Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 198199200201202 407> |
Korisnik | ||
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moram se i ja oglasit jer je i meni ovo najdraža tema samo me zeza komp pa nemogu stavljati slike ali bude uskorooo...
zato uživam u vašima.... |
||
Sponzorirani linkovi | ||
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebo ti i Pinus ste za to najzasluženiji (ako to smijem javno reći) uz dužno poštovanje svima ostalima jer ste animirali mnoge koji nisu ni sanjali da se posvete ovim biljčicama među njima sam i ja
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
svima koji vole adeniume čestitam 200 stranicu
|
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Potpisujem ovo što je rekla Aralija. Meni je Bebolina, zapravo mojim mravekima, poslala sjemenke adeniuma još u studenom prošle godine i tako me zarazila. Osim toga, poslala nam je i čašice za sijanje, i perlit, i hrpu drugih biljčica, i... da ne nabrajam više. Na njima sam učila, s njima sam eksperimentirala. Bebolina, od onih pet koji su opstali nakon nicanja dva su još zdrava, jedan se bori za opstanak, a dvojici je kaudeks počeo trunuti, odrezala sam gornji dio i sad im je korijen s dijelom kaudeksa još živ. Očekujem puštanje grana u proljeće. Pinus me sa svojim postovima prvi zainteresirao za ovu biljčicu. Dakle, tandem Pinus + Bebolina = ovisnost o adeniumima. |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo javljam se ja, bebolina meni nije poklonila sjeme, nego veliku lijepu biljčicu koju jako pazim i svaki put kad je pogledam sjeti me na jedno ugodno provedeno veče sa bebolinom, draga hvala ti na tome kako su noći postale hladnije, jel vi unosite unutra svoje adeniume?
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebolina i Pinus,glavni krivci širenja virusa zvanog adenium!
Pinus,bolje bi bilo da si pitao kome Bebolina nije nešto poklonila,sjeme ili biljku.
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam dobila adenium virus od beboline i Pinusa, a onda mi je bebolina poslala reznicu kako bi se ta virusna čežnja ublažila i hrpu uputa od nje i Pinusa kako održati taj virus na životu
|
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vidim da se virus opako širi mogao bi prerast u pandemiju
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vidim da će na ovim stranicama biti još mnogo pitanja i odgovora jer zima je sve bliža, Ja svoje velike još ne unosim jer temp. ne pada ispod 14C samo ih gurnem pod trijem a sijance s prozora prebacim na unutarnju stranu jer još su oni bebači pa se za njih bojim. Pinus kad ih zaljevam stavim vodu na sunce da se ugrije tako da dobiju mlaku vodicu doduše sad ih zaljevam svaka tri dana da li je to ispravno? Bebo reznica se drži i ima jedan par listića ali je još pod baldehinom da li to znači da se je ukorijenila?
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Puno zavisi i o supstratu. U zemlji za cvijeće (tresetu) zalijevaš rjeđe, u kombinaciji komposta i pumice bi mogla zalijevati još uvijek svaki dan. Ako rastu u velikom loncu zalijevaš rjeđe u malom češće. Hoću samo naglasiti da nema nekog rasporeda zalijevanja. Svako se treba prilagoditi svojoj klimatskoj zoni, @antonija u Dubrovniku svojoj a @mali kaktus u Čakovcu svojoj. No svima nama je dirigent sunce. Dok ima sunca i toplote zalijevamo često, po hladnom i oblačnom vremenu ne zalijevamo i tjedan dana, itd. |
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sađeni su u zemlju za kaktuse i živim u Zadru a dani su još uvijek topli
|
||
|
||
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Svima cestitke na prekrasnih 200 stranica koje vjerujem svi iznova citamo.
Bebolina kako mahune? Javljam se za otkup bar 2 sjemenkice ako bude :-) |
||
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I ja svog jedinca još uvijek ostavljam vani po noći, manje ga zalijevam... možda jednom tjedno, a on i dalje cvate na 3 grane, jedino su cvijetovi sitniji nego oni prije.. vidi se da je sezona pomalo gotova.
|
||
belica,zagreb
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekrasni su svaka čast, a i moji će od večeras u toplinu doma svog, ionako na prozoru imaju sunca dok se ne vratim iz posla pa će onda van na par sati |
||
|
||
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Potpisujem |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
Odgovori | Stranica <1 198199200201202 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |