Klematis - Clematis |
Odgovori | Stranica <1 2122232425 136> |
Korisnik | |
Flavia
Neukroćena biljka Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj klematis tvoje šogorice je "Dr. Ruppel" i pripada 2. grupi. Inače se orezuje u rano proljeće. On je narastao, ako malo bolje pogledaš, samo je ona pustila grančice prema dole, a nije ih vezala uz potporanj da idu gore. Nije narastao puno iz razloga što je svu snagu usmjerio na hrpu cvjetova koje ima. Kad ocvate, tada će početi i rasti. Kod klematisa je to tako...malo cvatu....malo rastu grančice...i tako cijelu sezonu.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Flavia
Neukroćena biljka Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tvoj klematis Piilu (zove se još i Little Duckling) pripada 2. skupini i orezuje se u rano proljeće (kraj drugog, početak trećeg mjeseca). Mladi klematis orezati na visinu od 50 cm, pri tome pazeći da se orezuje iznad račvi iz kojeg izlaze dvije grane. Svake godine na proljeće orezuje se na malo veću visinu (stare biljke (nakon 5-6 godina) orezivati na visinu do 1,2 m).
|
|
Maggie
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moji su se poceli hvatat za mrezicu i pomalo rastu
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
Magister vitae
Mladi grm Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Flavia kako orezivati snow queen?
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja imam clematis plavi sad je pun pupoljaka ali imam slike od prošle godine kad skontam kak se stavljaju slike postavit ću ih
|
|
Lilly
Odrastao grm Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa on ti nemora biti zimi u kući.
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Snow Queen je isto 2. grupa....orezuje se isto kao i Piilu...imaš na postu iznad....
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo mog klemića
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno,nisam to znala.Onda ću svakako razmisliti dali da ga nabavim,ako uopće negdje naletim na njega.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mog pillu, samo dva cvijeta, ali tek je krenuo:
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maggie, jackmanii pripada 3. grupi i on će ti procvasti krajem petog, početkom šestog mjeseca, a montana ti je 1. grupa i njegovim cvjetićima se više ne moraš nadati ove godine jer on cvate samo jednom u sezoni i to u 3-4. mjesecu, ev. u 5. ako je hladnije. . Jackmanii moraš orezati na proljeće na visinu od 30 cm, a Montanu nikako ne smiješ orezivati jer ti onda neće cvasti. Montana se orezuje samo ako se želi oblikovati i to isključivo nakon cvatnje.
|
|
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam Pillu, prošle godine kupljen i nije ni mrdnuo. Ova godine je baš krasno narastao, pun je pupova i dva su se otvorila. Kako i kada da njega orežem?
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja kupila ovaj klematis na slici a procvijetao ovakav.Vjerovatno su pogriješili pri pakovanju.
|
|
Lilly
Odrastao grm Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ga imam od prošle godine naravno vani je bio,negdje krajem 1 mjeseca sam ga skroz skratila i presadila na drugo mjesto. Super raste ali još ne cvjeta,možda sad nema dovoljno svjetla (sunca).
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divan ti je Piilu, i moj je tek u zaletu.....
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Flavia... |
|
brankica
Nedavno posijan Pridružen: 12 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam svoje clematise posadila u tegle na južnom balkonu i iako je jedan od njih procvjetao, drugom su se počele sušiti donje grane.....
inače prvih 15 dana su krenuli kao ludi, a sada su listići sve manji. moram napomenuti da sam im dno nastojala skriti i da ih prehranjujem i uredno zalijevam. možda netko može pomoći savjetom
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Flavia, hvala na odgovoru
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja samoooo gledam...prekrasni su vam
|
|
Odgovori | Stranica <1 2122232425 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |