Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Malo smo se ponovili...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Malo smo se ponovili...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 49>
Korisnik
Poruka
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2008 u 22:40
smile94
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2008 u 21:59
Naravno, da danas više nisam mogla izdržati i na prodajnom dijelu Flore doma preselila 1 solanum, 1 plumbago i ukrasan grm koji moram virnuti kak se zove! Wink
Na vrh
rena View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 767
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2008 u 22:30
Dada28, imas pravo, stvarno je ljepotan. Nadam se da ce takav i ostati. Sretno s novom biljkom.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 15:18
Dada28 , fikus ti je super i ja ih jako volim, ali nisi napisala kako se zove???
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 18:13
Ovoga puta sam se ponovila sa Dvije knjige o cvijecu.Larousova enciklopedija cvijeca i Cvijece za terase.Cijena prava "sitnica" 500kn.MM je dobio nervni slomsmile96
smile138Jednom se zivi!!!
Nije isto zivjeti i biti ziv!
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 21:04
 maya,   , nisi jedina , tako i moj reagira kad ja dođem doma sa novom knjigom , uvijek me pita -pa zar ima još neka da je nisi kupila a kod kuće već se polica objesila od težine koliko ih ima , nekoliko godina stare flore , pa vrtovi i sva moguća izdanja koja sam mogla kupiti , zadnja je enciklopedija   vrt - 700 kn smile155
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 22:54
Jel to ona knjiga od Mladinske,ta mi je u planu!Gledala sam je na sajmu knjiga bila je 90 eura.smile188
Nije isto zivjeti i biti ziv!
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 20:21
Originalno poslano od člana proljeće proljeće napisao:

Dada28 , fikus ti je super i ja ih jako volim, ali nisi napisala kako se zove???

To je Ficus deltoidea (Ficus diversifolia)
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 20:46
Toliko mi se svidio ovaj rozi "šafrančić" da se moram njime pohvaliti i na ovom mjestu!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 21:44
Presladak je i već ga vidim u tvojoj kopanjici, a čudno mi je vrijeme cvatnje, jer moji cvatu kasnu jesen i rano proljeće.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
dugokosa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 886
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dugokosa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2008 u 08:36
opet sam si kupila tri cvijeta kad sam išla jučer sa šogoricom po flance za njezin vrt ,nemrem odolit kad dođem u rasadnik i pogotovo kad vidim nekaj nivoga ,jednu fuksiju visoku već 70 cm samo kaj nije razgranata i neka dva cvijeta, ja nemrem zapamtiti imena smile42budem slikaka pa vam pokažem za koji dan
sutra je novi dan
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 18:12
Danas sam prerano išla u trgovinu i kako još nije bila otvorena ,a cvjećara je, malo sam pregledala i ovo mi se svidjelo

mislim da je timijan, sasvim niski

runolist

Moram još otkriti šta je šta, ali znam da su trajnice.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 18:35
Ajme ja luda za plavim cvjećem, a tako ga malo imam, otkrij što je ovo plavo i odmah idem tražiti, predivno ti je sve, ali plavo je plavo.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 19:11
Ovo plavo sam našla pod nazivom Platycodon grandiflorum , na nekim slikama ima cvijet sa 4, a na nekim sa 5 latica.

ovo je slika sa net-a

Picture%20of%20Platycodon%20grandiflorumPlatycodon grandiflorum

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 21:39
je to je platycodon g. imam ga i ja u vrtu
kupljen je isto tako u teglici, već rascvjetan pa sam ga samo prebacila u vrt
prezimljava bez problema - u dalmaciji sam
tj. nakon ljeta i cvatnje se posuše stabljike, formira čahurica sa sjemenom koje treba samo porezati kad se posuše

i u (kasno) proljeće opet potjera iz zemlje

iako napravi sjeme nakon cvatnje, mislim da se ne može razmnožiti sjemenom jer nisam primjetila niti 1 novu biljku

čak mislim da raste iz lukovice

ja bi ga željela preseliti  na drugo mjesto, ali me strah dirati i čeprkati po zemlji da ga ne koknem pa ga puštam da stoji gdje je
... dok ne naiđem na njega opet - u dućanuWink
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 21:41
triša i ja naj volem plavo smile113
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2008 u 22:25
Zanimljive biljkice,večinu nikad vidjela nisam.Ako ti pomogne,na zadnjoj slici je runolist(ja ga nedavno kupila)
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 09:51
Jučer smo se ponovili za jednog monstruma koji je još u razvoju!
Ljubav na prvi pogled!
Tropi- u tvom SKonzumu - bagatela!
Piše na etiketi Monstera Delic.dia14.
Imaju krasno zdravo cvijeće- začuđujuće i zaposlenicu koja zna o cvijeću!
Evo našeg monstruma

Sad ga malo preseliti i čekati da zauzme puuuno prostora!
Kolko cveća sad već imam mislim da bum namještaj preselila van! A tek kad naraste smile42 šta je meni ovo trebalo!!!

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 15:30
monstera je baš slatka, a tek kad naraste Thumbs%20Up

ja sam se nekako naučila kontrolirati - bar što se sobnog tiče
nije da nemam mjesta, ali ne volim pretrpavati

a još kad zahladi pa kad moram sve unijeti u kuću...

zato sam ja danas pazarila 2 karpatske zvončike

i prije par dana jednu japansku mirtu (ili kinesku Question)

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 15:37
Japansku mirtu, natalija! Moja je uspjela od prošle godine preživjeti sve torture od farbe za brodeke i avione u podrumu MM, gdje sam je smjestila prek zime, pa do naglog izlaska na sunce Embarrassed!!!  I sad vidim  daje cvjeteke!!! smile96
Zvončike su smile227
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 49>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.