Pachypodium |
Odgovori | Stranica <1 2122232425 32> |
Korisnik | |
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vani snijeg a p. succulentum krenuo s vegetacijom, isto i kod mene. Samo moji trebaju još dosta palente pojesti da dođu ovakvi :) Poslikam kad još malo narastu
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
odlicni su, nevjerovatno kako moji puno kaskaju jer su mjesec i pol dana kasnije sijani. Predobri su. Zaboravio sam, kojom vrstom gnojiva prihranujes njih, istim kao za adeniume?
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gnojivo radim sam. Baš ću danas napraviti (otopiti) novu turu gnojiva. Uptrebljavam isto gnojivo kao i za adeniume. Ina Kutina, NPK 15 15 15 kojemu sam dodajem mikroelemente.
Ja ovako razmišljam: One biljke (sukulente) koje brzo rastu dok ne narastu približno do svog konačnog habitusa gnojim uravnoteženim gnojivom. Velike odrasle biljka nema smisla šopati sa dušikom ali malim brzorastućim biljkama dušik je sigurno potreban za rast. Odrasle velike i male sporo rastuće sukulente gnojim kompleksnim gnojivom siromašnim sa dušikom. Saundersi po svojoj prirodi brzo raste slično kao i adenium obesum. To je jedan od brže rastućih pahiča. Njemu nisam htio uskratiti dušik. Ali isto tako sa dušikom ne pretjerujem. Važno, jako važno mi je kako će p. saundersi formirati habitus. Želim da poprimi kompaktni , zbiti, niski habitus. Ne želim da pobjegne u visinu. |
|
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To su sve pincirani saundersii? I u pumici posađeni?
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Pinus, kapa do poda za pahiće
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina, cura fina, tnx.
Male oko mjesec i pol dana stare sijance sam pincirao. Trenutno su posađeni u kombinaciju pumice i komposta. Volumni omjer 2 : 1. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je pachypodium succulentum (klikni) , Češkog porijekla. Uzgajivač Rudolf Krajča. Kod mene je od rujna prošle godine. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je zaista prekrasno!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad te malo mrzim :)
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja te ne mrzim,ja samo gledam
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
o pa ti i odrasli horombense imas. Jos mi reci i da eburneum ti se sunca na nekom prozoru hahaha
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M, kada mi to kaže takav znalac kao ti baš lijepa pohvala.
Mali kaktus i ja isto. Prvo sam ih samo gledao a poslije . . . . mememe, skoro da nemam prozor bez pahića. |
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije kao Pinusa ali je lijepo prezimio i sad grije glavicu na suncu
i raste
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, nije kao pinusov. Tvoj pahić je puno ljepši. Pinus zadnjih mjesec može samo sanjati sunce.
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da će i tvoje ogrijati sunce uskoro, pa valjda je proljeće Btw hvala na savjetu cijelu zimu bio iznad radijatora što ni jedna druga biljka ne bi preživjela a njemu godila toplina , ma što toplina vrućina jer je radijator samo djelomočno sakriven prozorskom klupčicom
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
već cvjetić
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 2122232425 32> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |