Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 227228229230231 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2015 u 23:40
prekrasno......kad dođem tebi, kao da odem na drugu planetu...sve je u cvetu...kolike su dnevne temperature, kad sve toliko buja i cveta...

...
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2015 u 23:53
Hvala arčik!
Temperature i klima su kao i kod tebe. Nekoliko toplih dana pa opet hladno, hladni vjetrovi, jutra oko 0 stupnjeva i slabi mraz.Confused
Ali moje biljke su kroz godine na sve "oguglale" i tako su gusto posađene da griju jedna drugu!

...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto.
Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2015 u 07:40
Jutros opet temperatura oko 0 stupnjeva i lagani mraz kojega sunce brzo otopi.

Ukrasni luk
U pozadini se vidi kolika je trava kod mojih susjeda! Uskoro će biti visoka preko 1 m!Angry

Sarah Dunant
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2015 u 08:22
...vidiš kako susjedi lijepo drže do svoje trave, fino je čuvaju, a ne da ju stalno kose i uništavjuConfused...

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2015 u 14:08
Wow, Slavujčice, sve je divno kao i obično, ali ovaj rosni phlox me jednostavno oduševio!
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2015 u 14:16
meni je prekrasan luk.bit će tu glava.meni već par godina pojede nešto.sad je vidim samo jedan potjerao cvijet.
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2015 u 21:16
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

...vidiš kako susjedi lijepo drže do svoje trave, fino je čuvaju, a ne da ju stalno kose i uništavjuConfused...

Baš tako!Confused

Ali imamo mi i ljepših tema.Big smile

Arabis caucasica "Pinkie"

Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2015 u 21:30
Originalno poslano od člana vila2 vila2 napisao:

Wow, Slavujčice, sve je divno kao i obično, ali ovaj rosni phlox me jednostavno oduševio!
vila smile79

Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2015 u 21:34
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

meni je prekrasan luk.bit će tu glava.meni već par godina pojede nešto.sad je vidim samo jedan potjerao cvijet.
ajama, biti će glava, oko 50smile126. Neki pupoljci su se već počeli otvarati. Jedva čekam da procvjetaju!
Sarah Dunant
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2015 u 21:59
Predivan vrt, predivne biljke , sreća pa mi je srce još zdravo. Samo razgledam i uzdišem . Kakvo imaš iskustvo sa epimediumom . Kod tebe se divno rascvao . Ja ga imam tek od ove godine valjda će biti tako lijep kao tvoj. Ono još nisam vidjela tulipan sa šest cvjetova . Smile
Koji ti je ono grm što žuto cvjeta poslije kerije i na slijedećoj slici što bijelo cvjeta ispred drveta u beharu.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2015 u 22:30
Hvala ti josipa!Big smile
Većina biljaka u vrtu pripada skupini koju zovem "molim malo strpljenja"! Toj skupini pripada i epimedium. To su biljke kojima treba nekoliko godina da pokažu svu svoju ljepotu.
Epimedium sam dobila prije 4 godine. Za njega je najvažnije da je u sjeni,a malo jutarnjeg sunca mu neće naškoditi i da ga na kraju zime orežeš do zemlje.
Ovako izgleda kada počnu izlaziti cvjetovi i prvi listovi:

Grm sa žutim cvjetovima je mahonia a sa bijelim je spiraea nipponica "Snowmound".

Tulipan sa 6 cvjetova i ja prvi puta vidim. Kupljen je u Nizozemskoj.
Sarah Dunant
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 11:02
Hvala ti na slici, divni su ovako rascvjetani! smile79
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 20:53
Hvala ti na odgovoru  i na ovoj slici baš je interesantan i ovako u pupoljku.Sada mi nije žao što sam ga nabavila . A to je mahonija , čula sam za nju ali nisam ni kod koga vidjela u vrtu. Divna je .Uh kod tebe je sve divno , jedva čekam slijedeće slike. Tongue
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2015 u 22:53

Sarah Dunant
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2015 u 23:46
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Većina biljaka u vrtu pripada skupini koju zovem "molim malo strpljenja"!

najbolja recenica do sada!!!!.....

danas mi igor veli da sam stavila 100 vrsta bilja, a da on ne vidi smisao u svemu tome....ja mu objasnjavam da se strpi dok se to razraste i popuni praznine koje sam ovaj put ostavljala kako bi svaka biljka imala dovoljno mjesta za "disanje", uz to objasnjavam i kako jos uvijek ucim o svemu tome te kako ce vjerovatno opet biti prebacivanja u jesen,,,,lud on od stihace, luda ja jer bih htjela puno toga napraviti, luda zemlja ilovaca.....ma sta da kazem osim :"malo strpljenja molim!"
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2015 u 08:11
kod slavuja je sve na svome mjestu...mi motamo jos traziti parvo mjesto za nase bilcice i nauciti ih kombinirati....imamo od koga uciti jedna od drugih...i sama moon imam isti problem,a sta ce ti toliko a sto ovo ovdje a ne tamo i zasto se nesto prebacuje sta mu fali tu...pa cekajte narode moj muski da naucim...da ima smisla da mi gredice uvjek budu u cvijecu a ne da jedna strana cvjeta a druga suplja samo u listu jer je nesto ocvalo...strpljene kopam iz noznih prstiju...a mislim sve je to da bude kvalitetno...a bit ce..polako...poz moon i nasoj slavujki...

divno je biti nekome nesto....
Na vrh
kamenjarka1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1656
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjarka1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2015 u 10:08
Šta da ti napišem da sam tvoj vrt pregledala i po par puta i od tebe puno naučila i mogla bi još puno pisati ali nemogu dočarati tu liputu kroz pisanu poruku
jedna tvoja rečenica me podsjetila na me uz četiri muška u kući vrt je moje mjesto gdje je sve pod samo mojom kontrolom samo ja tu pravim nered Veliki pozdrav
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2015 u 21:25
Kao i svake godine, travanj ćemo ispratiti sa cvjetovima perunika.
Prve su počele cvjetati.

U vrtu imam preko 20 vrsta i boja perunika i svaka je lijepa na svoj način. Ali ova midi plava mi je posebna. Obožavam njezinu plavu boju i ne znam da li je ljepša kada je u pupoljku ili kada procvjeta.

Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2015 u 21:31
Uskoro će procvjetati prva lonicera

ajuga

prvi cvijet ranunculusa

Sarah Dunant
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2015 u 21:48
Vau perunika divnih...a ranunculus je predivan...predivan cvijet i sama sam ga uzela nema dugo i uzivam...a perunike obaraju sa nogu...
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 227228229230231 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,516 sekundi.