Argentina |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 47> |
Korisnik | |
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oprosti Silvy, ali ja sam mislo da već cijeli svijet zna da se na povratku za Europu zaustavljam na devet dana u Rio de Janeiru, i to baš za karneval. To nije novo putovanje već nastavak mog putovanja po Južnoj Americi.
Opet ja imam pitanje za tebe, gdje si vidjela kamufliranog kameleona?. Naime u Patagonii ne žive kameleoni, ako si stvarno mislila na njega. Reci na koju sliku misliš pa ću ti moći odgovoriti. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Nitko od nas ne može sakrit oduševljenje tom predivnom zemljom, no to nebi bilo tako zanimljivo, bez tvojih opisa, bez komentara, bez prekrasnih slika. No vidim za to je jednim djelom zaslužna i naša Nataly
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Ne znam što ti ovo znači?! ![]() Plaže koje si nam prikazao, lepeza, izvor, i ako sam dobro vidjela kamuflirani kameleon, cvijeće; ma prekrasno ![]() Hvala ti na trudu. U iščekivanju slijedećih slikica, šaljem ti pozdrave iz danas, odnosno jučer, sunčanog Omišlja. ![]() |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Slažem se sa Nataly da je čovjeku teško komentirati ovakvu ljepotu,no samo da pozdravim tebe i tvoju divnu porodicu,zahvalim se tebi a injima na nezaboravnom putovanju,evo za sve vas pozdra iz sniježnog Sarajeva da se malo raashladite,slikica djela mog vrta
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Iako me način pisanja ove reportaže ne iznenađuje jer znam tvoje kvalitete, svaki put kada staviš nove slike, ostanem u nedoumici - komentirati ili ne. Ostanem fascinirana tvojim postovima u toj mjeri da (kao što je neko od forumaša već prije spomenuo) najrađe nebi ništa pisala da ne kvarim ljepotu ove reportaže. A onda, s druge strane, mislim da je red da nešto napišem, da znaš da te pratimo. Bez obzira na profesionalnost u pisanju i fotografiranju, ipak ti moram odati priznanje za veliki trud i vrijeme koje ulažeš u pripremi materijala. Ne znam što me više fasciniralo: kuće u predgrađu, okućnice u SMANDES-u, parkovi, prekrasne ruže.. ili činjenica da Ljiljana i Andrija imaju devetero djece. Svaka čast! Pozdrav tvojoj mnogobrojnoj obitelji uključujući i Alic-Tadic koja se javila jednim postom. S obzirom da joj hrvatski dobro ide, nema prepreke da se i dalje javlja. Vidim da Facundo ima majicu poznatog natpisa.... A ti u Argentinskoj majici (kao i izgledom) totalno se uklapaš u onaj ambijent. No, najbolja vam je zajednička fotografija. Velika sretna obitelj - takav sam dojam stekla. I da ne zaboravim, drago mi je da su moje instrukcije kako slikati vatromet pomogle. ![]() Jagoda, Silvy i ostali - moja zasluga za dobrim fotografiranjem vatrometa sastoji se samo u tome što me Držislav na staru godinu gnjavio ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Ostavljam potočić da dalje teče i ostavljam moje drage forumašice i forumaše, do sutra, kada prelazimo na iduću plažu i novo cvijeće.
![]() |
|
![]() |
|
Za ove biljke mislim da ne postoje kod nas.
(Acaena ovalifolia) ![]() (Lathyrus magellanicus) Arvejilla po španjolskom ![]() Bambus, koji ovdje raste kao što kod nas raste paprat. ![]() |
|
![]() |
|
Da ne bih opet dobio “packu” da je ovo forum o cvijeću, a ne o “cvijeću”, evo što sam uslikao šećući uz potok.
Obična lisičina, ima je u Ličkom polju koliko ti srce želi. ![]() Grahorica, koje također ima kod nas. ![]() |
|
![]() |
|
U blizini plaže nalazi se potok koji vodom opskrbljuje jezero. Malo uzvodno nalazi se malo jezerce, s malim vodopadom, kamo sam odšetao s Ljiljanom.
![]() Napravio sam još jednu fotografiju ove stijene i slapića, iz bliza. ![]() Kada sam fotografiju još približio i malo pomnije obradio, otkrio sam da me promatra jedno smrknuto lice. ![]() |
|
![]() |
|
Osim sličnosti, s našim plažama po izgledu, ima dosta sličnosti i po cvijeću.
Grm šipka iznad jezera Lacar. ![]() I cvijeće uz plažu. ![]() Nadam se da nisam razočarao Nataly i da sam opravdao njene “strahove”. Ipak kada čujete objašnjenje možda se još više iznenadite. Ovo u sredini, okrenuta licem, je moja sestrična Ljiljana u razgovoru sa svojim prijateljicama. Ova žena, prva s lijevo, koja stoji leđima okrenuta, ima preko 60 šezdeset godina! Inače ovakve gaćice od kupaćeg kostima su uobičajene i vrlo česte, ali se zato ovdje niti jedna žena ne kupa u toplesu. Moj komentar s nećacima bio je: Da nam je nekako spojiti modu s Hrvatskih i Argentinskih plaža. |
|
![]() |
|
Pogled na plažu Cartritre s druge obale.
Ova velika stijena dijelu plažu Cartritre od plaže Quila Quina. Lijevo je Cartritre, a desno Quila Quina. ![]() Pogled na istu stijenu s plaže Quila Quina. ![]() Ovu stijenu zovu lepeza, pogodite zašto. ![]() |
|
![]() |
|
Plaža Cartritre je pješčana plaža i vrlo je popularna zbog svoje blizine gradu. Mnogo ljudi ovamo dolazi pješice (ima oko 4 km).
![]() ![]() Sve plaže na jezeru Lacar podjsećaju me na naše Jadranske plaže. Plaže su kamene, uz plažu je šuma. Ima otvorenih plaža, ali i skrivenih kutaka, kao recimo kod nas na Krku.. Jedna skrivena plaža koja zahvaljujući vašem fotoreporteru nije ostala skrivena. ![]() |
|
![]() |
|
Jezero Lacar
San Martin de los Andes ima svoje plaže na jezerima Lacar i Lolog. Krenut ćemo od plaže Cartritre na jezeru Lacar, ali prije par riječi o samom jezeru. Jezero Lacar je prirodno jezero površine 55 kvadratnih kilometara i duljine obale 69,5 kilometara (otrplike kao naš otok Ugljan). Najveće dubina jezera iznosi čak 277 metara!!! Karta jezera Lacar na kojoj sam žutom bojom podvukao plaže. ![]() Ova karta prikazuje bliže plaže, a vidi se i Mirador Bandurrias. ![]() |
|
![]() |
|
Kao što sam najavio danas krećemo po plažama San Martina de los Andes. Riječju i slikom i nadam se da neću iznevjeriti Nataly i njene “strahove”. Uostalom tko mi daje upute kako i što slikati.
|
|
![]() |
|
Kad ste me već toliko ishvalili moram nastaviti s opisom moga puta po Južnoj Americi na istoj razini kvalitete.
Silvy, nisam razumio zašto si mi postavila pitanje da li se spremam na novo putovanje. Ne znam čime sam to dao naslutiti. Inače puno putujem, a oprema za slikanje i putovanje je uvijek spakirana, a ja uvijek spreman za put. Samo me pozovite i dajte mi pola sata da sredim tekuće poslove i možemo krenuti. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Prekrasni parkovi, da nam je samo jedan takav imati....
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Mira K, dr.žislave
![]() samo volim putovati, a ova putopisna reportaža je bolja od mnogih na TV-u i traje već više od dva mjeseca. Uživam. ![]() Dr.žislave, hvala ti što si nas upoznao sa sestričnom Ljiljanom, njenim suprugom, djecom, unučićima. Imaš predivne, vesele i srdačne ljude kraj sebe i puno dječjih osmjeha. Mjesto je predivno; ruže, pa opet ruže, zelenilo, lijepo uređene okućnice. Parkovi predivni za šetnju uz tvoje popratne opise. ![]() Pa tebi ništa ne promakne; pas, "čimango milvago", "banduria", kao da ti poziraju. Čini mi se da si spomenuo da se u "Kurvinki" nalazi "Banduria" ![]() Slike stvarno dočaraju i govore mnogo o mjestu; pehuen i mapu. Alic-Tadic, hvala na pozdravima i lijepim željama, koje želim tebi i cijeloj tvojoj velikoj obitelji. Nadam se da ćemo se, kako kaže Mira, jednom upoznati na našem moru u Kvarneru ![]() Gledajući vas na motoru i još sa ribicama Jadranskog mora, šaljem vam jednu morsku sličicu uz puno pozdrava i ![]() P.S. dr.žislave jel´ti to spominješ novo putovanje?! |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Meni se nekako neda kvariti ovu reportažu komentarima.
Ali ipak, da znaš da stalno pratim. Krasna zemlje i lijepi ljudi. |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Baka je u par rečenica sažela sve što se treba i može reći za ovo što nam svojim boravkom u ovoj prekrasnoj zemlji daješ...Uživam te prateći i ako se ne oglasim svaki put...
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ako je i jedna reportaža o nekom gradu ili zemlji "prava" za ovaj forum, onda je to ova. Toliko zelenila, cvijeća....Ovaj grad-ić, je zbilja posebno lijep.
Inače "skidam kapu" roditeljima, posebno mami... ove brooojne obitelji! Svaka čast!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |