Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pachypodium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pachypodium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 32>
Korisnik
Poruka
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2013 u 00:01
Vani snijeg a p. succulentum krenuo s vegetacijom, isto i kod mene. Samo moji trebaju još dosta palente pojesti da dođu ovakvi :) Poslikam kad još malo narastu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 10:04
pachypodium saundersii - 3 X , 21. 3. 2013 , prošlogodišnji sijanci

Zimu su proveli bez lišća. Početkom 3. mjeseca su ponovno krenuli u vegetaciju.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 10:31
odlicni su, nevjerovatno kako moji puno kaskaju jer su mjesec i pol dana kasnije sijani. Predobri su. Zaboravio sam, kojom vrstom gnojiva prihranujes njih, istim kao za adeniume?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 11:19
Gnojivo radim sam. Baš ću danas napraviti (otopiti) novu turu gnojiva. Uptrebljavam isto gnojivo kao i za adeniume. Ina Kutina, NPK 15 15 15 kojemu sam dodajem mikroelemente.

Ja ovako razmišljam: One biljke (sukulente) koje brzo rastu dok ne narastu približno do svog konačnog habitusa gnojim uravnoteženim gnojivom. Velike odrasle biljka nema smisla šopati sa dušikom ali malim brzorastućim biljkama dušik je sigurno potreban za rast. Odrasle velike i male sporo rastuće sukulente gnojim kompleksnim gnojivom siromašnim sa dušikom.

Saundersi po svojoj prirodi brzo raste slično kao i adenium obesum.   To je jedan od brže rastućih pahiča. Njemu nisam htio uskratiti dušik. Ali isto tako sa dušikom ne pretjerujem. Važno, jako važno mi je kako će p. saundersi formirati habitus. Želim da poprimi kompaktni , zbiti, niski habitus. Ne želim da pobjegne u visinu.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 17:43
To su sve pincirani saundersii? I u pumici posađeni?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 19:37
@Pinus, kapa do poda za pahićesmile211
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 20:07
Bebolina, cura fina, tnx.
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

To su sve pincirani saundersii? I u pumici posađeni?

Male oko mjesec i pol dana stare sijance sam pincirao. Trenutno su posađeni u kombinaciju pumice i komposta. Volumni omjer 2 : 1.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2013 u 08:57
pachypodium succulentum, 22. 3. 2013

Ovo je pachypodium succulentum (klikni) , Češkog porijekla. Uzgajivač Rudolf Krajča. Kod mene je od rujna prošle godine.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2013 u 08:01
p. succulentum, Cvjetna nedjelja - 24. 3. 2013
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2013 u 12:10
Ovo je zaista prekrasno! smile219
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 14:53
p. baronii, p. horombense, p. densiflorum - 2. 4. 2013

p. suculentum,   p. baronii,   p. horombense   i p. densiflorum . P. suculentum trenutno cvate. Ostali bi trebali procvasti ovih dana. Ako su ID točne očekujem: crveni, žuti i bijeli cvijet (albiflorum).
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 15:24
Sad te malo mrzim :)
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 15:30
Ja te ne mrzim,ja samo gledam
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 15:54
o pa ti i odrasli horombense imas. Jos mi reci i da eburneum ti se sunca na nekom prozoru hahaha
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 21:55
Miss M, kada mi to kaže takav znalac kao ti baš lijepa pohvala.

Mali kaktus i ja isto. Prvo sam ih samo gledao a poslije . . . .

mememe, skoro da nemam prozor bez pahića.    
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2013 u 20:49
Nije kao Pinusa ali je lijepo prezimio i sad grije glavicu na suncu

i raste

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2013 u 22:25
Da, nije kao pinusov. Tvoj pahić je puno ljepši.    Pinus zadnjih mjesec može samo sanjati sunce.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2013 u 22:42
Nadam se da će i tvoje ogrijati sunce uskoro, pa valjda je proljeće WinkTongue Btw hvala na savjetu cijelu zimu bio iznad radijatora što ni jedna druga biljka ne bi preživjela a njemu godila toplina , ma što toplina vrućina jer je radijator samo djelomočno  sakriven prozorskom klupčicomClap
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 07:57
pachypodium baronii windsori
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 21:41
smile141već cvjetić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 32>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.