OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 215216217218219 374> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo još uvijek ne znam kako se zove, sliči na santolinu
![]() neumorna felicia ![]() echeverie (one sa tamnim listovima ) imaju pupoljke cijelo ljeto i nikako da procvjetaju, ali izgleda da će ipak ubrzo, iznenadili su me cvjetovi - crveni su ![]() ![]() Uredila sam ovaj mali, mali dio u vrtu ![]() ![]() Eto, to je bilo jučer. A danas je stigao paket od Smrčko, a u njemu nema nema čega nema - sedumi, koprive, vodenice, batat, hoste, zvončike, jagode i još, i još, i još. Posadila sam sve u lončiće dok malo ne isplaniram smještaj u vrtu, taman sam bila gotova kad se sručila kišurina, zgurala sam sve pod stol u dvorištu, slikati nisam stigla, ali hoću. Prelijepe biljke. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Kad čitam OTOK da plačeš nad škrtošću svojih cvijetova ne znam da li da plačem ili da se smijem! Trebalo bi te po nihinom sistemu po .....
![]() Zar ovo nije santolina, samo sivolisna...............barem ja tako mislim................a možda sam cijelo vrijeme bila u zabludi.........što misle drugi - jel to santolina ili ne!
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Evo mene u šetnji tvojim otokom u današnje kišno predvečerje i večer. Kako si rekla da je kod tebe danas kiša več prošla, baš je bila ugodna šetnja... Mada tvoje cvijeće nije bilo loše ni po največim vrućinama ( očito tvoja zasluga) no sada kada je malo zahladilo i pala pokoja kap kiše sve se razbujalo i rascvjetalo, vinke, ružice,... Nasmijale ste me ti i Anaida sa koprivom/trikolorcem amarantusom, a lantane pogotovo šarenolisna su me raspametile, kao i lagerstroemija
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
To je santolina - Otok šišaj 10 cm od poda. Vidim na slici iza ove mlade grančice odrvenjenu granu. Ako se na varam na njoj se naziru sivozelene točkice. Ako su mladi izboji i tu granu reži 10-15 cm od poda. Bit će ti dugo godina gusta lopta!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prekrasne biljčice.
![]() Ajde ne kvarite nam san o santolini, to je sigurno santolina ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Eto Hoja i ja mislimo u istu minutu
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Bravo djevojke kaj ste se dogovorile da je to santolina
![]() Otok kod tebe je više nego lijepo,već zamišljam kako će echeverie izgledati na
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ma sad sam išla gledati po netu te santoline. Ima njih različitih (s. rosmarinifolia, s. chamaecyparis). Ova raste pored druge biljke, za koju znam da je santolina, a malo se razlikuje i list i cvijet.
Hoya, nemam gdje stati da je ošišam, moram pogaziti gazanije ![]() |
|
![]() |
|
Šta nemaš štule? Na njih i samo se sagneš
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ovo si baš lijepo sredila, jedva čekam cvijet eševerije, kažeš crveni, a ja mislim da će biti narančasta
![]() Ono je santolina kojoj su se pomješala godišnja doba ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ma koja škrta zemlja, u tebe je prava raskoš cvijeća i ljepote!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Kod nas je vrijeme baš prevrtljivo, jedan krasan dan, drugi dan oblačno ili kiša.
E, pa danas je takav oblačan dan i sipi neka sitna kišica. Vrt se možda raduje, ali ja ne, mislila sam se još malo kupati (kao jučer, bilo je prekrasno). U mom vrtu ima svega pomalo, pa i jedan dio sa travicama, baš su mi lijepe, da je više mjesta bilo bi ih više ![]() ![]() ![]() ![]() Nešto sam malo i radila.... Pokupila iglice ispod bora, bila je već naslaga od pola metra, a kližu se kad se penjem po svom brdu ![]() A posadila sam i malo kupusića ![]() ![]() I kad već nema sunca, neka ovo glumi sunce ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja sam kupusiće počupala iz vrta,toliko su ih puževi pojeli da to nije bilo za gledati,
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Ja ove godine nisam posadila ukrasno zelje - sad se tek pitam zakaj nisam? Zaboravka.. Tvoje je lepeko... A i kadifice su ti baš fora, ovak još zelene.. To su one kaj si ih nedavno sadila, zar ne??
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Aha, jesu, to su te kadifice, a imaju i pupoljčiće.
Mali kaktus, jesi sigurna da su ti puževi pojeli kupusiće? Meni ih svake godine pojedu gusjenice, dok nema kupusića, nema ni gusjenica u vrtu |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Cyrtanthus je fenomenalan! Verovatno zato što je iz familije amarilisa
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Otok samo da ti kažem da me je srce bolilo kad sam šišala santoline ali mislim si kad su već Hoyine red je da ju i dalje slušam
![]() ![]() Ovu šatiranu travu imam i ja ali ne znam da li cvate, a ovu drugu sa četkicama mi je donesao Muhle (barem mislim da je to ta jer ne cvate), izgleda mi niska prema mojoj, da li je nekih cca 30-35 cm ??
I ja sam odustala od kupusića jer su neke beštije imale očito i spavanje i puni pansion
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 215216217218219 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |