Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hortenzija - Hydrangea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hortenzija - Hydrangea

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 38>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2011 u 09:23
mislim da bi bilo bolje počekati da joj se posuši list, da biljka počne s mirovanjem zimi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2011 u 20:49
Htjela sam jednu hortenziju prebacit na drugo mjesto? Jel sad dobro vrijeme?
Neka se sve zeleni
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2011 u 20:45
MI smo zadnje 2 godine orezali u ovo vrijeme i bio je pun pogodak.
Sve deblje, stare grane prikratili, dosta ih i odrezali skroz, dok mlade samo malo i na proljeće su poludile.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2011 u 20:02
moje hortenzije izgledaju kao da su se osušile, gole grane bez ijednog listića..ne znam da li da ih orežem ili da ostavim tako do proljeća
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2011 u 14:33
Ja bi ovu hortenziju mogla gledat danima...stvarno je smile227
Hortenzije su čudesne, tako malo traže a iskažu punu ljepotu
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2011 u 13:19
smile70Hortenzija je uistinu kameleon među cvjećem...ovisi joj boja o mnogočemu...vodi...zemlji...dohrani...uistinu mjenja boju kako hoće i zato nikada ne znamo koje će boje biti kad procvjeta.Konkretno ova plava ništa jadna nema osim suhe kamenite i zbite ilovaće pomješane sa kremencem i ponekad je susjed zalije ili ja preko plota.
Na vrh
cvijetićljubac View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 741
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvijetićljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2011 u 22:00
Originalno poslano od člana Silvestra Silvestra napisao:

Hortenzija kod moga susjeda.smile73    
  uh da je kod mene takva...Angry
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2011 u 17:53
Fakat je posebna smile93
Ni ja još ovakvu plavu hortenziju nisam vidjela...svaka čast
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 12:09
Hana,za ovako plavu treba posebno škrto i nikakvo tlo,onda je ovako plava,ja sam svoju novo pelcanu hortenziju posadila na mjesto di smo sipali šoder i di ima malo zemlje,baš me zanima koje će boje biti kad procvjeta.smile105
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 20:49
tako plavu do sad još nisam vidilasmile64
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 19:51
Natalija,nije vještac,samo je malo zalije i to kad je na vikendu,a ništa joj ne radi jer je preko mog plota i stalno je gledam sa terase,a ja sam odma metar i pol od nje kopala jučer i prekjučer kanal di sam svu tu zemlju bacila i stavila drugu,crkla sam od tvrdoće tla,sa krampom smo suprug i ja kopali i onda možeš mislit kakva je to zemlja.smile109.smile46Sleepy
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 22:15
silvestra prekrasna plava boja
ali podaci o tlu i položaju mi zvuče nevjerovatno, pogotovo po mom iskustvu

susjed sigurno ima neku tajnu ili je vještac pa se koristi čarolijomLOL
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 18:06
  Kad bi znali na kakvom tvrdom i kamenom ,škrtom tlu raste ne biste vjerovali da tu išta može rasti...znači ako želite da bude ovako plava posadite je na takvo mjesto gdje nema šanse da Vam išta raste.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 18:00
Ova plava boja je prelijepa....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 17:51
Hortenzija kod moga susjeda.smile73    
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2011 u 18:14
Ove godine sam vidjela na više mjesta da su hortenzije počele dobivati plavu boju. Kod moga susjeda isto, kaže da ih niti s običnom vodom ne zalijeva svaki dan a nisu ništa dodavali u korjen.Ima nešto čudno u zraku Question
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2011 u 13:44
Baka tvoje hortenzije su sanjske !

Ova hortenzija je stara preko 20 god. Posadila ju je još ženina baka.
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2011 u 11:42
Lorica10, to je kloroza, probaj zaliti  ili pošpricati tekućim željezom i to ponovi nekoliko puta Smile.
Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 740
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 15:55

pozdrav evo slike moje hortenzije, zašto su joj gornji listovi žučkasti???
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 17:28
Otok sigurno su posađene svaka u drugačijoj zemlji ili im je Winkdodavano nešto da bi svaka imala svoju boju.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.