Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Trišino dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Trišino dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 202203204205206 243>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 14:15
Manči da si bar malo bliže, već bi se mi organiziralo, iako i ovako se može, kad bi nekako došla do Rijeke, kao da je to u dva koraka, znam zaboravi, stavit ćemo ti puno slika za uživanje, a ako nešto poželiš imati tu smo, javi, kupit ćemo za tebe naravno.

Sunce, hvala ti, počelo je polako sve nicati.
Gio, ti si od početka uvijek rado viđen gost u mom dvorištu, morat ćemo nešto iskemijat da se ovo ljeto i vidimo, tamo negdje oko Zadra, a tko zna možda i u Rijeci.

Pecika, to su neki mini irisi, koje se sam lani kupila u ovo doba u cvatu i evo ove godine opet cvjetaju.
Pravi veliki irisi i kod mene cvjetaju po ljeti, sada imaju samo lišće.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 14:47
Bravo za mini irise i šafrane, a onaj plavi ti se je valjda sam zasijao!

smile78
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 18:23
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Hi-hi zlobnice, čekaj malo sa slikama-kad se vratim iz italije past ćeš na to tvoje golosmile52
smile39...ode u Italiju...a ko če čuvati BrankaWink--kupi mi neštoWink
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 19:52
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Drage moje, do vi šetate mojim vrtom mi na kavici kod Mirek uživamo, no neka ste bile kod mene, volim kad dođete i kad me nema.
Duda, hvala ti ma znam to, ali svejedno sam ljuta, no volim vidjet Olega iako ne nosi cvijeće, što mogusmile96
znaš kaj tek sam sad vidla ovo ...pa krepat ću od smijeha ko zna zakaj jel da?...haha zakon si .
no ipak Triša al držiš irise i po noći pod lampama pa kako su već se rascvali  ' prepredivni su jedva čekam moje ,vidim vrtek se budi
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 20:28
I ja sam danas posadila žute mini irise i baš sam se čudila kak to da već cvjetaju kad moji na vrtu ne namjeravaju tako skoro. Znači oni jesu tak rani, dobro da znam.
smile78
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 22:30
sunce, opet si mi došla, kako lijepo, baš si rado viđen gost.
niho, kupit ću ti pod uvjetom da to dođeš sama preuzeti i to odmah!
duda, ja cvijeće je cvijeće, ali Oleg je Oleg draga moja. Irisi su neki čudni i nisu bili pod lampom, ali jedva su visoki 15 cm, valjda neki hibridi
Anastazija, još ih imam u jednoj vazici i isto se spremaju na cvatnju, a lukovice su posađene u jesen, dakle stvarno im je sada pravo vrijeme
RIJEKA

Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 07:05
Šafrani plavi su te iznenadili,a i tako i treba,pa znaju oni kod koga će,kod ljubitelja cvića,kod onoga tko će ih maziti i paziti,a lipi su i bili,a irisismile227
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 07:06
Nema šanse da smanjiš količinu cvijeća, vidiš da ti niče i na mjestima gdje ga nisi posadila..Thumbs%20Up
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 09:12
pa tebi sve ide od  (zelene) ruke, prelijepi ljubičasti šafrani samo se stvorili i procvijetali! mini irisi na zelenoj pozadini su divni!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 16:18
Triša evo mene kod tebe u posjeti .smile142
Kod mene ti je još zima i nema ništa novog ,evo su mi se i jaglaci jadni smrzli Unhappy
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 05:55
Ta slatka iznenađenja što nam se odnekud stvore u vrtu zbilja znaju usrećiti!
A evo ti ostavljam jednog nosača da ti pomogne nositi sve biljčice koje ćeš sigurno kupovati u Italiji Smile 
Time is something you can never get back..
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 09:16
Kod mene opet sve pokrio snijeg a procvjetale visibabe i jaglaci....... Lijepo je kad je  drugačija klima......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 11:36
Kod tebe je stvarno pravi mini botanički vrt. Nema čega nema. Pa ti doleti i samo...Wink.Big%20smileClapClapClap
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 12:01
Miro 021, hvala ti, naravno da je sve lijepo,  ali ne mojom zaslugom, idiš i sama da se neke stvari jednostavno dogode.
Nataly, to je vrlo jednostavno objasniti, stalno nešto premještam, što mogu kad uživam u tome
Antonija, hvala ti, a kako obožavam zeleno i kuća je morala biti u zelenom
Anči39, lijepo je kad mi dođeš, ma nisu ti se smrzli jaglaci, to nije moguće, a ako jesu dođi kod mene ih ima
Misty, ma hvala ti na nosaču, presladak je, mislim da će ova dva kofera biti dosta za sve riječke cure i njihove nabavke, ali ne i želje
Milica7 hvala i tebi, da naravno da klima uvelike doprinosi ranijem dolasku biljaka, ali zato po ljeti suša ubije sve, a računi za vodu ogromni
baka hvala ti što si tu, e ti možeš doći i osobno, ionako ti moram isporučiti junkus, kojeg si željela

RIJEKA

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 13:06
smile115...dobru majicu ..ili trenerku ..i dolazim
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 13:12
Triša, malo sam bacila oko u tvoj vrt. Kraj sve ljepote koju imaš, još ti i ovi "nepozvani" niču i cvjetaju. Blago tebi! A kod nas još niš, ćorak!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 13:14
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Triša, malo sam bacila oko u tvoj vrt. Kraj sve ljepote koju imaš, još ti i ovi "nepozvani" niču i cvjetaju. Blago tebi! A kod nas još niš, ćorak!
...ja neznam šta kod nje ima tako lijepo kad odete kod nje vidječete da to nije ništa njeno već sve od komšijesmile156
Na vrh
tomica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 939
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 13:59

Doviđenja, sretan put, nek te sunce prati svud (sjećaš se Ane Štefok)

i donesi nam puuuuno slika
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 14:57
Nihu ću ubiti i baš neće dobiti ništa od preko.
Bigi ti ćeš se već odobno uvjeriti kako izgleda moje dvorište, ne slušaj Nihu.
Tomice, hvala ti, uvijek se rado sjetim te pjesme, a slika će naravno biti hrpa.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 15:14
Evo malo skupnih slika iz dvorišta, jedva čekam da se ovo sve napuni i procvjeta.

Ova gredica ostaje ista
napred su kampanule, iza agapantusi, sa strane su male plave kampanule i tratinčice, s druge strane isto nešto-ne znam više što, a u pozadini do kraja orezana jedna 30-godišnja ruža, prvi puta drastično ošišana

Gredica sa šebojem i kerijom neće se mjenjati, premala je za promjene

Ovdje su samo Hoyine alstromerije i već im je tjesno

Tu je dosta velika gužva. Napred bi trebale izaći hutinije, sa strane hemerokalisi, u sredini su amarilisi, sve je puno raznih lukovica, a s desne strane su iglice. U pozadini bi trebale izaći hoste, a ima i nekih bijelih i smeđih perunika, a ispred njih plavi jastučac i svašta nešto. Još je tu i sivi grmić senecio cineraria, kojeg sam drastično srezala.
Ovdje je stvarno velika gužva, no vrtić je malo veći, pa vidjet ćemo kad biljke narastu što će morat van.

Iza ovog vrtića, a već pod ciglastim zidom dosta je hladovine, pa otraga imam mjesta za još ponešto, a napred je hrpa razno raznih perunika, a najviše Jagodinih perunika japonika.

S druge strane ulaznih vrata je onaj jasminoides, koji se penje i koji cvate cjelo ljeto, tu je i plumbago, nadam se da je živ, i sarajkin plavkasti klematis (ili nešto drugo penjajuće), a napred iberis i neka tradescantia lila boje.

Tu ostaje brzošireći i "gazeći sve pred sobom" hipericum calicynum i dvije ruže (bijela i žuta), a napred je ceratostigma plumbagoides. Ugurala sam tu sa strane još nešto ????????

Ovdje sam u prvom redu napravila mjesto za nove hauchere, a iza su razni sedumi, čuvarkuće, delosperme i graptopetalum u tegli.

Drugu stranu vam ovaj puta nisam pokazala, a tamo će tek biti gužva, ali ima i puno više prostora i sunca, pa će naguravanje biljaka kad počmu izlaziti biti jako interesantno.smile156
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 202203204205206 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.