Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 43>
Korisnik
Poruka
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 11:46
molim ID

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 13:56
mammillaria geminispina
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 15:01
hvala
Na vrh
tekel View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tekel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 16:38
Originalno poslano od člana tekel tekel napisao:

još jedna mammillaria bez prezimena

http://s1003.photobucket.com/user/tekel_photo/media/kaktusi/zoo110.jpg. -
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 14:23
Danas sam dobila pelcere ove biljčice, no nisam sigurna dal je to aloa ili haworthia.... matična biljka je imala narančasto-crveni cvijet (ako će ta informacija pomoći pri identifikaciji Tongue ). Hvala Smile

Na vrh
tekel View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tekel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 18:57
i ja sam zdvojan oko toga ,neko je navodi kao havothiu a neko kao alou,neznam koja je najnovija nomenklatura ja je vodim ko haworthia  attenuata
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 20:06
tnx tekel Smile malo sam guglala i meni više liči na aristatu nego na attenuatu, baš zbog ove male tanke bijele niti na vrhu svakog listića :)
Na vrh
tekel View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tekel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 21:50
toćno aristata samo se navodi i kao aloe i kao haworthia
Na vrh
tangerina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tangerina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 12:32
Pozdrav svima, nova sam na ovom forumu. Prije nešto više od godinu dana počela sam sakupljati sukulente, sad ih pokušavam identificirati, i većini sam uspjela pronaći ime preko interneta, ali na par njih sam zapela. Konkretno ovaj izdržljivi mali vrag, prije godinu dana sam dobila dva listića, i evo što je od njega ispalo u 365 dana

Na vrh
tangerina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tangerina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 12:35
I još jedan, ovog sam kupila jučer kod neke tete na pazaru, rekla je da, kad raste u dobrim uvjetima, ovako je tanak i štapićast, a ako ga ostavim u što goroj zemlji sa što manje zalijevanja, listovi će postat debeli i postat će prekrasan. šta je to?

http://s881.photobucket.com/user/tangerina2/media/IMAG1164_zps96fc5923.jpg. -
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 14:50
Molim vas pomoć oko identifikacije

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 18:25
Originalno poslano od člana tangerina tangerina napisao:

I još jedan, ovog sam kupila jučer kod neke tete na pazaru, rekla je da, kad raste u dobrim uvjetima, ovako je tanak i štapićast, a ako ga ostavim u što goroj zemlji sa što manje zalijevanja, listovi će postat debeli i postat će prekrasan. šta je to?

http://s881.photobucket.com/user/tangerina2/media/IMAG1164_zps96fc5923.jpg. - </a>

Ovo je Kalanhoe tubiflora
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 22:50
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Molim vas pomoć oko identifikacije

Definitivno Sedum rupestris ! 
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 09:42
Fiki hvala :)
Na vrh
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 10:15
Originalno poslano od člana tangerina tangerina napisao:

Pozdrav svima, nova sam na ovom forumu. Prije nešto više od godinu dana počela sam sakupljati sukulente, sad ih pokušavam identificirati, i većini sam uspjela pronaći ime preko interneta, ali na par njih sam zapela. Konkretno ovaj izdržljivi mali vrag, prije godinu dana sam dobila dva listića, i evo što je od njega ispalo u 365 dana

Izgleda mi kao Sedum nussbaumerianum

(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
bibi193 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 18
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bibi193 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 17:09
evo još jednoga cije ime ne znam, dali netko zna možda Smile? i znam da nije mjesto za pitati ali pošto su ovo okolo sve mladice njegove nisam sigurna da ih uklonim pa njemu olakšam ili da ostavim sve ove mališane na njemu i oko njega? Glikice hvala na prijašnjoj identifikaciji Smile

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 17:49
echinopsis

da je to moj kaktus ne bi dirala mladice,bilo bi vrlo interesantno gledati ga kako raste,a ti kako želiš
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 17:58
Dobro ti veli Mali Kaktus, to se ne dira, neka raste i buja, što bujniji to je ljepši. 
Na vrh
bibi193 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 18
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bibi193 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 18:31
budem ja njega ostavila tako, ma mama me ubjeđuje da mu mladice crpe energiju pa sam se zato dvoumila al meni je ovako baš simpa pa cemo vidjeti sta ce biti od njega kad još malo poraste..
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 18:35
Ništa njega ne crpi, on tako raste, ostavi ga na miru neka se razraste. Moji su svi ehinpsisi takvi i sasvim su ok, a imam ih puno i dugo.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.