Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 219220221222223 407> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pogledajte kako lijepo cvijeta na granama koje su drastično orezane prijenepunih mjesec dana
![]() Zato dragi moji adenioljupci, ne štedite ocvale grane....režite ih bez milosti!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
@Wolfsbane
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Ja sam večinu mojih ostavila rasti,ali ne zato što mi razgranati nisu dragi, već zbog toga što ih sve redom planiram kalemiti
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
svi se ucimo, u tome i jest zabava
![]() kod mene zabava sa sijancima. iz jedne sjemenke arabicuma ispali su spojeni blizanci, imaju dva korijena i spojen vrh. jedini problem je sto se cini da su ipak albino, znaci nis od njih :((( bwaaa bas mi je zao, bili bi super za vidjeti kako se razvijaju. ![]() pa mjesec i pol dana stari obesumi na steroidima ![]() ![]() ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Andina, pinus se uči zajedno sa svima vama ostalim forumašima ljubiteljima adeniuma. Radoznao sam kako, kada i što učiniti kao i svi ostali. Trenutno me zanima optimalno vrijeme za sijanje adeniuma. Sijati ću sve osnovne vrste koje ću biti u mogućnosti nabaviti. Pitanje je sada: kada sijati ? Baš sam zadovoljan da nisam pincirao sve adeniume. Ovoga sam preskočio: |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Nisam im se baš nešto posvetila, dragi Pinus...dvadesetak sjemenki koje sam imala posijala mi je Andina jer nemam uvjeta za sijanje...nakon što su niknuli došli su k meni, a cijelo ljeto provode na punom suncu na zidiću mog balkona...neki su veći, neki manji, još uvijek ih zalijevam svaki dan, ali ih nisam baš previše prihranjivala...Sada mi je ostalo još nekoliko komada, mislim da ću još odnijeti na zadarsko druženje...volim razveseliti forumaše, pa kada sam već dobila sjeme, Andina bila dobra pa ih sijala, da nastavim niz s dobrim djelima ![]() Ne brini, Andina, ostavit ću i sebi kojega ![]() budem ih slikala kada popravim fotić ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Ok, onda čekam proljeće, a do tada čitam i učim.
![]() Sara, iskreno - uopće ih ne brojim. Nekoliko mi je uginulo, neke sam podijelila, a ove koji su mi ostali samo mazim i pazim ne vodeći računa o broju. Držim ih, kao što vidiš, na improviziranoj polici na natkrivenom balkonu, a zimu će dio provesti u učionici, a dio kod mojih roditelja koji imaju idealne uvjete za to. Moram si doma ostaviti par bebica da mi ne bude dosadno, inače ću opet doći u napast da ih sijem. ![]() Što se tiče imena, mogu ih nazvati i Smoking, Živio Las Vegas, Bijeli kralj..., ali ovako djeluje "zvučnije"! ![]() I ja se nadam da će tvoji dogodine cvasti, pa bit će jednogodišnjaci! Sačuvaj si bar jednoga, da ga vidimo kakav je. A uz Bebolinu, Wolfsbane i Pinusa savjeta za uzgoj ima u izobilju. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Zvjezdana...Pinus...Bebolina....
![]() Bebolina....kažeš da se poslije svake cvatnje orezuju. Da li orezati i poslije ove koja je sad u tijeku jer vjerojatno iza slijedi faza mirovanja pa čekati proljeće za orezivanje ili ipak nakon cvjetanja odmah da ga orežem?
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Saro, držim palčeve da te razvesele pa da ti procvatu.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane je jednom postavila na ovu temu sliku (nacrtanu šemu) gdje se reže grana. Pogledaj malo njene stare postove. Mislim da su adeniumi ljepši ako se ne vidi da su bili pincirani. |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...ljudi dragi, krasni su vam adeniumi, ne znam čije je ljepši
![]() ...draga Andina, pa koliko ih ti imaš ![]() ![]() ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Nema me neko vrijeme i tolko se toga izdogađa da nemrem vjerovati.Svi vaši adeniumi,i veliki i mali su prekrasni i zlata vrijedni
![]() Andina,potpisujem tvoje riječi ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Zvjezdana, jako su ti lijepi adeniumi, imaju već dobre trbuščiće. I ja bih svoje trebala pincirati, samo ne znam je li sad pogodno vrijeme s obzirom da idu u mirovanje.
Pinusove se ne usudim ni kometirati! ![]() Bebolina, mada nisam nestrpljiva po pitanju cvjetanja i mada mi je kod ovih biljčica najinteresantniji upravo njihov habitus, ovim svojim cvjetovima samo mi daješ dodatni poticaj da ustrajem u uzgoju. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Bebolina,nije ti dzaba naziv cvjetni guru,svaki je odličan
![]() Pinus,@ Zvjezdana,sve pohvale vasim ljepotanima. ![]() |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Nakon svakog ciklusa cvjetanja moraju pod nož, inaće ništa od obilne cvatnje
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 219220221222223 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |