Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 58>
Korisnik
Poruka
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 17:35
Dali netko drzi orhideje u blizini istocnog prozora....zanima me dali vam cvjetaju, iako nisu na prozorskoj klupici. Zelim ih premjestiti u drugu prostoriju....nebi imale direktno svjetlo nikada...iako je sama prostorija dosta svijetla. Molim misljenje i vase iskustvo.... [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" />
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 20:48
Meni baš i ne cvjetaju ako nisu na prozorskoj dasci. Možda netko ima drugačije iskustvo...
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 09:58
Moja orhideja je u spavaćoj sobi na prozoru gdje su rolete spuštene 90 % dana, i sad je nedavno procvala na 3 grane. Znači, istočni prozor, sa puuno hladovine, rijetko zalijevanje. Izgleda da joj paše
Tena 28.3.2010
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2012 u 14:11
Emily, d.i.n.a.......hvala....jos se dvoumim...
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 19:24
Ja imam svoju cca 2 godine, nisam je presađivala, stoji mi na istom mjestu, južni prozor. Sada je zaštitim kartonom da joj ne dolazi direktno sunce.
Špricam joj listove, tako dobije vode, a jednom na mjesec je potopim u vodi.
Još je nisam prihranjivala. Evo kako je izgledala u ožujku. Sa stare stapke izbacila je pupove.

Da bi se istovremeno pojavila dva mala izbojka novih cvjetnih stapki.

Sada se stara stapka suši, a na dvije mlade ima cvjetne pupove.

Stoji mi ovdje i zimi i ljeti, nije na propuhu. Izgleda da joj paše.

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 21:34
Seny....prekrasna je...jesu ti to novije slike? Kad vidim kod tebe dvije stapke, a kod mene nijedna...uzasno sam ljubomorna, a jos joj ne dodajes nikakvo gnojivo. Mozda im pase vise bez gnojiva....???
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2012 u 10:09
Bok društvo ... Jučer sam išla u nabavku kora. Čitala sam na orhideja.hr da su najbolje borova i hrastova kora,pa sam prikupila kore,nabavila stiropora,orhideju očistila od trulog korijenja i stavila u novu teglicu. Samo imam problemčić,orhideja mi prelabavo stoji u posudi,hoće li se korijenje povezati s korom da se učvrsti ili sam trebala još nešto napraviti? Hvala!
Na vrh
Puffy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Puffy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2012 u 19:27
6 od ukupno 12 Phalaenopsisa u mojoj maloj zbirci, prikazano je na slijedećoj slici:

Tu je i meni jako draga, točkasta ljubičasta orhideja koju sam u cvjećarnici dobio na poklon jer je bila gotovo posve strulog korijena. Nakon par mjeseci se regenerirala i čak, evo, procvjetala s 4 manja cvijeta!

Moj Phalaenopsis boje koja naginje na bordo... (na slici je svjetliji!)

I jedan, malo drukčiji, rozi (na slici također malo svjetliji!)

Imaju dovoljno svjetlosti, polijevam ih isključivo akvarijskom vodom (t=25-28°C) u koju ponekad dodam manje gnojiva za cvijetajuće bilje.

Lijepo cvijetaju i neprestano razvijaju nove listove i mlado korijenje.

Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 16:58
Puffy ....onaj zeleni phal mi je poseban...
Na vrh
irenaidani View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 817
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 22:31
tu je jedan dio mojih orhidejica,slika je malo starija ...sad su vise rascvjetane...
Na vrh
irenaidani View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 817
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 22:36
bebice
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 23:06
Prije dva mjeseca sam dobila naa poklon dvije krasne orhideje za koje nemam adekvatno mjesto.

Primjetila sam da svi vi koji ste iskonski ljubitelji orhideja njih držite na prozorskoj dasci.

Ja imam prozore na sve četiri strane svijeta, ali nemam prozorsku dasku na koju mogu smjestiti teglu (uska). Jedino mjesto gdje bi ih mogla držati jeste otok u kuhinji. Prozor je na južnoj strani, medjutim, kako otok nije vezan uz prozor do njih nikada ne dolazi direktno sunce. Dalje, kuhinja,blagovaona i dnevni boravak čine jedinstvenu cjelinu i imaju još 4 prozora tako da je sve jako osvjetljeno. Nadam se da će orhideje na ovaj način imati doboljno svjetla.

Ako mislite da to neće biti dobro voljela bih dobiti savjet kakvo mjesto bi bilo najadekvatnije za uspješan uzgoj ovih ljepotica.

Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Puffy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Puffy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 00:08
Orhideje smještene na ovoj lokaciji ne bi trebale biti nezadovoljne.

Ovdje doista ima puno svjetla (uz ove prozore) i vjerujem da će im kod tebe biti odlično.

@ irenaidani - wow! Koliko keikića... No, neće li ju to pošteno iscrpiti? :(
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 00:32
Hvala Puffy, trudit ću se da bude lijepo i njoj i meni s njom.
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 09:09
Zribal...ako orhidejama ova 2 mjeseca odgovara na tom mjestu,..nisu naglo izgubile cvjetice ili se na bilo koji nacin promjenile na gore...onda im mjesto odgovara I ja sam malo u nedoumici da svoje preselim u neposrednu blizinu istocnog prozora, na ako stoje na prozorskim klupicama vise im se susjedi dive nego ja(zbog zavjese ih ne vidim)....malo sam sebicna E sad me jedino muci kada dode zimsko razdoblje i skrate se dani..dali ce imati dovoljno svjetlosti da bacaju cvjetne stapke. Kod tebe ce im vjerojatno odgovarati jer imas prozore na svim stanama svijeta i nemas zavjesu.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 13:36
Moj problem su samo prozorske klupčice i to je jedina mana moje nove kuće, ali eto, moj suprug se jako trudio da mi napravi velike vanjske tako da ne stavljamo nikakve držače. Odustala sam od zavjesa i ako se odlučim na njih onda će to biti samo male draperije. Stan je pun svjetlosti, a orhideje se zaista nisu ni malo promjenile. Redovito ih prskam, potapam 1 do 2 puta mjesečno, ovisno o vrućinama. Još nisam prihranjihvala, ali su lijepe. Pratit ćemo kako ide dalje, ako bude problema, zvat ću vas u pomoć.
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 16:01

Moja svježe presađena orhideja... Izgleda li ovo normalno???
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 16:03
poslikaj malo iz daljega kako bi vidjeli malo veći dio biljke. Ovako ne zanam na što misliš.
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 16:04
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 16:06
Tu je sve,ima samo listove i korijenje ovo zračno... Dosta toga je bilo suho,pa sam morala odrezati,a grančica nema jer su se sasušile. Zanima me da li je kora dobra,jer nisam našla supstrata pa sam iz prirode sama rezala koru. Ima li spasa za moji orhideju? :(
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.