Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 43>
Korisnik
Poruka
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2013 u 13:47
Odlicno! Hvala puno, jedna biljka manje za prezimljavanje unutra
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bibi193 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 18
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bibi193 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2013 u 19:22
može pomoc, jel ovo Opuntia wentiana? i dali ona može u dalmaciji ostati vani? znam da su opuntie žilave i izdržljive ali tu viđam vani samo opuntiu microdasys i orbiculatu

[/URL]
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 15:23
Bibi javit će ti se sigurno netko od znalaca, nažalost ja nisam ta,( a vrlo smo blizu u km) pa i ja ostavljam znancima da me prosvjetle, guglam nešto pronađem a opet nisam sigurna pa su mi ove stranice svetinja, da mi potvrde da sam u pravu u ili ne, pa zato evo tri sličice koje su dar mojih kolegica (bile u nekoj potražnji za firmu u MBM pa se sjetile mene)na etiketi pisalo echeverie, ja jednu sam ovaj put 100% sigurna, za drugu polovično a za treću sam u 100% u neizvjesnosti

1.

2.

2.a

3.

3.a
 e, za ovo bi mi bilo drago da je vrsta aeoniuma????
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 15:48
Originalno poslano od člana bibi193 bibi193 napisao:

može pomoc, jel ovo Opuntia wentiana? i dali ona može u dalmaciji ostati vani? znam da su opuntie žilave i izdržljive ali tu viđam vani samo opuntiu microdasys i orbiculatu

[/URL]
  mislim da u Dalmaciji može jer ja sam ju dobila s Malog Lošinja iako mi je do sada zimovala u kući ove godine ću ju ostaviti u prostoru ispod stepenica zatvoreno je ne grije se ali nikad nije minus.
Na vrh
bibi193 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bibi193 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 17:29
Aralija vidim da ima tu dosta Zadrana, ugodno iznenađenje Big smile
Miss M. a što je tu je, sad je isađena u gumu i nema unutra, nadam se da ce preživjeti..
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 19:25
Aralija, ono ti je aeonium.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 19:44
Aralija mislim da su to:
1.Echeveria elegans
2.Sedum nusbaumerianum
3.Aeonium haworthii
4.Aeonium decorum minor
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 20:54
Hvala svima , za prvo sam bila sigurna, draga Camellia u krivu sam bila za sedum mislila sam da je nešto drugo, a aeonium je jedan i slikan različito ipak je decorum jer sam i ja malo guglala, slikano s različitom svjetlošću daje sasvim drugu sliku
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 23:23
bibi193 - možda vam je vaša opuncija - Opuntia vulgaris.Opuntia wentiana barem po slikama na netu ima puno više bodlji.
From the earth we come to the earth we return in between we garden
Na vrh
bibi193 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bibi193 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 00:37
muhlenbergija lako moguce, gledala sam po netu pa su sve slike nekako pomješane, više ne znam koja je koja iskreno, ma samo da ona prezimi vani..
Na vrh
bibi193 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bibi193 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 00:45
imam još dva mališana cija imena me zanimaju, pa ako netko zna..

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 02:08
Originalno poslano od člana Camellia Camellia napisao:

Aralija mislim da su to:
1.Echeveria elegans
2.Sedum nusbaumerianum
3.Aeonium haworthii
4.Aeonium decorum minor

Camellia ti si stvarno vrhunska maherica za identifikaciju sukulenta. Međutim do sada smo ovaj aeonium na slici nazivali AEONIUM KIWI. Čini mi se da je na obje slike isti aeonium, samo pod različitim svijetlom. Pogledaj još jednom i oprosti što te pokušavam ispravitiWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 09:13
Jagoda već je napisala Aralija da je isti samo pod različitim svjetlom,nisam mogla vjerovati da je takva razlika jer ja imam i jedan i drugi.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 09:24
Bibi, prvi opuntia, drugi astrophytum. Googlaj si za detalje, ja znam samo osnovne rodove.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 13:10
moja dva echinokaktusa, jedan ima dulje bodlje, a drugi posve male, nakupljene na bradavicama

Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 20:36
forumaši, molim ID Embarrassed

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 07:20
Ovog mališu sam jučer kupila dok sam kupovala buket cvijeća u cvjećarni. Smrzavao se vani, pa sam ga odlučila "udomiti" LOL

Pitanjce Smile
Pogledala sam slike ovdje i čini mi se da sam ga prema vašim slikama uspjela identificirati. Dakle, ja sam zaključila da je to Opuntia subulata...
Jel je ili ja, kao obično, imam lošu moć zapažanja?  Big smile

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 07:46
Ivana,mogao bi biti notocactus mammulosuss

Cupsica,u pravu si,opuntia subulata
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 09:27
Hvala MK ;) ja sam pretpostavila da bi mogao biti notocactus, al dalje nisam znala :)
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 09:46
Hvala Mali kaktus Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.