Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OTOK- moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

OTOK- moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 215216217218219 374>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 19:09
Ovo još uvijek ne znam kako se zove, sliči na santolinu

neumorna felicia

echeverie (one sa tamnim listovima ) imaju pupoljke cijelo ljeto i nikako da procvjetaju, ali izgleda da će ipak ubrzo, iznenadili su me cvjetovi - crveni su

Uredila sam ovaj mali, mali dio u vrtu

Eto, to je bilo jučer. A danas je stigao paket od Smrčko, a u njemu nema nema čega nema - sedumi, koprive, vodenice, batat, hoste, zvončike, jagode i još, i još, i još.

Posadila sam sve u lončiće dok malo ne isplaniram smještaj u vrtu, taman sam bila gotova kad se sručila kišurina, zgurala sam sve pod stol u dvorištu, slikati nisam stigla, ali hoću. Prelijepe biljke.

Heart za Smrčkicu.

Heart za sve koji navrate

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 19:35
Heart i za tebe !
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 19:38
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Draga moja Sara, mirabela je prelijepa i mene je oduševila. Meni je krasna i mislim da je stigla u odličnom stanju. Možda slika malo vara. Puna je cvjetova i danas.

Danas sam prošetala vrtovima diljem lijepe naše i šire. Kad vidim tu cvijetnu raskoš najradije bi se rasplakala nad tom mojom škrtom zemljom. Ali sa nekim se stvarima čovjek mora pomiriti.

Jučer je bilo pristojno vrijeme pa sam malo poslikala

dipladenija

gloksinija

vinke

mala bugica

Ako ovo nije cvijetna raskoš, onda neznam kaj bi bilo, a ako ti cmizdriš nad ovim kraljicama kaj čemo mi ostale, meni se više puza smrači od tolikog zelenila oko mene, oko mene su same livade, poslije livade šuma, oko kuće thuje, borovi, smreke, a ovo cvijeće trpam samo da razbijem monotoniju

.ClapClapClapClapClap     Jako sam uživala kod tebe, vrtić ti je san snova, imaš prekrasne primjerke biljčica, joj da se mogu ušuljti u tvoj vrtić s košaricom, tako bih malo uzela da ti uz te kapitalce nebi ni znala da sam ja bila!!!   Jel imaš psa????    Na to sam zaboravila!!

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 19:47
Kad čitam OTOK da plačeš nad škrtošću svojih cvijetova ne znam da li da plačem ili da se smijem! Trebalo bi te po nihinom sistemu po .....smile52Sorry..............
Zar ovo nije santolina, samo sivolisna...............barem ja tako mislim................a možda sam cijelo vrijeme bila u zabludi.........što misle drugi -  jel to santolina ili ne!
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 20:02
Evo mene u šetnji tvojim otokom u današnje kišno predvečerje i večer. Kako si rekla da je kod tebe danas kiša več prošla, baš je bila ugodna šetnja... Mada tvoje cvijeće nije bilo loše ni po največim vrućinama ( očito tvoja zasluga) no sada kada je malo zahladilo i pala pokoja kap kiše sve se razbujalo i rascvjetalo, vinke, ružice,... Nasmijale ste me ti i Anaida sa koprivom/trikolorcem amarantusom, a lantane pogotovo šarenolisna su me raspametile, kao i lagerstroemija smile93. Ajmeee, sada sam išla malo googlati, pa ona nije baš tako osjetljiva kako sam ja mislila, joj sad sam u problemima Wink. Cakana ti je ova eševeria koja nikako da procvate Wink.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 20:39
To je santolina - Otok šišaj 10 cm od poda. Vidim na slici iza ove mlade grančice odrvenjenu granu. Ako se na varam na njoj se naziru sivozelene točkice. Ako su mladi izboji i tu granu reži 10-15 cm od poda. Bit će ti dugo godina gusta lopta!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 20:40
Prekrasne biljčice.give_rose_girl.gif

Ajde ne kvarite nam san o santolini, to je sigurno santolinaschnuck.gif
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 20:42
Eto Hoja i ja mislimo u istu minutusmilie_girl_107.gif
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 20:50
Bravo djevojke kaj ste se dogovorile da je to santolinaClap
Otok kod tebe je više nego lijepo,već zamišljam kako će echeverie izgledati naTongue proljeće kad se razrastu
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 21:01
Ma sad sam išla gledati po netu te santoline. Ima njih različitih (s. rosmarinifolia, s. chamaecyparis). Ova raste pored druge biljke, za koju znam da je santolina, a malo se razlikuje i list i cvijet.

Hoya, nemam gdje stati da je ošišam, moram pogaziti gazanije LOL.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 21:02
Šta nemaš štule? Na njih i samo se sagneš LOLLOLLOLLOL
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 21:27
Ovo si baš lijepo sredila, jedva čekam cvijet eševerije, kažeš crveni, a ja mislim da će biti narančasta Wink.
Ono je santolina kojoj su se pomješala godišnja doba LOL
život je more
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 22:24
ma koja škrta zemlja, u tebe je prava raskoš cvijeća i ljepote!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2010 u 23:09
smile161  Predivno šarenilo.
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2010 u 12:59
Kod nas je vrijeme baš prevrtljivo, jedan krasan dan, drugi dan oblačno ili kiša.
E, pa danas je takav oblačan dan i sipi neka sitna kišica. Vrt se možda raduje, ali ja ne, mislila sam se još malo kupati (kao jučer, bilo je prekrasno).

U mom vrtu ima svega pomalo, pa i jedan dio sa travicama, baš su mi lijepe, da je više mjesta bilo bi ih više

Nešto sam malo i radila....

Pokupila iglice ispod bora, bila je već naslaga od pola metra, a kližu se kad se penjem po svom brdu

A posadila sam i malo kupusića

I kad već nema sunca, neka ovo glumi sunce

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2010 u 13:40
Ja sam kupusiće počupala iz vrta,toliko su ih puževi pojeli da to nije bilo za gledati,Confused,
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2010 u 13:58
Ja ove godine nisam posadila ukrasno zelje - sad se tek pitam zakaj nisam? Zaboravka.. Tvoje je lepeko... A i kadifice su ti baš fora, ovak još zelene.. To su one kaj si ih nedavno sadila, zar ne??
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2010 u 14:02
Aha, jesu, to su te kadifice, a imaju i pupoljčiće.

Mali kaktus, jesi sigurna da su ti puževi pojeli kupusiće? Meni ih svake godine pojedu gusjenice, dok nema kupusića, nema ni gusjenica u vrtu
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2010 u 14:24
Cyrtanthus je fenomenalan! Verovatno zato što je iz familije amarilisa   
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2010 u 15:46
Otok samo da ti kažem da me je srce bolilo kad sam šišala santoline ali mislim si kad su već Hoyine red je da ju i dalje slušam Wink  i stvarno su mi ove godine krasne lopte...... jedna je već ošišana i tjera mlade a u drugoj još malo uživam ali i ona će ubrzo fasovat Wink.

Ovu šatiranu travu imam i ja ali ne znam da li cvate, a ovu drugu sa četkicama mi je donesao Muhle (barem mislim da je to ta jer ne cvate), izgleda mi niska prema mojoj, da li  je nekih cca 30-35 cm ??

I ja sam odustala od kupusića jer su neke beštije imale očito i spavanje i puni pansion WinkLOL
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 215216217218219 374>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.