Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 136>
Korisnik
Poruka
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 21:13
Triša hvala na savjetu, mislim da ću se i ja odlučiti za još jedan klematis. Možete li mi preporučiti neki koi dugo cvate. Ne znam koliko će mi to pomoći jer sam ih kod nas našla samo u jednom rasadniku pa i nemam neki izbor ali ću se uskoro uputiti u Rijeku pa ih mogu tamo potražiti. Još uvijek dolaze u obzir i neki drugi prjedlozi penjačica. Hvala!Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 11:15
Originalno poslano od člana Magister vitae Magister vitae napisao:

Jedino sto su klematisi u kaliji 60 kn a u mbm-u 35Wink

Istina, bili su u MBM kod Mandija po 36,00 kn, ali ih prošlu subotu više nije bilo....Confused. U Kaliji su stvarno kvalitetni i u cvijetu, jedina moja zamjerka je što u Kaliji prodaju bijeli klematis Miss Bateman (otvoreni cvjetovi) sa etiketom Madame LeCoultre LOL.
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2009 u 22:47
moj će tek cvjetati u 6. mjesecu, a do tada uživam u ljepoti vašihSmile
Na vrh
trantinchica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:48
dansa sam se bas razveselilka kad sam ugledala da mi je procvjetao moj clematis..nellymoser..ima jos jedan pupoljak i jedva cekam i njega..inace to je moj prvi clematis..

bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 22:57
.....
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 23:15
Ovo je klematis moje prijateljice.Zamolila me da pitam ako neko zna kada da ga orezuje.

Na vrh
Magister vitae View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 685
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Magister vitae Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 08:20
Jedino sto su klematisi u kaliji 60 kn a u mbm-u 35Wink
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2009 u 21:39
Moram vam se pohvaliti da me moj prvi clematis kupljen prije 10 dana jako razveselio, ne samo da je narasao 10 cm već mi je poklonio i prvi cvjetić!!! smile188   

Na vrh
trantinchica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trantinchica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 00:50
mene zivo zanima kako doci do te kalije?ja sam se vozikala tamo oko bauhausa i skoro do elke ali nisam mogla naci..pliz help..
btw imam vec dva cvijeta na clematisu Smile ovaj nelly moser..a ovaj drugi,ne znam vise koji je,plavi..ima hrpu malih pupoljaka Thumbs%20Up
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
Na vrh
Magister vitae View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 685
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Magister vitae Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2009 u 11:17
zaljevam svaki dan-ne previse, kad sunce zađe tako da se korijen ne prekuha
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:23

Možda bi ti pasala i neka ruža penjačica (kompatibilne su sa klematisima), ali ako se sada odlučiš na kupovinu ruža, obavezno kupi sadnicu u tegli sa zemljom, kako bi se sigurno primila i adaptirala. One ti isto brzo rastu! Vidjela sam u MBM u Zagrebu prodaju ruže penjačice koje su bujne i već visoke 1,5 metar sa mnoštvom grana i pupoljaka, cijena je bila 70,00 kn!Ako kupuješ drugi klematis, moja je preporuka Dr. Ruppel! Smile

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 22:56
....moj drugi klematis je trebao biti neka roza nijansa  a ispao je lavanda plavi....to me baš i razveselilo jer je divna boja, a nisam birala po boji nego po kondiciji   -   bili su tako jadni a oko 50 kn....užas...
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2009 u 23:36
moji su  jackmanii i montana rubens.  posadila sam ih duz ograde.
fotke cu stavit kad mi malo narastu, pojave se cvjetici.
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 22:21
Kupila sam danas u Kaliji Clematis.
Nadam se da ce mi se lijepo primiti smile99
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2009 u 10:32
kalija ima svoj web site   www.kalia.com.hr  pa je vjerojatno i tamo karta kako doci do njih. i ja sam dosta lutala. bili smo very happy kad smo je napokon našli.
U MBM-u još nisam bila.

kako često zalijevate svoje clematise? kad?

Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 10:37

Od onog kaj sam do sad na forumu vidjela, clematis mi se jako svidja. kaj mislite kako bi se snasao uz ogradu duljine 10-ak metara? mogu li ga staviti direktno u zemlju?  koji rasadnik u zagrebu mi za njega preporucate?

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2009 u 12:23
Opa, tužite se da vaši clematisi su skupi...............
Ja sam ove godine platila clematis 70,00 kn u Ures-u u Poreču! Na jednom sajmu u Istri cijena je bila ista - ravnih 70, 00 kuna.
Ovo pišem samo zbog toga da znate da može i skuplje!
Samo se nadam da će rassti i cvjetati jer mi ne izgleda baš najbolje.......Confused
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2009 u 18:01
Nuna, treba ga orezati u rano proljeće (kraj 2. ili početak 3. mjeseca) na visinu najviše do visine 1,20 (ako je starija biljka, a meni se čini da je). Prilikom orezivanja treba paziti da reže iznad onih račvi gdje rastu dvije nove grančice....jer iz tih račvi rastu nove grančice. Sigurno pripada 2. grupi, ali neznam točno koji je naziv tog klematisa.  Smile
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 01:05
Tratininchica, u biti ti je jako jednostavno doć do Kalije....kad dođeš cestom od Bauhausa do Elke (prema zapadu ideš onom sporednom cestom koja je paralelna sa autocestom i prođeš Elku), pređeš tramvajsku prugu i vidjet ćeš, mislim prva moguća ulica lijevo, uđeš u tu ulicu, a i sa glavne ceste se vidi velika zgrada sa crvenim krovom - Kalia (samo je malo uvučeno). Odmah kraj toga je Stanić. Ako i onda ne nađeš, stani kod Stanića i pitaj, ljudi će ti prstom moć pokazat zgradu. Wink
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2009 u 11:37
Ovo je klematis moje šogorice, prekrasan je, ovako je cvjetao i prošle godine, nije ga rezala, sada ponovno cvjeta, ali nije izrastao u visinu. Zašto?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.