slici možda mammillaria spinosissima ?

na drugoj možda mammillaria albilanata ?

Thumbs Up
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 22:06
Pinus, znam da ih ima ogroman broj... vec duuuugo dugo im pokušavam odgonetnuti ID, pogotovo ovome na drugoj slici, al sam odustala Embarrassed pa pomislih da cete vjerovatno vi forumaši znati bolje nego ja, iskustvo ipak radi svoje Smile Hvala Pinus Thumbs Up
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 22:01
mammillaria rod od 300 vrsta kaktusa, neke od vrsta imaju i do 10 po izgledu različitih kultivara.

ID mammillaria nije baš jednostavna barem ne za mene, ivana evo da probam:

na prvoj slici možda mammillaria spinosissima ?

na drugoj možda mammillaria albilanata ?

Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 19:40
Forumaši, pozdrav! trebala bih ID za ova dva kaktusića... znam jedino da su oba mammillarie, a sad, koje im je prezime, ja nemam blage veze...pa ako neka dobra dušica zna, slobodno neka mi javi :)

Na vrh
BettyJean View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BettyJean Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2013 u 00:44
Hvala Big smile E baš sam novo sjeme naspram svih vas hehe. Sad ću ja nju paziti i njegovati :)
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2013 u 00:32
Dobrodošla na forum!!! Hug,,,svaki novi član mi  je posebno drag,,,,e sada što se tiče ove crasule....mislim da je ovata ,,,ali ova je na slici blijeda zbog nekih nepotpunih prirodnih faktora,,,to je bar moje mišljenje Geek
Na vrh
BettyJean View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BettyJean Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2013 u 00:27
Hvalaaaa Hug Svaka pomoć je dobrodošla...bar da me malo uputi. Koliko sam istraživala po forumu svi se ovakvim biljkama bave dulje nego što ja imam godina hehe.
Za ovo treće...ne izgleda mi kao Pachyphytum oviferum..bar što vidim po googleu. Jer ovo nema tako oble listove...na vrhu lista ide kao mali špic. Ne znam zašto je ta crassula ovata blijeda...ja stalno mislila da to nije crassula jer je nekako rijetka. Rasla je na otoku dosad i imala je svijetla i topline. Evo stavit ću sliku koju sam uslikala u ljeto 2008. kod osobe koja mi je dala to nedavno. Mislim da je to ta.

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2013 u 00:01
Ispravak-3.Pachyphytum oviferum 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.