Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 227228229230231 282> |
Korisnik | |
arčik ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Hvala arčik!
Temperature i klima su kao i kod tebe. Nekoliko toplih dana pa opet hladno, hladni vjetrovi, jutra oko 0 stupnjeva i slabi mraz. ![]() Ali moje biljke su kroz godine na sve "oguglale" i tako su gusto posađene da griju jedna drugu! |
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Jutros opet temperatura oko 0 stupnjeva i lagani mraz kojega sunce brzo otopi.
![]() ![]() ![]() Ukrasni luk U pozadini se vidi kolika je trava kod mojih susjeda! Uskoro će biti visoka preko 1 m! ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...vidiš kako susjedi lijepo drže do svoje trave, fino je čuvaju, a ne da ju stalno kose i uništavju
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Wow, Slavujčice, sve je divno kao i obično, ali ovaj rosni phlox me jednostavno oduševio!
|
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
meni je prekrasan luk.bit će tu glava.meni već par godina pojede nešto.sad je vidim samo jedan potjerao cvijet.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
![]() Ali imamo mi i ljepših tema. ![]() Arabis caucasica "Pinkie" ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Predivan vrt, predivne biljke , sreća pa mi je srce još zdravo. Samo razgledam i uzdišem . Kakvo imaš iskustvo sa epimediumom . Kod tebe se divno rascvao . Ja ga imam tek od ove godine valjda će biti tako lijep kao tvoj. Ono još nisam vidjela tulipan sa šest cvjetova .
![]() Koji ti je ono grm što žuto cvjeta poslije kerije i na slijedećoj slici što bijelo cvjeta ispred drveta u beharu.
|
|
![]() |
|
Hvala ti josipa!
![]() Većina biljaka u vrtu pripada skupini koju zovem "molim malo strpljenja"! Toj skupini pripada i epimedium. To su biljke kojima treba nekoliko godina da pokažu svu svoju ljepotu. Epimedium sam dobila prije 4 godine. Za njega je najvažnije da je u sjeni,a malo jutarnjeg sunca mu neće naškoditi i da ga na kraju zime orežeš do zemlje. Ovako izgleda kada počnu izlaziti cvjetovi i prvi listovi: ![]() Grm sa žutim cvjetovima je mahonia a sa bijelim je spiraea nipponica "Snowmound". Tulipan sa 6 cvjetova i ja prvi puta vidim. Kupljen je u Nizozemskoj. |
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Hvala ti na slici, divni su ovako rascvjetani!
![]() |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Hvala ti na odgovoru i na ovoj slici baš je interesantan i ovako u pupoljku.Sada mi nije žao što sam ga nabavila . A to je mahonija , čula sam za nju ali nisam ni kod koga vidjela u vrtu. Divna je .Uh kod tebe je sve divno , jedva čekam slijedeće slike.
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
najbolja recenica do sada!!!!..... danas mi igor veli da sam stavila 100 vrsta bilja, a da on ne vidi smisao u svemu tome....ja mu objasnjavam da se strpi dok se to razraste i popuni praznine koje sam ovaj put ostavljala kako bi svaka biljka imala dovoljno mjesta za "disanje", uz to objasnjavam i kako jos uvijek ucim o svemu tome te kako ce vjerovatno opet biti prebacivanja u jesen,,,,lud on od stihace, luda ja jer bih htjela puno toga napraviti, luda zemlja ilovaca.....ma sta da kazem osim :"malo strpljenja molim!" ![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
kod slavuja je sve na svome mjestu...mi motamo jos traziti parvo mjesto za nase bilcice i nauciti ih kombinirati....imamo od koga uciti jedna od drugih...i sama moon imam isti problem,a sta ce ti toliko a sto ovo ovdje a ne tamo i zasto se nesto prebacuje sta mu fali tu...pa cekajte narode moj muski da naucim...da ima smisla da mi gredice uvjek budu u cvijecu a ne da jedna strana cvjeta a druga suplja samo u listu jer je nesto ocvalo...strpljene kopam iz noznih prstiju...a mislim sve je to da bude kvalitetno...a bit ce..polako...poz moon i nasoj slavujki...
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
kamenjarka1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2015 Lokacija: Drinovci BiH Status: Offline Bodovi: 1656 |
Šta da ti napišem da sam tvoj vrt pregledala i po par puta i od tebe puno naučila i mogla bi još puno pisati ali nemogu dočarati tu liputu kroz pisanu poruku
jedna tvoja rečenica me podsjetila na me uz četiri muška u kući vrt je moje mjesto gdje je sve pod samo mojom kontrolom samo ja tu pravim nered Veliki pozdrav |
|
![]() |
|
Kao i svake godine, travanj ćemo ispratiti sa cvjetovima perunika.
Prve su počele cvjetati. ![]() ![]() ![]() U vrtu imam preko 20 vrsta i boja perunika i svaka je lijepa na svoj način. Ali ova midi plava mi je posebna. Obožavam njezinu plavu boju i ne znam da li je ljepša kada je u pupoljku ili kada procvjeta. ![]() |
|
|
![]() |
|
Uskoro će procvjetati prva lonicera
![]() ajuga ![]() prvi cvijet ranunculusa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Vau perunika divnih...a ranunculus je predivan...predivan cvijet i sama sam ga uzela nema dugo i uzivam...a perunike obaraju sa nogu...
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 227228229230231 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |