Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 43> |
Korisnik | |
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ajama, hvala ti, ovu stranicu nisam vidjela ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Glikice onaj gore je Sedum reflexum ,sinonim je Sedum rupestre.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
hvala Tekel.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
glikica sedum acre
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
vjerojatno vam je poznata ova stranica,ali nije na odmet pokazati
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Tangerina, to je ovaj sedum, kojem isto ne znam prezime:
|
|
|
|
![]() |
|
tangerina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
a glikica šta je to na slici desno, sitni tamnozeleni, ko grančica bora minijaturna izgleda?
to sam našla kod bake uz jedan kamen i uzela komadić, budući da raste iz ničega i sa sunčane strane, zaključila sam da je možda neki sitni sedum, iako ne mora biti..
|
|
![]() |
|
Čini se da je taj, hvala Tangerina.
|
|
|
|
![]() |
|
tangerina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
ovaj imam i ja, googlala sam i mislim da je sedum dasyphyllum. jako se brzo širi i drži ga na direktnom suncu, pa će ti biti gusti, pun sitnih tih rozetica, ovakav bude kad je u polusjeni.
|
|
![]() |
|
ovo sam danas nabavila, isto ne znam što je ?
|
|
|
|
![]() |
|
evo bolja slika:
|
|
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Glikice,malo je slika mutna,ali mi se čini da je Sedum ochroleucum ili drugo ime mu je Petrosedum ochroleucum.Sličan mu je i Sedum mexicanum pa proguglaj. |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() |
|
![]() |
|
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
Pinus, znam da ih ima ogroman broj... vec duuuugo dugo im pokušavam odgonetnuti ID, pogotovo ovome na drugoj slici, al sam odustala
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
mammillaria rod od 300 vrsta kaktusa, neke od
vrsta imaju i do 10 po izgledu različitih kultivara.
ID
mammillaria nije baš jednostavna barem ne za mene, ivana evo da probam: na prvoj slici možda mammillaria spinosissima
? na drugoj možda mammillaria albilanata ? |
|
![]() |
|
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
Forumaši, pozdrav! trebala bih ID za ova dva kaktusića... znam jedino da su oba mammillarie, a sad, koje im je prezime, ja nemam blage veze...pa ako neka dobra dušica zna, slobodno neka mi javi :)
![]() ![]() |
|
![]() |
|
BettyJean ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 8 |
Hvala
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Dobrodošla na forum!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
BettyJean ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 8 |
Hvalaaaa
![]() Za ovo treće...ne izgleda mi kao Pachyphytum oviferum..bar što vidim po googleu. Jer ovo nema tako oble listove...na vrhu lista ide kao mali špic. Ne znam zašto je ta crassula ovata blijeda...ja stalno mislila da to nije crassula jer je nekako rijetka. Rasla je na otoku dosad i imala je svijetla i topline. Evo stavit ću sliku koju sam uslikala u ljeto 2008. kod osobe koja mi je dala to nedavno. Mislim da je to ta. ![]() |
|
![]() |
|
Ispravak-3.Pachyphytum oviferum
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |