Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori | Stranica <1 1819202122 43> |
Korisnik | |
Dini55
Već proklijao Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlicno! Hvala puno, jedna biljka manje za prezimljavanje unutra
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bibi193
Novo sjeme Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zadar(Privlaka) Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može pomoc, jel ovo Opuntia wentiana? i dali ona može u dalmaciji ostati vani? znam da su opuntie žilave i izdržljive ali tu viđam vani samo opuntiu microdasys i orbiculatu
[/URL] |
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bibi javit će ti se sigurno netko od znalaca, nažalost ja nisam ta,( a vrlo smo blizu u km) pa i ja ostavljam znancima da me prosvjetle, guglam nešto pronađem a opet nisam sigurna pa su mi ove stranice svetinja, da mi potvrde da sam u pravu u ili ne, pa zato evo tri sličice koje su dar mojih kolegica (bile u nekoj potražnji za firmu u MBM pa se sjetile mene)na etiketi pisalo echeverie, ja jednu sam ovaj put 100% sigurna, za drugu polovično a za treću sam u 100% u neizvjesnosti
1.
2.
2.a
3.
3.a
e, za ovo bi mi bilo drago da je vrsta aeoniuma????
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bibi193
Novo sjeme Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zadar(Privlaka) Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aralija vidim da ima tu dosta Zadrana, ugodno iznenađenje
Miss M. a što je tu je, sad je isađena u gumu i nema unutra, nadam se da ce preživjeti.. |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aralija, ono ti je aeonium.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aralija mislim da su to:
1.Echeveria elegans 2.Sedum nusbaumerianum 3.Aeonium haworthii 4.Aeonium decorum minor |
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala svima , za prvo sam bila sigurna, draga Camellia u krivu sam bila za sedum mislila sam da je nešto drugo, a aeonium je jedan i slikan različito ipak je decorum jer sam i ja malo guglala, slikano s različitom svjetlošću daje sasvim drugu sliku
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bibi193 - možda vam je vaša opuncija - Opuntia vulgaris.Opuntia wentiana barem po slikama na netu ima puno više bodlji.
|
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
bibi193
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergija lako moguce, gledala sam po netu pa su sve slike nekako pomješane, više ne znam koja je koja iskreno, ma samo da ona prezimi vani..
|
|
bibi193
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam još dva mališana cija imena me zanimaju, pa ako netko zna..
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Camellia ti si stvarno vrhunska maherica za identifikaciju sukulenta. Međutim do sada smo ovaj aeonium na slici nazivali AEONIUM KIWI. Čini mi se da je na obje slike isti aeonium, samo pod različitim svijetlom. Pogledaj još jednom i oprosti što te pokušavam ispraviti
|
|
sutra je novi dan
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jagoda već je napisala Aralija da je isti samo pod različitim svjetlom,nisam mogla vjerovati da je takva razlika jer ja imam i jedan i drugi.
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bibi, prvi opuntia, drugi astrophytum. Googlaj si za detalje, ja znam samo osnovne rodove.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ivana000
Nedavno posijan Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
forumaši, molim ID
|
|
cupsica
Pustio korijenje Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovog mališu sam jučer kupila dok sam kupovala buket cvijeća u cvjećarni. Smrzavao se vani, pa sam ga odlučila "udomiti"
Pitanjce Pogledala sam slike ovdje i čini mi se da sam ga prema vašim slikama uspjela identificirati. Dakle, ja sam zaključila da je to Opuntia subulata... Jel je ili ja, kao obično, imam lošu moć zapažanja? |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivana,mogao bi biti notocactus mammulosuss
Cupsica,u pravu si,opuntia subulata |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
ivana000
Nedavno posijan Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala MK ;) ja sam pretpostavila da bi mogao biti notocactus, al dalje nisam znala :)
|
|
cupsica
Pustio korijenje Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Mali kaktus
|
|
Odgovori | Stranica <1 1819202122 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |