Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori | Stranica <1 1920212223 58> |
Korisnik | |
bugic
Pustio korijenje Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali netko drzi orhideje u blizini istocnog prozora....zanima me dali vam cvjetaju, iako nisu na prozorskoj klupici. Zelim ih premjestiti u drugu prostoriju....nebi imale direktno svjetlo nikada...iako je sama prostorija dosta svijetla. Molim misljenje i vase iskustvo.... [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" />
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni baš i ne cvjetaju ako nisu na prozorskoj dasci. Možda netko ima drugačije iskustvo...
|
|
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja orhideja je u spavaćoj sobi na prozoru gdje su rolete spuštene 90 % dana, i sad je nedavno procvala na 3 grane. Znači, istočni prozor, sa puuno hladovine, rijetko zalijevanje. Izgleda da joj paše
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Emily, d.i.n.a.......hvala....jos se dvoumim...
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam svoju cca 2 godine, nisam je presađivala, stoji mi na istom mjestu, južni prozor. Sada je zaštitim kartonom da joj ne dolazi direktno sunce.
Špricam joj listove, tako dobije vode, a jednom na mjesec je potopim u vodi. Još je nisam prihranjivala. Evo kako je izgledala u ožujku. Sa stare stapke izbacila je pupove. Da bi se istovremeno pojavila dva mala izbojka novih cvjetnih stapki. Sada se stara stapka suši, a na dvije mlade ima cvjetne pupove. Stoji mi ovdje i zimi i ljeti, nije na propuhu. Izgleda da joj paše. |
|
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Seny....prekrasna je...jesu ti to novije slike? Kad vidim kod tebe dvije stapke, a kod mene nijedna...uzasno sam ljubomorna, a jos joj ne dodajes nikakvo gnojivo. Mozda im pase vise bez gnojiva....???
|
|
mimagy
Nedavno posijan Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok društvo ... Jučer sam išla u nabavku kora. Čitala sam na orhideja.hr da su najbolje borova i hrastova kora,pa sam prikupila kore,nabavila stiropora,orhideju očistila od trulog korijenja i stavila u novu teglicu. Samo imam problemčić,orhideja mi prelabavo stoji u posudi,hoće li se korijenje povezati s korom da se učvrsti ili sam trebala još nešto napraviti? Hvala!
|
|
Puffy
Nedavno posijan Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
6 od ukupno 12 Phalaenopsisa u mojoj maloj zbirci, prikazano je na slijedećoj slici:
Tu je i meni jako draga, točkasta ljubičasta orhideja koju sam u cvjećarnici dobio na poklon jer je bila gotovo posve strulog korijena. Nakon par mjeseci se regenerirala i čak, evo, procvjetala s 4 manja cvijeta! Moj Phalaenopsis boje koja naginje na bordo... (na slici je svjetliji!) I jedan, malo drukčiji, rozi (na slici također malo svjetliji!) Imaju dovoljno svjetlosti, polijevam ih isključivo akvarijskom vodom (t=25-28°C) u koju ponekad dodam manje gnojiva za cvijetajuće bilje. Lijepo cvijetaju i neprestano razvijaju nove listove i mlado korijenje. |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puffy ....onaj zeleni phal mi je poseban...
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tu je jedan dio mojih orhidejica,slika je malo starija ...sad su vise rascvjetane...
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebice
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije dva mjeseca sam dobila naa poklon dvije krasne orhideje za koje nemam adekvatno mjesto.
Primjetila sam da svi vi koji ste iskonski ljubitelji orhideja njih držite na prozorskoj dasci. Ja imam prozore na sve četiri strane svijeta, ali nemam prozorsku dasku na koju mogu smjestiti teglu (uska). Jedino mjesto gdje bi ih mogla držati jeste otok u kuhinji. Prozor je na južnoj strani, medjutim, kako otok nije vezan uz prozor do njih nikada ne dolazi direktno sunce. Dalje, kuhinja,blagovaona i dnevni boravak čine jedinstvenu cjelinu i imaju još 4 prozora tako da je sve jako osvjetljeno. Nadam se da će orhideje na ovaj način imati doboljno svjetla. Ako mislite da to neće biti dobro voljela bih dobiti savjet kakvo mjesto bi bilo najadekvatnije za uspješan uzgoj ovih ljepotica. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
Puffy
Nedavno posijan Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Orhideje smještene na ovoj lokaciji ne bi trebale biti nezadovoljne.
Ovdje doista ima puno svjetla (uz ove prozore) i vjerujem da će im kod tebe biti odlično. @ irenaidani - wow! Koliko keikića... No, neće li ju to pošteno iscrpiti? :( |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Puffy, trudit ću se da bude lijepo i njoj i meni s njom.
|
|
|
|
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal...ako orhidejama ova 2 mjeseca odgovara na tom mjestu,..nisu naglo izgubile cvjetice ili se na bilo koji nacin promjenile na gore...onda im mjesto odgovara I ja sam malo u nedoumici da svoje preselim u neposrednu blizinu istocnog prozora, na ako stoje na prozorskim klupicama vise im se susjedi dive nego ja(zbog zavjese ih ne vidim)....malo sam sebicna E sad me jedino muci kada dode zimsko razdoblje i skrate se dani..dali ce imati dovoljno svjetlosti da bacaju cvjetne stapke. Kod tebe ce im vjerojatno odgovarati jer imas prozore na svim stanama svijeta i nemas zavjesu.
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj problem su samo prozorske klupčice i to je jedina mana moje nove kuće, ali eto, moj suprug se jako trudio da mi napravi velike vanjske tako da ne stavljamo nikakve držače. Odustala sam od zavjesa i ako se odlučim na njih onda će to biti samo male draperije. Stan je pun svjetlosti, a orhideje se zaista nisu ni malo promjenile. Redovito ih prskam, potapam 1 do 2 puta mjesečno, ovisno o vrućinama. Još nisam prihranjihvala, ali su lijepe. Pratit ćemo kako ide dalje, ako bude problema, zvat ću vas u pomoć.
|
|
|
|
mimagy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja svježe presađena orhideja... Izgleda li ovo normalno??? |
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
poslikaj malo iz daljega kako bi vidjeli malo veći dio biljke. Ovako ne zanam na što misliš.
|
|
|
|
mimagy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
mimagy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tu je sve,ima samo listove i korijenje ovo zračno... Dosta toga je bilo suho,pa sam morala odrezati,a grančica nema jer su se sasušile. Zanima me da li je kora dobra,jer nisam našla supstrata pa sam iz prirode sama rezala koru. Ima li spasa za moji orhideju? :(
|
|
Odgovori | Stranica <1 1920212223 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |